SOĞUK KIŞ GÜNÜNDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 27.01.2022 - 17:26, Güncelleme: 27.01.2022 - 17:26
 

SOĞUK KIŞ GÜNÜNDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

Seydişehir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sorun yaşayan sokak hayvanları unutulmuyor.

  Seydişehir Belediyesi ekipleri, Demirciler Sanayi Bölgesinde bulunan barınak ve çevresinde yaşayan sokak hayvanlarının soğuk kış gününde beslenmeleri için doğaya kedi ve köpek maması bıraktı.   İlçe merkezinde 80 santimetreye, kırsal mahallelerde ise 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yiyecek bulmakta sorun yaşayan sokak hayvanlarına Belediye Başkanı Mehmet Tutal mama desteğinde bulunduklarını söyledi.     İlçedeki sokak hayvanlarının barınma ve eslenme konusunda gerekli çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Başkan Tutal, “ilçemizdeki her bir canlının yaşam şartlarını korumak önem verdiğimiz konulardan birisidir. Belediye olarak tüm Seydişehir’e hizmet vermenin yanında soğuk kış günlerinde sokakta kalan ve yiyecek bulmakta zorlanan canlılardan da sorumluyuz” dedi.   Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması ve barınması için belediye olarak bugüne kadar önemli destekler sağladıklarını belirten Başkan Tutal, “atalarımızın bize miras bıraktığı merhamet ve yardımlaşma geleneğimiz ışığında ilçemizdeki sokak hayvanlarına duyduğumuz merhamet ve sevgiyle onlar için var gücümüzle çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için hayata geçirdiğimiz barınağımızda sokak hayvanlarımızın beslenmelerine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yılın her mevsiminde onların beslenmelerine yardımcı olmanın yanında kış günlerinde bu konuda ayrıca  özen gösteriyoruz. İlçemiz genelinde yaban hayvanları, kuş türleri ve sokak hayvanları başta olmak üzere doğamızda yaşayan tüm canlılarımızın beslenmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.     Modern Hayvan Barınağı Projesi Hazır   Sokak hayvanlarına daha iyi yaşam şartları sunabilmek için yeni projelerini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “sokak hayvanlarımız için hayata geçireceğimiz yeni modern hayvan barınağı projemizi hazırladık. Yakın zamanda ihalesini yaparak sokak hayvanlarımızı koruma altına alıp onlara daha iyi yaşam şartları sunacağız. Şimdiden projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Seydişehir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sorun yaşayan sokak hayvanları unutulmuyor.

 

Seydişehir Belediyesi ekipleri, Demirciler Sanayi Bölgesinde bulunan barınak ve çevresinde yaşayan sokak hayvanlarının soğuk kış gününde beslenmeleri için doğaya kedi ve köpek maması bıraktı.

 

İlçe merkezinde 80 santimetreye, kırsal mahallelerde ise 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yiyecek bulmakta sorun yaşayan sokak hayvanlarına Belediye Başkanı Mehmet Tutal mama desteğinde bulunduklarını söyledi.

 

 

İlçedeki sokak hayvanlarının barınma ve eslenme konusunda gerekli çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Başkan Tutal, “ilçemizdeki her bir canlının yaşam şartlarını korumak önem verdiğimiz konulardan birisidir. Belediye olarak tüm Seydişehir’e hizmet vermenin yanında soğuk kış günlerinde sokakta kalan ve yiyecek bulmakta zorlanan canlılardan da sorumluyuz” dedi.

 

Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması ve barınması için belediye olarak bugüne kadar önemli destekler sağladıklarını belirten Başkan Tutal, “atalarımızın bize miras bıraktığı merhamet ve yardımlaşma geleneğimiz ışığında ilçemizdeki sokak hayvanlarına duyduğumuz merhamet ve sevgiyle onlar için var gücümüzle çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için hayata geçirdiğimiz barınağımızda sokak hayvanlarımızın beslenmelerine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yılın her mevsiminde onların beslenmelerine yardımcı olmanın yanında kış günlerinde bu konuda ayrıca  özen gösteriyoruz. İlçemiz genelinde yaban hayvanları, kuş türleri ve sokak hayvanları başta olmak üzere doğamızda yaşayan tüm canlılarımızın beslenmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.  

 

Modern Hayvan Barınağı Projesi Hazır

 

Sokak hayvanlarına daha iyi yaşam şartları sunabilmek için yeni projelerini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “sokak hayvanlarımız için hayata geçireceğimiz yeni modern hayvan barınağı projemizi hazırladık. Yakın zamanda ihalesini yaparak sokak hayvanlarımızı koruma altına alıp onlara daha iyi yaşam şartları sunacağız. Şimdiden projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.