ÜNİVERSİTE’NİN GENÇLERLE VİZYON ÇALIŞTAYI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2019 - 12:32, Güncelleme: 03.05.2019 - 12:32
 

ÜNİVERSİTE’NİN GENÇLERLE VİZYON ÇALIŞTAYI

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Yerleşkesinde bulunan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları ortaklaşa olarak “Üniversite Gençliği Vizyon Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşen programa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, çalıştayda görevli öğretim görevlileri, Seydişehir’de bulunan kurumlardan temsilciler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Arıkan; “Siz öğrencilerimizin düşünceleri bizim için çok değerli. Bu nedenle bu çalıştay ile birlikte sizin sorunlarınızı sizden dinleyip yine sizin sunacağınız çözüm önerilerini değerlendireceğiz. Hiç çekinmeden düşüncelerinizi masalarınızda tartışarak bize sunmanız bizim için çok önemli.” dedi. Çalıştay kapsamında masalar kuruldu. Her masaya moderatör ve operatör olarak iki öğretim görevlisi, gözlemci olarak kurumlardan gelen temsilciler ve düşüncelerini aktarmak üzere okul öğrencileri oturdu. Farklı konu başlıkları verilen her masada öğrenciler sorunlarını ve taleplerini anlatarak çözüm önerileri sundu. Ardından her masadan, öğrenciler arasından seçilen bir sözcü kürsüye çıkarak masada konuşulan sorunlar, talepler ve çözümler konusunda bilgi aktardı. Program sonunda konuşan Prof. Dr. Arıkan; “Bu güzel çalışmaya katılıp, güzel bir şekilde bize taleplerinizi aktardığınız için çok teşekkür ediyorum. Düşünceleriniz bizim için önemli. Ancak aktarılan taleplere baktığımda şunu da fark ettim ki; bazı sayılan taleplerin çoğu üniversite tarafından zaten yapılıyor. Farkında olmadığınızı gördüm. Biz özeleştirimizi yapıp, üzerimize düşeni yapacağız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi. Öğrencilerin çalıştay sırasında en çok dile getirdiği sorunlar; yemekhanede çıkan yemekler, okulun yanındaki çöplükten dolayı oluşan sorunlar ve ulaşım oldu.  Bunun yanında kantin fiyatları, kütüphane donanımı, İngilizce eğitim, sigaraya karşı yeşil alan oluşturma, dersler için uygulama salonlarının artması, çeşitli kursların açılması, bahar şenlikleri, bölgede ATM kurulması ve bisiklet uygulaması gibi taleplerde bulundular.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Yerleşkesinde bulunan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları ortaklaşa olarak “Üniversite Gençliği Vizyon Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşen programa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, çalıştayda görevli öğretim görevlileri, Seydişehir’de bulunan kurumlardan temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Arıkan; “Siz öğrencilerimizin düşünceleri bizim için çok değerli. Bu nedenle bu çalıştay ile birlikte sizin sorunlarınızı sizden dinleyip yine sizin sunacağınız çözüm önerilerini değerlendireceğiz. Hiç çekinmeden düşüncelerinizi masalarınızda tartışarak bize sunmanız bizim için çok önemli.” dedi.

Çalıştay kapsamında masalar kuruldu. Her masaya moderatör ve operatör olarak iki öğretim görevlisi, gözlemci olarak kurumlardan gelen temsilciler ve düşüncelerini aktarmak üzere okul öğrencileri oturdu.

Farklı konu başlıkları verilen her masada öğrenciler sorunlarını ve taleplerini anlatarak çözüm önerileri sundu. Ardından her masadan, öğrenciler arasından seçilen bir sözcü kürsüye çıkarak masada konuşulan sorunlar, talepler ve çözümler konusunda bilgi aktardı.

Program sonunda konuşan Prof. Dr. Arıkan; “Bu güzel çalışmaya katılıp, güzel bir şekilde bize taleplerinizi aktardığınız için çok teşekkür ediyorum. Düşünceleriniz bizim için önemli. Ancak aktarılan taleplere baktığımda şunu da fark ettim ki; bazı sayılan taleplerin çoğu üniversite tarafından zaten yapılıyor. Farkında olmadığınızı gördüm. Biz özeleştirimizi yapıp, üzerimize düşeni yapacağız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerin çalıştay sırasında en çok dile getirdiği sorunlar; yemekhanede çıkan yemekler, okulun yanındaki çöplükten dolayı oluşan sorunlar ve ulaşım oldu.  Bunun yanında kantin fiyatları, kütüphane donanımı, İngilizce eğitim, sigaraya karşı yeşil alan oluşturma, dersler için uygulama salonlarının artması, çeşitli kursların açılması, bahar şenlikleri, bölgede ATM kurulması ve bisiklet uygulaması gibi taleplerde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.