TARIMDA REKOR KIRILDI

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.10.2023 - 16:23, Güncelleme: 02.10.2023 - 16:23
 

TARIMDA REKOR KIRILDI

Bu yıl Seydişehir'de çiftçinin yüzü güldü.

Büyük bir alanda sulu tarım yapan ilçemizde, her yıl üretim çeşitliliği artarak devam ediyordu. Bu yıl bahar yağışları başta karpuz, mısır, kabak çekirdeği olmak üzere pancar, patates, kapya biberi olmak üzere diğer ürünlerde de verim rekoru kırıldı. Karpuz da dekar başına 8 ton, pancar da dekar başına 7 ton, buğday da dekar başına 400 kg verim alan çiftçimiz hemen hemen her üründe geçtiğimiz yılların verim rekoltesini geçtiğini belirtti. Bu konuda bilgi veren İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, “Bu yıl kış ağır geçmedi, baharında yağışlar beklenenin üstünde oldu. Bu durum ürünlerimiz de verim almamızı sağladı. Elhamdülillah hemen hemen her üründe geçen yılların verimini geçtik" dedi. Haber: Ali Saylam
Bu yıl Seydişehir'de çiftçinin yüzü güldü.

Büyük bir alanda sulu tarım yapan ilçemizde, her yıl üretim çeşitliliği artarak devam ediyordu. Bu yıl bahar yağışları başta karpuz, mısır, kabak çekirdeği olmak üzere pancar, patates, kapya biberi olmak üzere diğer ürünlerde de verim rekoru kırıldı.

Karpuz da dekar başına 8 ton, pancar da dekar başına 7 ton, buğday da dekar başına 400 kg verim alan çiftçimiz hemen hemen her üründe geçtiğimiz yılların verim rekoltesini geçtiğini belirtti.

Bu konuda bilgi veren İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, “Bu yıl kış ağır geçmedi, baharında yağışlar beklenenin üstünde oldu.

Bu durum ürünlerimiz de verim almamızı sağladı. Elhamdülillah hemen hemen her üründe geçen yılların verimini geçtik" dedi.

Haber: Ali Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.