Suğla Gölünde İklim Krizi Fotoğraf Çalışması

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2021 - 03:46, Güncelleme: 21.10.2021 - 03:46
 

Suğla Gölünde İklim Krizi Fotoğraf Çalışması

Suğla Gölünde iklim krizi ile ilgili çalışmalar yapmak için Seydişehir’e gelen 2 fotoğraf sanatçısı, Suğla Gölünü fotoğraflamaya başladı.

Seydişehir’de bulunan Suğla Gölünde yıllardır eşi ile beraber balıkçılık yapan Salim Tosun ile birlikte balık ve kereviz avına çıkan Türkiye’nin ünlü fotoğrafçıları Nejla Can Güler ve Aysel Altın gün boyunca Suğla Su Toplama Barajının fotoğraflarını çekti. Yeraltı sularının çekilmesiyle birlikte Türkiye’de bulunan tatlı su göllerinde iklim krizi çalışmaları yaptıklarını ama Seydişehir Suğla Gölünde şimdiye kadar böyle bir çalışma olmadığı için bu bölgeyi seçtiklerini belirten Nejla Can Güler ve Aysel Altın: “Bu gelişimiz hem köyü tanımak hem de ilerde yapacağımız çalışmalar için planlama yapmak. 2 günlük çalışmamızda bizlere yardımlarını esirgemeyen gazeteci Ali Saylam’a, Susuz Mahallesinden Salim Tosun’a ve eşine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi. 2 fotoğraf sanatçısı Kasım ayı ve bahar ayında Seydişehir’e tekrar gelerek iklim krizi çalışmaları kapsamında fotoğraflama çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler. Susuz mahallesinden Salim Tosun ise göl ile verdiği bilgide şuanda Suğla Barajında metrelerce suyun çekildiğini sebebinin ise Beyşehir Gölündeki beslemeden, iklim nedeniyle buharlaşmanın fazla olmasından kaynaklandığını belirterek: “Biz bu zamanlarda gölden baya balık tutardık. Şimdi bu mevsimde yok denecek kadar balık azaldı. Bunun nedeni de barajdaki suyun şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çekilmesinden kaynaklanıyor” dedi. Yetkililer ise Suğla Barajının 40 bin dekar bir alandan meydana geldiğini ve toplam 95300 dekar Suğla tarım arazisi bulunduğunu belirterek şuanda Suğla Barajında su seviyesinin daha önceden 65 milyon metreküpün altına düşmediğini an itibariyle 35 milyon metreküp su bulunduğunu belirttiler. Son 1 ayda Suğla arazisinde kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşandığını söylediler. Haber: Arzu Saylam    
Suğla Gölünde iklim krizi ile ilgili çalışmalar yapmak için Seydişehir’e gelen 2 fotoğraf sanatçısı, Suğla Gölünü fotoğraflamaya başladı.

Seydişehir’de bulunan Suğla Gölünde yıllardır eşi ile beraber balıkçılık yapan Salim Tosun ile birlikte balık ve kereviz avına çıkan Türkiye’nin ünlü fotoğrafçıları Nejla Can Güler ve Aysel Altın gün boyunca Suğla Su Toplama Barajının fotoğraflarını çekti.

Yeraltı sularının çekilmesiyle birlikte Türkiye’de bulunan tatlı su göllerinde iklim krizi çalışmaları yaptıklarını ama Seydişehir Suğla Gölünde şimdiye kadar böyle bir çalışma olmadığı için bu bölgeyi seçtiklerini belirten Nejla Can Güler ve Aysel Altın: “Bu gelişimiz hem köyü tanımak hem de ilerde yapacağımız çalışmalar için planlama yapmak. 2 günlük çalışmamızda bizlere yardımlarını esirgemeyen gazeteci Ali Saylam’a, Susuz Mahallesinden Salim Tosun’a ve eşine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi.

2 fotoğraf sanatçısı Kasım ayı ve bahar ayında Seydişehir’e tekrar gelerek iklim krizi çalışmaları kapsamında fotoğraflama çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Susuz mahallesinden Salim Tosun ise göl ile verdiği bilgide şuanda Suğla Barajında metrelerce suyun çekildiğini sebebinin ise Beyşehir Gölündeki beslemeden, iklim nedeniyle buharlaşmanın fazla olmasından kaynaklandığını belirterek: “Biz bu zamanlarda gölden baya balık tutardık. Şimdi bu mevsimde yok denecek kadar balık azaldı. Bunun nedeni de barajdaki suyun şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çekilmesinden kaynaklanıyor” dedi.

Yetkililer ise Suğla Barajının 40 bin dekar bir alandan meydana geldiğini ve toplam 95300 dekar Suğla tarım arazisi bulunduğunu belirterek şuanda Suğla Barajında su seviyesinin daha önceden 65 milyon metreküpün altına düşmediğini an itibariyle 35 milyon metreküp su bulunduğunu belirttiler.

Son 1 ayda Suğla arazisinde kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşandığını söylediler.

Haber: Arzu Saylam

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.