TEK KİŞİLİK DEV KADRO

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2018 - 09:40, Güncelleme: 04.07.2018 - 09:40
 

TEK KİŞİLİK DEV KADRO

Tek başına bisikletine atlayıp Alanya'dan Konya'ya gitmek için pedal çeviren Yasin Karadavut Seydişehir'e ulaştı.

Aslen Yozgatlı olan, Antalya'nın Alanya ilçesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Yasin Karadavut, Sultan Alaaddin Keykubat'ı anmak amacıyla ‘Alaiye'den Konya'ya gitmek için yola çıktı.     Yasin Karadavut, Sultan Alaaddin Keykubat'ı anmak amacıyla ‘Alaiye'den Sultan Alaaddin'e Bisikletle Vefa Turu düzenliyor 3 etaptan oluşacak Turun ilk etabı Alanya'dan Akseki ilçesineydi. Bugün ikinci etap için  Seydişehir'e ulaşan Karadavuti sabahın ilk ışıklarıyla 3.ve son etapla Konya'ya doğru yola çıkacak.   Öğretmen Yasin Karadavut, Alanya'yı 800 yıl önce fetheden Sultan Alaaddin'i anma, Sultan Alaaddin'in ismini genç nesillere aktarma adına böyle bir proje gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Tarihimizi yaşatmak ve genç nesillerimize spor vesilesi ile aktarmaktır. Turun ilk gününde dün Alanya'dan start aldım. Yaklaşık 110 kilometrelik birinci etabını tamamlayarak Akseki'ye geldim. Akseki rampaları beni hafif zorlamasına rağmen akşam 18.30 gibi Akseki'ye ulaştım. Bugün Seydişehir etabını akşam saatlerinde tamamladım yaklaşık 60 km pedal çevirdim .yarın yaklaşık 90km pedal çevirip öğle saatlerinde Konyada olmayı planlıyorum. Konya'da MevlanaTürbesi ve Sultan Alaaddin Keykubat Türbesi ziyaretiyle turun bitmesini planlıyorum" dedi.  Yasin Karadavut 15 Temmuzda ise Ömer Halisdemir için bir tur düzenlemeyi planlıyor. (Süleyman Sayan)
Tek başına bisikletine atlayıp Alanya'dan Konya'ya gitmek için pedal çeviren Yasin Karadavut Seydişehir'e ulaştı.
Aslen Yozgatlı olan, Antalya'nın Alanya ilçesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Yasin Karadavut, Sultan Alaaddin Keykubat'ı anmak amacıyla ‘Alaiye'den Konya'ya gitmek için yola çıktı.     Yasin Karadavut, Sultan Alaaddin Keykubat'ı anmak amacıyla ‘Alaiye'den Sultan Alaaddin'e Bisikletle Vefa Turu düzenliyor 3 etaptan oluşacak Turun ilk etabı Alanya'dan Akseki ilçesineydi. Bugün ikinci etap için  Seydişehir'e ulaşan Karadavuti sabahın ilk ışıklarıyla 3.ve son etapla Konya'ya doğru yola çıkacak.  

Öğretmen Yasin Karadavut, Alanya'yı 800 yıl önce fetheden Sultan Alaaddin'i anma, Sultan Alaaddin'in ismini genç nesillere aktarma adına böyle bir proje gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Tarihimizi yaşatmak ve genç nesillerimize spor vesilesi ile aktarmaktır. Turun ilk gününde dün Alanya'dan start aldım. Yaklaşık 110 kilometrelik birinci etabını tamamlayarak Akseki'ye geldim. Akseki rampaları beni hafif zorlamasına rağmen akşam 18.30 gibi Akseki'ye ulaştım. Bugün Seydişehir etabını akşam saatlerinde tamamladım yaklaşık 60 km pedal çevirdim .yarın yaklaşık 90km pedal çevirip öğle saatlerinde Konyada olmayı planlıyorum. Konya'da MevlanaTürbesi ve Sultan Alaaddin Keykubat Türbesi ziyaretiyle turun bitmesini planlıyorum" dedi. 

Yasin Karadavut 15 Temmuzda ise Ömer Halisdemir için bir tur düzenlemeyi planlıyor.

(Süleyman Sayan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.