TUNCAY SONEL “GÖNLÜMÜZDEKİ MEVLANA” SÖYLEŞİLERİNE KATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2017 - 09:09, Güncelleme: 16.12.2017 - 09:09
 

TUNCAY SONEL “GÖNLÜMÜZDEKİ MEVLANA” SÖYLEŞİLERİNE KATILDI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından ‘Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri’ kapsamında ‘Gönlümüzdeki Mevlana” Söyleşisi düzenlendi.

Bu yıl Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in moderatörlüğünde ‘Kültür ve Medeniyetimizde Hz. Mevlana’ konusunun tartışıldığı söyleşiye  Seydişehir’in Yakından tanıdığı isimlerde katıldı. Seydişehir Eski Kaymakamı Tunceli Valisi olan Tuncay Sonel, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Eski Seydişehir Belediye  Başkanı Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı ve davetliler katıldı.  Açılış konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşinin Moderatörü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hz. Mevlana etkinlikleri üniversitemizde oldukça verimli geçiyor. 8 önemli aktiviteye ev sahipliği yapıyoruz. Bu önemli etkinliklerimizden biri de bugünkü söyleşimiz. Bu etkinlikle Anadolu topraklarındaki önemli bir medeniyet olan Selçuklu Medeniyetinin en önemli mimarlarından biri de Hz. Mevlana’dır. Günümüzdeki hoşgörüsüzlüğün, zulmün, vahşetin ve acımasızlığın ilacı aslında Hz. Mevlana’dır. Öğretilerinde biz bunu görüyoruz. O yüzden Hz. Mevlana’yı her zamankinden daha iyi anlamaya muhtacız” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından ‘Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri’ kapsamında ‘Gönlümüzdeki Mevlana” Söyleşisi düzenlendi.

Bu yıl Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in moderatörlüğünde ‘Kültür ve Medeniyetimizde Hz. Mevlana’ konusunun tartışıldığı söyleşiye  Seydişehir’in Yakından tanıdığı isimlerde katıldı.

Seydişehir Eski Kaymakamı Tunceli Valisi olan Tuncay Sonel, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Eski Seydişehir Belediye  Başkanı Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı ve davetliler katıldı. 

Açılış konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşinin Moderatörü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hz. Mevlana etkinlikleri üniversitemizde oldukça verimli geçiyor. 8 önemli aktiviteye ev sahipliği yapıyoruz. Bu önemli etkinliklerimizden biri de bugünkü söyleşimiz. Bu etkinlikle Anadolu topraklarındaki önemli bir medeniyet olan Selçuklu Medeniyetinin en önemli mimarlarından biri de Hz. Mevlana’dır. Günümüzdeki hoşgörüsüzlüğün, zulmün, vahşetin ve acımasızlığın ilacı aslında Hz. Mevlana’dır. Öğretilerinde biz bunu görüyoruz. O yüzden Hz. Mevlana’yı her zamankinden daha iyi anlamaya muhtacız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.