TORUNUNDAN HEVES ETTİ, 75 YAŞINDA KURSA GİTTİ, PLAKET ALDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2019 - 10:54, Güncelleme: 27.05.2019 - 10:54
 

TORUNUNDAN HEVES ETTİ, 75 YAŞINDA KURSA GİTTİ, PLAKET ALDI

Seydişehir KOMEK açtığı kurslar ile ilçe halkının bilgi ve birikimine katkıda bulunmaya devam ediyor. 7’den 70’e eğitim sözünün hakkını veren kurs merkezinde, 75 yaşında olan Adil Turan’a azminden dolayı plaket taktim edildi.

Adil Turan, daha önceden hiç bilgisi olmadığı ve sıfırdan başladığı Kuran-ı Kerim eğitiminde ilk dönem Elif Ba dersleri, ikinci dönem ise tecvidli Kuran-ı Kerim okuma dersleri aldı. Turan’ın bu yola çıkmasına ise torunu vesile olmuş. Yazın Kuran-ı Kerim kursuna giden torunundan sonra heves eden Adil Turan KOMEK’in açtığı Kuran-ı Kerim kurslarını duyup kaydolarak, Kuran-ı Kerim’i tecvidli şekilde okumaya başladı. Bu azmi onurlandırmak ve diğer kursiyerleri de teşvik etmek amacıyla Adil Turan’a plaket takdim edildi. Plaket takdimi sırasında konuşan KOMEK Kuran-ı Kerim Hocası Osman Bağcı; “Dönem itibariyle sürekli beraberdik. Biliyorsunuz en yaşlımız Adil amcamız, biz ona öğrenciler arasında Adil Baba diyoruz. Kuran-ı Kerim’e Elif Ba’dan başlayıp tecvidi öğrendi. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bunu dönem arkadaşlarıyla beraber plaketle ödüllendirmek istiyoruz.” dedi. Plaket takdiminden sonra Toroslar Gazetesi’ne konuşan Turan; “Ben 75 yaşındayım. Lise mezunuyum. Fabrikadan emekliyim. Küçüklükte görmedik Kuran-ı Kerim eğitimi. Emekli olduktan sonra öğrenmek istiyordum. Torunum Kuran-ı Kerim kursuna gidiyordu. Osman hocamın öğrencisiydi. Bende onu gördükçe heves ettim ve öğrenmenin yaşı yoktur diyerek KOMEK kurslarına kaydoldum.” dedi. Yaşın öğrenmeye engel olmadığının altını çizen Turan; “Herkesin bunu öğrenmesi gerekiyor. Yaş hiçbir zaman öğrenmeye engel değildir. Gençler daha yolun başında ne kadar çok öğrenmek için çabalarlarsa onlar için daha iyi olacaktır. Benim yaşlarımda olanlar ise vazgeçmesin, umutsuz olmasın öğrenmek isteyene yaş engel değildir. Yeter ki azim olsun.” şeklinde konuştu.
Seydişehir KOMEK açtığı kurslar ile ilçe halkının bilgi ve birikimine katkıda bulunmaya devam ediyor. 7’den 70’e eğitim sözünün hakkını veren kurs merkezinde, 75 yaşında olan Adil Turan’a azminden dolayı plaket taktim edildi.

Adil Turan, daha önceden hiç bilgisi olmadığı ve sıfırdan başladığı Kuran-ı Kerim eğitiminde ilk dönem Elif Ba dersleri, ikinci dönem ise tecvidli Kuran-ı Kerim okuma dersleri aldı. Turan’ın bu yola çıkmasına ise torunu vesile olmuş. Yazın Kuran-ı Kerim kursuna giden torunundan sonra heves eden Adil Turan KOMEK’in açtığı Kuran-ı Kerim kurslarını duyup kaydolarak, Kuran-ı Kerim’i tecvidli şekilde okumaya başladı.

Bu azmi onurlandırmak ve diğer kursiyerleri de teşvik etmek amacıyla Adil Turan’a plaket takdim edildi.

Plaket takdimi sırasında konuşan KOMEK Kuran-ı Kerim Hocası Osman Bağcı; “Dönem itibariyle sürekli beraberdik. Biliyorsunuz en yaşlımız Adil amcamız, biz ona öğrenciler arasında Adil Baba diyoruz. Kuran-ı Kerim’e Elif Ba’dan başlayıp tecvidi öğrendi. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bunu dönem arkadaşlarıyla beraber plaketle ödüllendirmek istiyoruz.” dedi.

Plaket takdiminden sonra Toroslar Gazetesi’ne konuşan Turan; “Ben 75 yaşındayım. Lise mezunuyum. Fabrikadan emekliyim. Küçüklükte görmedik Kuran-ı Kerim eğitimi. Emekli olduktan sonra öğrenmek istiyordum. Torunum Kuran-ı Kerim kursuna gidiyordu. Osman hocamın öğrencisiydi. Bende onu gördükçe heves ettim ve öğrenmenin yaşı yoktur diyerek KOMEK kurslarına kaydoldum.” dedi.

Yaşın öğrenmeye engel olmadığının altını çizen Turan; “Herkesin bunu öğrenmesi gerekiyor. Yaş hiçbir zaman öğrenmeye engel değildir. Gençler daha yolun başında ne kadar çok öğrenmek için çabalarlarsa onlar için daha iyi olacaktır. Benim yaşlarımda olanlar ise vazgeçmesin, umutsuz olmasın öğrenmek isteyene yaş engel değildir. Yeter ki azim olsun.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.