TARIM MESLEK LİSESİNE ZİYARET

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2017 - 11:11, Güncelleme: 27.12.2017 - 11:11
 

TARIM MESLEK LİSESİNE ZİYARET

Kaymakam Aydın Erdoğan, ilçe sağlık müdürü Ayşegül Candan Harmankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar Suğla Tarım Meslek Lisesini ziyaret etti.

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanıyor.  Bu bağlamda ilçemizdeki tarım meslek lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler için Dr. Hüseyin Açık ve hemşire Kadriye Akduman sağlık taraması gerçekleştirirken, Kaymakam Aydın Erdoğan, ilçe sağlık müdürü Ayşegül Candan Harmankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’ da programa katıldı. Okul sağlığı çalışmaları kapsamında, halen Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan pek çok program ve proje bulunuyor. Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlanması ve sürdürülmesi,  sağlıklı bir çevrede gelişimi,  ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.  Bu konuda her zaman İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa çalışacak. Söz konusu program kapsamında,  öğrencilerin yıllık periyodik muayene/izlemleri kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından yapılmaya devam edileceği öğrenildi.
Kaymakam Aydın Erdoğan, ilçe sağlık müdürü Ayşegül Candan Harmankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar Suğla Tarım Meslek Lisesini ziyaret etti.

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanıyor. 

Bu bağlamda ilçemizdeki tarım meslek lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler için Dr. Hüseyin Açık ve hemşire Kadriye Akduman sağlık taraması gerçekleştirirken, Kaymakam Aydın Erdoğan, ilçe sağlık müdürü Ayşegül Candan Harmankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’ da programa katıldı.

Okul sağlığı çalışmaları kapsamında, halen Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan pek çok program ve proje bulunuyor. Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlanması ve sürdürülmesi,  sağlıklı bir çevrede gelişimi,  ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.

 Bu konuda her zaman İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa çalışacak. Söz konusu program kapsamında,  öğrencilerin yıllık periyodik muayene/izlemleri kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından yapılmaya devam edileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.