TGB?DEN ?DEMOKRASİ PAKETİNE? TEPKİ?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2013 - 12:22, Güncelleme: 06.10.2013 - 12:22
 

TGB?DEN ?DEMOKRASİ PAKETİNE? TEPKİ?

Türkiye Gençlik Birliği Seydişehir ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesinde bulunan Ziraat Bankası önünde gençler ile bir araya gelerek demokrasi paketine tepki gösterdiler.

Türkiye Gençlik Birliği Seydişehir ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesinde bulunan Ziraat Bankası önünde gençler ile bir araya gelerek demokrasi paketine tepki gösterdiler. Grup ilk olarak slogan atarak başladıkları eylemde TGB Seydişehir İlçe Başkanı Burak Can bir basın açıklaması yaptı. Can açıklamasında “Değerli vatansever ,yurtsever Seydişehir halkı, bizler Seydişehir'in, milli değerlerine sahip çıkan en devrimci gençleriyiz, sizin evlatlarınızız. Bizler Kubilaylar gibi gericiliğin zulmün karşısına dikilen gençleriz. Ömer Naciler, Tıbbiyeli Hikmetler, Nene Hatunlar Kara Fatmalar ve Talat Paşalarız. Tam bağımsızlık ülküsünü savunan Mustafa Kemalleriz. Varlığını Türk varlığına armağan eden ve bu andı okullarda yıllardır yineleyen gençler tarih sahnesine çıkmıştır ve cumhuriyeti tasfiye etmek isteyenleri bu ülkeden kovmadan bu mücadeleden yılmayacak vazgeçmeyecektir. Can “Eğitimde son yaptıkları atılım cemaatin, tarikatın kucağına itiyor çocuklarımızı. Birde ana dilde eğitim gibi kendilerince bir şarkı tutturmuşlar, ne oldu?” diyerek “Diyarbakır'da Kürtçe eğitim veren bir kurum açtılar kimse gitmediği için kapandı. Kürtçe eğitimin bilimsel tahlilinden yoksun bu adamlar. Bir dilin eğitim dili olabilmesi için önce bilimsel olması gerekiyor. Kürtçe ticaret kanunu yazılabiliyor mu? Hukuk eğitimi verilebiliyor mu? Öcalan bile rüyasını Türkçe görüyor iken neyin eğitimini Kürtçe verebilecekler? Nihayet aklın yolu bir ki; Kendi akıl hocalarından Burhan Kuzu bile Anadilde eğitimin Türkiye'nin bölünmesine yol açacağını görmüş ve söylemektedir. Seydişehir halkı Türk milletinin milli ve dini değerleriyle kimsenin oynamasına izin vermeyecektir.  Bu gençlerde bu mücadelede en ön safta bursa nutkundan aldıkları görevin kararlılığıyla duracaklardır. Felek her türlü esbab-ı cefasını toplasın gelsin Dönersek kahpeyiz millet yolunda bin azimetten” dedi. Burak Can’ ın açıklamasının ardından grup toplu halde andımızı söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 6
Türkiye Gençlik Birliği Seydişehir ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesinde bulunan Ziraat Bankası önünde gençler ile bir araya gelerek demokrasi paketine tepki gösterdiler.

Türkiye Gençlik Birliği Seydişehir ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesinde bulunan Ziraat Bankası önünde gençler ile bir araya gelerek demokrasi paketine tepki gösterdiler.

Grup ilk olarak slogan atarak başladıkları eylemde TGB Seydişehir İlçe Başkanı Burak Can bir basın açıklaması yaptı.

Can açıklamasında “Değerli vatansever ,yurtsever Seydişehir halkı, bizler Seydişehir'in, milli değerlerine sahip çıkan en devrimci gençleriyiz, sizin evlatlarınızız. Bizler Kubilaylar gibi gericiliğin zulmün karşısına dikilen gençleriz. Ömer Naciler, Tıbbiyeli Hikmetler, Nene Hatunlar Kara Fatmalar ve Talat Paşalarız.

Tam bağımsızlık ülküsünü savunan Mustafa Kemalleriz. Varlığını Türk varlığına armağan eden ve bu andı okullarda yıllardır yineleyen gençler tarih sahnesine çıkmıştır ve cumhuriyeti tasfiye etmek isteyenleri bu ülkeden kovmadan bu mücadeleden yılmayacak vazgeçmeyecektir.

Can “Eğitimde son yaptıkları atılım cemaatin, tarikatın kucağına itiyor çocuklarımızı. Birde ana dilde eğitim gibi kendilerince bir şarkı tutturmuşlar, ne oldu?” diyerek “Diyarbakır'da Kürtçe eğitim veren bir kurum açtılar kimse gitmediği için kapandı. Kürtçe eğitimin bilimsel tahlilinden yoksun bu adamlar. Bir dilin eğitim dili olabilmesi için önce bilimsel olması gerekiyor.

Kürtçe ticaret kanunu yazılabiliyor mu? Hukuk eğitimi verilebiliyor mu? Öcalan bile rüyasını Türkçe görüyor iken neyin eğitimini Kürtçe verebilecekler? Nihayet aklın yolu bir ki; Kendi akıl hocalarından Burhan Kuzu bile Anadilde eğitimin Türkiye'nin bölünmesine yol açacağını görmüş ve söylemektedir.

Seydişehir halkı Türk milletinin milli ve dini değerleriyle kimsenin oynamasına izin vermeyecektir.  Bu gençlerde bu mücadelede en ön safta bursa nutkundan aldıkları görevin kararlılığıyla duracaklardır.

Felek her türlü esbab-ı cefasını toplasın gelsin Dönersek kahpeyiz millet yolunda bin azimetten” dedi.

Burak Can’ ın açıklamasının ardından grup toplu halde andımızı söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

6

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.