VİRÜS, BAYRAM VE SEYDİŞEHİR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2020 - 03:50, Güncelleme: 22.05.2020 - 03:50
 

VİRÜS, BAYRAM VE SEYDİŞEHİR…

Ali Saylam'ın Yazısı...

Öyle bir korona virüsmüş ki çalışan ile çalışmayanı belli etti. Vergi dairesine gittik kapalı, kütüphaneye gittim kapalı, adliye önemli davalar dışında çalışmıyor, imamlar yatıyor, bankalar ve PTT’ler yarı zamanlı çalışıyor, öğretmenler bir nebze çalışıyor diyebiliriz online eğitim nedeniyle… Bunların bir kısmı online olarak işimizi evden görüyoruz diyorlar, diğer devlet çalışanları da dönüşümlü çalışıyorlar. Sokağa çıkma yasağı dahil aralıksız çalışanlara baktığımızda Emniyet güçleri, fırıncılar, marketler, manavlar, lojistiği kesintisiz devam ettiren kamyoncular ve kargo çalışanları, üretime devam eden fabrika çalışanları.. Bu tablo bana iki sonuç veriyor. Bir; Türkiye’nin çoğu aslında az çalışıp çok para kazanıyormuş. İkincisi; her sektör bitse gıda sektörü bitmezmiş. Bu vesile ile de tarım ve çiftçinin önemini de iyice ayyuka çıkıyor. Birde çarpıklık var; üretim sektörü bifiil çalışmasına rağmen asgari ücretle çok çalışıp az kazanıyor. * Gelelim korona virüs, bayram ve Seydişehir durumuna… An itibari ile edindiğimiz bilgiye göre Seydişehir’de virüs yok. Ancak yaz günlerinde ilçemize gelen bin 500’e yakın ailenin bir kısmı izin alarak buradaki yazlıklarına geldiler. Antalya bölgesinde yaşayan çok sayıdaki hemşerimizde bayramı memleketlerinde geçirmek için legal ya da illegal olarak ilçemize girmeye çabalıyorlar. İnşallah bu şehre giriş çıkışlarda sıkı denetimden taviz verilmez.   * Normal bir bayram geçirmeyecek olsak dahi, gelenek ve göreneklerden bir anda vazgeçmek çok kolay olmadığı için ister istemez bayram yoğunluğu da yaşanıyor. Kurallar var, hele sokağa çıkma yasağını delmenin cezası çok büyük ama yine de bayram dolayısı ile birlikte olacaklar ne olursunuz hiç olmazsa sosyal mesafenizi koruyun, maskenizi takın. Bu uyarılarımızın nedeni bayramı zehir etmemek… * İnşallah bütün beklentilerimiz önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bayram sonuna kaldı. Gazeteci arkadaşımız Büşra Aksakbağı Ay’ın köşe yazısında belirttiği gibi bayram sonu ilçe bazında hıfzıssıhha kararlarına ağırlık verilir ve bu bayram sürecini de sağlıklı bir şekilde atlatırsak özgürlüğümüzü maske ve mesafeye uyarak elde edebiliriz. Daha Özgür Seydişehir temennisi ile hepinize iyi bayramlar diliyorum.
Ali Saylam'ın Yazısı...

Öyle bir korona virüsmüş ki çalışan ile çalışmayanı belli etti.

Vergi dairesine gittik kapalı, kütüphaneye gittim kapalı, adliye önemli davalar dışında çalışmıyor, imamlar yatıyor, bankalar ve PTT’ler yarı zamanlı çalışıyor, öğretmenler bir nebze çalışıyor diyebiliriz online eğitim nedeniyle… Bunların bir kısmı online olarak işimizi evden görüyoruz diyorlar, diğer devlet çalışanları da dönüşümlü çalışıyorlar.

Sokağa çıkma yasağı dahil aralıksız çalışanlara baktığımızda Emniyet güçleri, fırıncılar, marketler, manavlar, lojistiği kesintisiz devam ettiren kamyoncular ve kargo çalışanları, üretime devam eden fabrika çalışanları..

Bu tablo bana iki sonuç veriyor.

Bir; Türkiye’nin çoğu aslında az çalışıp çok para kazanıyormuş.

İkincisi; her sektör bitse gıda sektörü bitmezmiş.

Bu vesile ile de tarım ve çiftçinin önemini de iyice ayyuka çıkıyor.

Birde çarpıklık var; üretim sektörü bifiil çalışmasına rağmen asgari ücretle çok çalışıp az kazanıyor.

*

Gelelim korona virüs, bayram ve Seydişehir durumuna…

An itibari ile edindiğimiz bilgiye göre Seydişehir’de virüs yok.

Ancak yaz günlerinde ilçemize gelen bin 500’e yakın ailenin bir kısmı izin alarak buradaki yazlıklarına geldiler.

Antalya bölgesinde yaşayan çok sayıdaki hemşerimizde bayramı memleketlerinde geçirmek için legal ya da illegal olarak ilçemize girmeye çabalıyorlar.

İnşallah bu şehre giriş çıkışlarda sıkı denetimden taviz verilmez.  

*

Normal bir bayram geçirmeyecek olsak dahi, gelenek ve göreneklerden bir anda vazgeçmek çok kolay olmadığı için ister istemez bayram yoğunluğu da yaşanıyor.

Kurallar var, hele sokağa çıkma yasağını delmenin cezası çok büyük ama yine de bayram dolayısı ile birlikte olacaklar ne olursunuz hiç olmazsa sosyal mesafenizi koruyun, maskenizi takın.

Bu uyarılarımızın nedeni bayramı zehir etmemek…

*

İnşallah bütün beklentilerimiz önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bayram sonuna kaldı.

Gazeteci arkadaşımız Büşra Aksakbağı Ay’ın köşe yazısında belirttiği gibi bayram sonu ilçe bazında hıfzıssıhha kararlarına ağırlık verilir ve bu bayram sürecini de sağlıklı bir şekilde atlatırsak özgürlüğümüzü maske ve mesafeye uyarak elde edebiliriz.

Daha Özgür Seydişehir temennisi ile hepinize iyi bayramlar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.