Telef olan 300 koyunun sebebi araştırılıyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.01.2021 - 03:51, Güncelleme: 14.01.2021 - 03:51
 

Telef olan 300 koyunun sebebi araştırılıyor

Konya’nın Ahırlı ilçesinde yaklaşık 300 gebe koyun bilinmeyen sebeple telef oldu.

Ahırlı ilçesi Akkise Şıhlar Mahallesi’nde bir ahırda bulunan yaklaşık 300 koyun henüz belirlenemeyen bir nedenle telef oldu. İşletme Sahibi Veteriner Hekim Ömer Lütfi Karaman, sabah saatlerinde uyandığında ahırdaki koyunlardan yaklaşık 300 tanesinin bilinmeyen nedenle telef olduğu görünce şoke oldu. Telef olan koyunlarda yapılan ilk incelemede bakteriyel bir bulgunun olmadığı yemden kaynaklı bir zehirlenmenin olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kesin sonuçların ise laboratuvara gönderilen numunelerin sonuçlarının çıkmasının ardından anlaşılacağı belirtiliyor. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Konya’nın Ahırlı ilçesinde yaklaşık 300 gebe koyun bilinmeyen sebeple telef oldu.

Ahırlı ilçesi Akkise Şıhlar Mahallesi’nde bir ahırda bulunan yaklaşık 300 koyun henüz belirlenemeyen bir nedenle telef oldu.

İşletme Sahibi Veteriner Hekim Ömer Lütfi Karaman, sabah saatlerinde uyandığında ahırdaki koyunlardan yaklaşık 300 tanesinin bilinmeyen nedenle telef olduğu görünce şoke oldu.

Telef olan koyunlarda yapılan ilk incelemede bakteriyel bir bulgunun olmadığı yemden kaynaklı bir zehirlenmenin olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kesin sonuçların ise laboratuvara gönderilen numunelerin sonuçlarının çıkmasının ardından anlaşılacağı belirtiliyor.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.