VEHBİ VAKKASOĞLU ?BİR DESTANDIR ÇANAKKALE? KONFERANSI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2015 - 05:25, Güncelleme: 26.03.2015 - 05:25
 

VEHBİ VAKKASOĞLU ?BİR DESTANDIR ÇANAKKALE? KONFERANSI

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi nedeniyle Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen; Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından ?Bir Destandır Çanakkale? konulu konferans Belediye Düğün Salonunda verildi.

  Konferansa Belediye Başkan Vekili Ramazan Türkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir asır geçmesine rağmen Çanakkale Destanlarının ruhumuzda yaşadığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, bu destanları yaşatmak için yeni nesillere de aktarılması gerektiğini kaydetti. Çanakkale Savaşına katılan askerlerin günlerce katıklarında sadece kuru ekmek ve üzüm hoşafı ile öğün geçirerek savaştıklarını İfade eden Çalık; şimdi günümüzde sofralarımız da üç çeşit peynir, üç çeşit zeytin ve birkaç kalem ekmek bulunuyor. Yediklerimiz midemizde, yemediklerimiz üzülerek söylüyorum, çöplerimizde. İşte Mehmetçiklerimiz bu yokluk içerisinde Çanakkale Zaferini bizlere hediye etti.’’dedi. Bu vatanın her bir zerresinin şehit ve gazi kanları ile sulandığını ifade eden Başkan yardımcısı Çalık; “Konu Çanakkale ise, Çanakkale geçilmez. Elbette Çanakkale bir destandır’’şeklinde konuştu. İman ve inancın yaşanarak kazanıldığı Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katıldığı konferansta Çanakkale Ruhu adeta yeniden yaşandı. Vakkasoğlu, "Çanakkale önce denizde başladı. 18 Mart bir deniz savaşının adıdır. Çanakkale savaşı sadece Türkiye’nin değil birçok Dünya ülkesinin tarihini değiştirdi. Asya,  Afrika ve birçok ülke bağımsızlık mücadelesi ruhunu Çanakkale’den örnek aldı" dedi.   Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Onlar gelirken dönmeyi düşünmediler ama her şeyden yoksun Türk Ordusunun imanla savaşacağını unutarak umulmadık bir bozguna uğradılar. Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Aile son kale. Bugün de aileyi savunacağız, sonuna kadar. Ailenin bittiği yerde Çanakkale’de harikalar yaratan Mehmetçik’te biter. Mehmetçik hep ileriye baktı. Düşmana doğru tereddütsüz ilerledi. Gözü hiç arkada kalmadı. Çünkü arkalarında sıradağlar gibi duran analar vardı ” Konferans sonunda Vakkasoğlu’na Belediye Başkan Vekili Ramazan Türkoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, hediye takdim etti. Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans öncesi ve sonrası çocuklarla yakından ilgilenirken kitaplarını imzaladı.
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi nedeniyle Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen; Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından ?Bir Destandır Çanakkale? konulu konferans Belediye Düğün Salonunda verildi.

 

Konferansa Belediye Başkan Vekili Ramazan Türkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir asır geçmesine rağmen Çanakkale Destanlarının ruhumuzda yaşadığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, bu destanları yaşatmak için yeni nesillere de aktarılması gerektiğini kaydetti.

Çanakkale Savaşına katılan askerlerin günlerce katıklarında sadece kuru ekmek ve üzüm hoşafı ile öğün geçirerek savaştıklarını İfade eden Çalık; şimdi günümüzde sofralarımız da üç çeşit peynir, üç çeşit zeytin ve birkaç kalem ekmek bulunuyor. Yediklerimiz midemizde, yemediklerimiz üzülerek söylüyorum, çöplerimizde. İşte Mehmetçiklerimiz bu yokluk içerisinde Çanakkale Zaferini bizlere hediye etti.’’dedi.

Bu vatanın her bir zerresinin şehit ve gazi kanları ile sulandığını ifade eden Başkan yardımcısı Çalık; “Konu Çanakkale ise, Çanakkale geçilmez. Elbette Çanakkale bir destandır’’şeklinde konuştu.

İman ve inancın yaşanarak kazanıldığı Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katıldığı konferansta Çanakkale Ruhu adeta yeniden yaşandı.

Vakkasoğlu, "Çanakkale önce denizde başladı. 18 Mart bir deniz savaşının adıdır. Çanakkale savaşı sadece Türkiye’nin değil birçok Dünya ülkesinin tarihini değiştirdi. Asya,  Afrika ve birçok ülke bağımsızlık mücadelesi ruhunu Çanakkale’den örnek aldı" dedi.
 

Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Onlar gelirken dönmeyi düşünmediler ama her şeyden yoksun Türk Ordusunun imanla savaşacağını unutarak umulmadık bir bozguna uğradılar. Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Aile son kale. Bugün de aileyi savunacağız, sonuna kadar. Ailenin bittiği yerde Çanakkale’de harikalar yaratan Mehmetçik’te biter. Mehmetçik hep ileriye baktı. Düşmana doğru tereddütsüz ilerledi. Gözü hiç arkada kalmadı. Çünkü arkalarında sıradağlar gibi duran analar vardı ” Konferans sonunda Vakkasoğlu’na Belediye Başkan Vekili Ramazan Türkoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, hediye takdim etti. Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans öncesi ve sonrası çocuklarla yakından ilgilenirken kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.