SEYİT HARUN PROJESİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2016 - 02:20, Güncelleme: 28.11.2016 - 02:20
 

SEYİT HARUN PROJESİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seyitharun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık  80  Bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Kentsel Tasarı Projesi kapsamında, ilçenin  en eski yerleşim yeri  olan Hanboğazı meydanı, Çarşı Meydanı ile Seyitharun Cami ve  çevresi yeniden düzenlenecek. Başkan Tutal, ilçeye değer katacak projenin  Seyitharun Cami çevresi ile Bankalar Caddesini bir araya getirerek inanç turizmine ev sahipliği yapacağını kaydetti. Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı ekipleri ilçeye gelerek Seyitharun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi  kentsel tasarım çalışmaları sebebi ile kamulaştırma alanı çevresinde bulunan hak sahipleriyle sözleşme yapmak için çalışma başlattı.   Hazırlanan kentsel tasarım projesi ile ilçenin geleneksel ticaret bölgesinde yeşil alan ,sosyo- kültürel alanlar oluşturularak,  ilçenin yoğun yapılaşmış bölgesinde önemli bir soruna neşter vurulmuş olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirerek ,  tarihi dokuları iyileştirme çalışmaları ile bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız. Seydişehir'e yakışan , rahat ve geniş alanlara sahip,  çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan çalışmalarımıza Büyükşehir Belediyesi başladı.Çalışmalarda Seyitharun Cami ve çevresinin  tarihi yapısı korunarak , bu bölgede yeni bir yapı oluşturacağız" şeklinde konuştu.     
Konya Büyükşehir Belediyesi, Seyitharun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık  80  Bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Kentsel Tasarı Projesi kapsamında, ilçenin  en eski yerleşim yeri  olan Hanboğazı meydanı, Çarşı Meydanı ile Seyitharun Cami ve  çevresi yeniden düzenlenecek.

Başkan Tutal, ilçeye değer katacak projenin  Seyitharun Cami çevresi ile Bankalar Caddesini bir araya getirerek inanç turizmine ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı ekipleri ilçeye gelerek Seyitharun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi  kentsel tasarım çalışmaları sebebi ile kamulaştırma alanı çevresinde bulunan hak sahipleriyle sözleşme yapmak için çalışma başlattı.  

Hazırlanan kentsel tasarım projesi ile ilçenin geleneksel ticaret bölgesinde yeşil alan ,sosyo- kültürel alanlar oluşturularak,  ilçenin yoğun yapılaşmış bölgesinde önemli bir soruna neşter vurulmuş olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirerek ,  tarihi dokuları iyileştirme çalışmaları ile bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız. Seydişehir'e yakışan , rahat ve geniş alanlara sahip,  çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan çalışmalarımıza Büyükşehir Belediyesi başladı.Çalışmalarda Seyitharun Cami ve çevresinin  tarihi yapısı korunarak , bu bölgede yeni bir yapı oluşturacağız" şeklinde konuştu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.