TARİHİ ÇUKUR ÇEŞME İLGİ BEKLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2014 - 01:01, Güncelleme: 19.07.2014 - 01:01
 

TARİHİ ÇUKUR ÇEŞME İLGİ BEKLİYOR

Bünyesinde birçok tarihi eseri barındıran Seydişehir?de tarihi Çukur Çeşme, zamana ve ilgisizliğe inat ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Bünyesinde birçok tarihi eseri barındıran Seydişehir’de tarihi Çukur Çeşme, zamana ve ilgisizliğe inat ayakta kalma mücadelesi veriyor. Seydişehir’in Kiçikapı Mahallesi’nde Hafız Abdullah Ergun’un evinin köşesinde yer alan ve kaderine terk edilen tarihi Çukur Çeşme, yetkililerden ilgi bekliyor. Halen suyu akan ve kaynağının nerede olduğu bilinmeyen tarihi çeşmenin Osmanlıca kitabesi olmasına rağmen kitabenin büyük bir kısmının harç ve yağlı boya ile kaplı olması, çeşmeyi yaptıran kişinin adının ve çeşmenin yapılış tarihinin okunmasını imkansız hale getirmiştir. Seydişehir’in eski tarihi dokusuna yeniden kavuşabilmesi için beton yığını çeşmeler yerine estetik ve sanat değeri olan çeşmeler yapılması gerektiğini belirten Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerafettin Yıldız, “Seydişehir’deki tarihi çeşmelerin tespit edilip restorasyonları yapılmalı, Osmanlıca kitabesi olan çeşmelerin kitabeleri, elden geçirilip temizlenmelidir. Seydişehir’de çeşme kültürüyle yeni bir kent dokusu oluşturmak istiyorsak Kiçikapı mahallesindeki Çukur Çeşme’yi örnek alarak estetik ve sanat tarihi açısından değeri olan yeni çeşmeler inşa etmeliyiz. Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yetkililerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini ve bu tarihi yapılara sahip çıkmalarını umuyor ve bekliyoruz” dedi. 
Bünyesinde birçok tarihi eseri barındıran Seydişehir?de tarihi Çukur Çeşme, zamana ve ilgisizliğe inat ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Bünyesinde birçok tarihi eseri barındıran Seydişehir’de tarihi Çukur Çeşme, zamana ve ilgisizliğe inat ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Seydişehir’in Kiçikapı Mahallesi’nde Hafız Abdullah Ergun’un evinin köşesinde yer alan ve kaderine terk edilen tarihi Çukur Çeşme, yetkililerden ilgi bekliyor. Halen suyu akan ve kaynağının nerede olduğu bilinmeyen tarihi çeşmenin Osmanlıca kitabesi olmasına rağmen kitabenin büyük bir kısmının harç ve yağlı boya ile kaplı olması, çeşmeyi yaptıran kişinin adının ve çeşmenin yapılış tarihinin okunmasını imkansız hale getirmiştir.

Seydişehir’in eski tarihi dokusuna yeniden kavuşabilmesi için beton yığını çeşmeler yerine estetik ve sanat değeri olan çeşmeler yapılması gerektiğini belirten Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerafettin Yıldız, “Seydişehir’deki tarihi çeşmelerin tespit edilip restorasyonları yapılmalı, Osmanlıca kitabesi olan çeşmelerin kitabeleri, elden geçirilip temizlenmelidir. Seydişehir’de çeşme kültürüyle yeni bir kent dokusu oluşturmak istiyorsak Kiçikapı mahallesindeki Çukur Çeşme’yi örnek alarak estetik ve sanat tarihi açısından değeri olan yeni çeşmeler inşa etmeliyiz. Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yetkililerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini ve bu tarihi yapılara sahip çıkmalarını umuyor ve bekliyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.