TARİHİ ARASTA ÇARŞISINDAKİ DÖRT ÜLÜKLÜ ÇEŞME SERİNLETİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2018 - 03:46, Güncelleme: 02.08.2018 - 03:46
 

TARİHİ ARASTA ÇARŞISINDAKİ DÖRT ÜLÜKLÜ ÇEŞME SERİNLETİYOR

Aşırı sıcaktan etkilenen Seydişehir halkı Tarihi Arasta Çarşısında ki Dört Ülüklü Çeşme’ye akın ediyor.

                  İlçemizin serin mekânından ve Arasta Çarşısında bulunan Dört Ülüklü Çeşmenin yanında oturan vatandaşlar çeşmenin buz gibi suyunu içmenin keyfini yaşıyor.                   Çeşme etrafına konan ve taburelere oturan halk çay içerek rahatlıyor su içerek serinliyor.                 Gazetemize Dört Ülüklü Çeşmenin buz gibi suyunu kana kana içen vatandaşlardan Emekli öğretmen Aziz Yeşil çimen; ’Burası hem tarihi bir merkez hem de burada bulunan çeşmenin buz gibi suyunu içmek bize ferahlık veriyor. Arasta Çarşısının tarih ve kültürel mirası bize huzur veriyor.                       Bu su Allah’ın verdiği büyük bir nimet. Şehrimizin bozulmadan günümüze gelen en kaliteli suyu. Hele yaz günlerinde Seydişehir’e işimiz düştüğü zaman, bu çeşmeye uğrar kana kana su içerim. Bir de kendime bir çay söyler o zaman rahatlarım. Buranın suyu ve serinliğinin yanında bizi eskiye götüren bir de tarihi ve kültür atmosferi var. Burada dostlarla da olmak ne güzel’’ diyerek Arasta Çarşısının güzelliklerini ifade etti.    
Aşırı sıcaktan etkilenen Seydişehir halkı Tarihi Arasta Çarşısında ki Dört Ülüklü Çeşme’ye akın ediyor.

                  İlçemizin serin mekânından ve Arasta Çarşısında bulunan Dört Ülüklü Çeşmenin yanında oturan vatandaşlar çeşmenin buz gibi suyunu içmenin keyfini yaşıyor.

                  Çeşme etrafına konan ve taburelere oturan halk çay içerek rahatlıyor su içerek serinliyor.

                Gazetemize Dört Ülüklü Çeşmenin buz gibi suyunu kana kana içen vatandaşlardan Emekli öğretmen Aziz Yeşil çimen; ’Burası hem tarihi bir merkez hem de burada bulunan çeşmenin buz gibi suyunu içmek bize ferahlık veriyor. Arasta Çarşısının tarih ve kültürel mirası bize huzur veriyor.                       Bu su Allah’ın verdiği büyük bir nimet. Şehrimizin bozulmadan günümüze gelen en kaliteli suyu. Hele yaz günlerinde Seydişehir’e işimiz düştüğü zaman, bu çeşmeye uğrar kana kana su içerim. Bir de kendime bir çay söyler o zaman rahatlarım. Buranın suyu ve serinliğinin yanında bizi eskiye götüren bir de tarihi ve kültür atmosferi var. Burada dostlarla da olmak ne güzel’’ diyerek Arasta Çarşısının güzelliklerini ifade etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.