ÜNİVERSİTE 2 YENİ BÖLÜMLE 24 EYLÜLDE DERS BAŞI YAPIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2018 - 11:22, Güncelleme: 20.09.2018 - 11:22
 

ÜNİVERSİTE 2 YENİ BÖLÜMLE 24 EYLÜLDE DERS BAŞI YAPIYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi 24 Eylül Pazartesi günü yeni Eğitim ve Öğretim yılına başlıyor.

               Bu yıl bünyesinde açılan Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü, ilk öğrencilerini aldığı Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde, doluluk oranı % 85’i geçmediği için ‘’YÖK’’ tarafından Madencilik ve Malzeme bölümüne öğrenci alınmadı.                Meslek yüksekokullarında sınavsız geçişin kaldırılmasıyla, geçen yıl Türkiye genelinde %25 düşüş görünürken Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulunda ise bu yıl tüm kontenjanların dolduğu ve tüm bölümlerde % 95 üzerinde doluluk oranı yaşandığı öğrenildi.                Türkiye’deki Mühendislik Fakültelerinde kaliteli öğretim ile adından söz ettiren, Ahmet Cengiz Mühendislik fakültesinin daha önce açık olan Makine bölümüne ise, bu yıl 81 öğrenci gündüz öğretime, 25 de 2.öğretim olarak toplamda 106 öğrencinin kayıt yaptırdığı, 25 öğrencinin de yatay geçişle geleceği bekleniyor. Yeni açılan Bilgisayar bölümüne 62 öğrencinin, Sağlı bilimler fakültesi ve Hemşirelik bölümüne ise 41 öğrenci kayıt yaptırdı.  
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi 24 Eylül Pazartesi günü yeni Eğitim ve Öğretim yılına başlıyor.

               Bu yıl bünyesinde açılan Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü, ilk öğrencilerini aldığı Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde, doluluk oranı % 85’i geçmediği için ‘’YÖK’’ tarafından Madencilik ve Malzeme bölümüne öğrenci alınmadı.

               Meslek yüksekokullarında sınavsız geçişin kaldırılmasıyla, geçen yıl Türkiye genelinde %25 düşüş görünürken Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulunda ise bu yıl tüm kontenjanların dolduğu ve tüm bölümlerde % 95 üzerinde doluluk oranı yaşandığı öğrenildi.

               Türkiye’deki Mühendislik Fakültelerinde kaliteli öğretim ile adından söz ettiren, Ahmet Cengiz Mühendislik fakültesinin daha önce açık olan Makine bölümüne ise, bu yıl 81 öğrenci gündüz öğretime, 25 de 2.öğretim olarak toplamda 106 öğrencinin kayıt yaptırdığı, 25 öğrencinin de yatay geçişle geleceği bekleniyor.

Yeni açılan Bilgisayar bölümüne 62 öğrencinin, Sağlı bilimler fakültesi ve Hemşirelik bölümüne ise 41 öğrenci kayıt yaptırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.