Ülkü Ocakları Şehit Hasan Kadıoğlu?nu Andı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2012 - 12:19, Güncelleme: 27.12.2012 - 12:19
 

Ülkü Ocakları Şehit Hasan Kadıoğlu?nu Andı

Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken şehit edilen Hasan Kadıoğlu?nun ölüm yıl dönümünde ülkü ocakları binasında yapılan anma programına ocağa mensup gençler katıldı.

  1975 yılında Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken şehit edilen Hasan Kadıoğlu’nun ölüm yıl dönümünde ülkü ocakları binasında yapılan anma programına ocağa mensup gençler katıldı. Ocak Başkanı Abdullah Özyüksel anma programında yaptığı konuşmada Hasan Kadıoğlu’nu öldüren zanlının yakalanıp bir müddet hapiste yatmasına rağmen esas öldürenin o insan olmadığını şehit Kadıoğlu’nun Türkiye’de ki faili meçhul cinayetler arasında bulunduğunu iddia etti.  Anma gününde bir konuşma yapan Arif Bilgin ise, “Hasan Kadıoğlu’nun babayiğit,dürüst,sevilen bir insan olduğunu onun için kendisini n emperyalist güçler tarafından hedef seçildiğini”  belirtti. Anma gecesinde otuz yedi yıl önce şehit edilen Hasan Kadıoğlu’nun ruhuna mevlit ve Kur’an-ı Kerim okutuldu. 1975 yılında 26 Aralık’ta Sabah 07:00 de Eti Alüminyum Fabrikası önünde meydana gelen siyasi kargaşada öldürülen o zamanın Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Kadıoğlu’nu, ocak binasındaki anma programına çok sayıda ülkücü genç katıldı. Konuşmacı Arif Bilgin, Hasan Kadıoğlu’nun o yıllarda Türk ve vatan düşmanları tarafından özellikle hedef seçildiğini belirterek “ilçemizin şehidi Hasan Kadıoğlu Orduluydu. Altı kardeşlerdi. Kardeşlerini yetim bıraktığı gibi bizler de yetim kaldık. Kadıoğlu çok babayiğit,dürüst,lider vasfı olan,arkadaşları tarafından sevilen biriydi. Türk Milletini bölmeye çalışan o güç bu özelliklerinden dolayı hedef seçti .” dedi. Şehit Kadıoğlu’nun ölmeden önce yazdığı Doğu’nun Başbuğu olarak bilinen Yılma Durak tarafından saklanan ve bu yıl anma programında okunması için ülkü ocaklarına gönderilen “Boz Bulanık Bir Siz Basar Geceyi” şiiri Arif Bilgin tarafından okunurken duygulu anlar yaşandı. Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel ise önemli bir günde bir aradayız diye başlayan konuşmasında ;Hasan kadıoğlu’nun bir alacak-verecek devasından gitmediğini onu öldürenlerin ithal beyinli,başka ülkelerin bayraklarını,liderlerini taşıyan insanlar tarafından öldürüldüğünü belirtti. Başkan Özyüksel anma gecesine katılan gençlere şöyle seslendi: “Artık sizlerden kavga istemiyoruz. Başka şehitlerimiz olsun istemiyoruz,analarınızı babalarınızı üzmeyin. Sürekli okuyun. Vatanınıza milletinize yaralı insanlar olun. İnandığınız davanın mücadelesini vermenin en güzel yolu budur.” Dedi. Daha sonra Türbe Camii İmamı Mükremin Gül tarafından Hasan Kadıoğlu adına mevlit okundu.  
Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken şehit edilen Hasan Kadıoğlu?nun ölüm yıl dönümünde ülkü ocakları binasında yapılan anma programına ocağa mensup gençler katıldı.

 

1975 yılında Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken şehit edilen Hasan Kadıoğlu’nun ölüm yıl dönümünde ülkü ocakları binasında yapılan anma programına ocağa mensup gençler katıldı.

Ocak Başkanı Abdullah Özyüksel anma programında yaptığı konuşmada Hasan Kadıoğlu’nu öldüren zanlının yakalanıp bir müddet hapiste yatmasına rağmen esas öldürenin o insan olmadığını şehit Kadıoğlu’nun Türkiye’de ki faili meçhul cinayetler arasında bulunduğunu iddia etti.

 Anma gününde bir konuşma yapan Arif Bilgin ise, “Hasan Kadıoğlu’nun babayiğit,dürüst,sevilen bir insan olduğunu onun için kendisini n emperyalist güçler tarafından hedef seçildiğini”  belirtti.

Anma gecesinde otuz yedi yıl önce şehit edilen Hasan Kadıoğlu’nun ruhuna mevlit ve Kur’an-ı Kerim okutuldu.

1975 yılında 26 Aralık’ta Sabah 07:00 de Eti Alüminyum Fabrikası önünde meydana gelen siyasi kargaşada öldürülen o zamanın Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Kadıoğlu’nu, ocak binasındaki anma programına çok sayıda ülkücü genç katıldı.

Konuşmacı Arif Bilgin, Hasan Kadıoğlu’nun o yıllarda Türk ve vatan düşmanları tarafından özellikle hedef seçildiğini belirterek “ilçemizin şehidi Hasan Kadıoğlu Orduluydu. Altı kardeşlerdi. Kardeşlerini yetim bıraktığı gibi bizler de yetim kaldık. Kadıoğlu çok babayiğit,dürüst,lider vasfı olan,arkadaşları tarafından sevilen biriydi. Türk Milletini bölmeye çalışan o güç bu özelliklerinden dolayı hedef seçti .” dedi.

Şehit Kadıoğlu’nun ölmeden önce yazdığı Doğu’nun Başbuğu olarak bilinen Yılma Durak tarafından saklanan ve bu yıl anma programında okunması için ülkü ocaklarına gönderilen “Boz Bulanık Bir Siz Basar Geceyi” şiiri Arif Bilgin tarafından okunurken duygulu anlar yaşandı.

Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel ise önemli bir günde bir aradayız diye başlayan konuşmasında ;Hasan kadıoğlu’nun bir alacak-verecek devasından gitmediğini onu öldürenlerin ithal beyinli,başka ülkelerin bayraklarını,liderlerini taşıyan insanlar tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Başkan Özyüksel anma gecesine katılan gençlere şöyle seslendi:

“Artık sizlerden kavga istemiyoruz. Başka şehitlerimiz olsun istemiyoruz,analarınızı babalarınızı üzmeyin. Sürekli okuyun. Vatanınıza milletinize yaralı insanlar olun. İnandığınız davanın mücadelesini vermenin en güzel yolu budur.” Dedi.

Daha sonra Türbe Camii İmamı Mükremin Gül tarafından Hasan Kadıoğlu adına mevlit okundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.