YAYLA SERACISI İLK HASADINA BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2019 - 06:48, Güncelleme: 19.08.2019 - 06:48
 

YAYLA SERACISI İLK HASADINA BAŞLADI

İlçemizin Taşağıl Mahallesi’nde yaylasına sera kuran ziraat mühendisi Abdulkadir Arslan hasada başladı.

Tahıl, şeker pancarı ve karpuz üretimi ile bilinen ilçemizin Taşağıl Mahallesi'ndeki 17 dekar üzerine sera kuran Arslan, yaptığı açıklamada, bölgede yayla seracılığını başlatmayı hedeflediğini söyledi. Seydişehir'in yayla seracılığı için uygun bir bölge olduğunu belirten Arslan, "Yayla serası anlamında bu işi yapan bölgelerde araştırmalar yaptık. Bizim bölgemize uygun iklim yapısında üretilen ürünleri yerinde inceledik. Seydişehir'de de bu işin olabileceğine karar verip ortaklarımızla birlikte ilk etapta 17 dekarlık bir araziye seramızı kurduk. Seramızın bir kısmına salatalık, bir kısmına da domates ektik. 25 günde salatalıkları hasat etmeye başladık. Domateslerimiz büyüyorlar. İnşallah yakın zamanda onları da hasat etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. İlçe tarımına katkı sağlamak istediğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti:  "Bu işte Beyşehir ve Konya merkezinden de talep almaya başladık. Bölge açısından bir başlangıç oldu. Arazi yapısı, toprak yapısı ve rakımı ile seracılığa uygun bir bölge. Öncü olarak biz başladık ve şu an deneme aşamazındayız başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bizim öncülüğümüzde bölge yakın zamanda daha çok seranın kurulacağını tahmin ediyoruz. Seracılığın bölge için bir gelecek bir ümit olması için çalışacağız."
İlçemizin Taşağıl Mahallesi’nde yaylasına sera kuran ziraat mühendisi Abdulkadir Arslan hasada başladı.

Tahıl, şeker pancarı ve karpuz üretimi ile bilinen ilçemizin Taşağıl Mahallesi'ndeki 17 dekar üzerine sera kuran Arslan, yaptığı açıklamada, bölgede yayla seracılığını başlatmayı hedeflediğini söyledi.

Seydişehir'in yayla seracılığı için uygun bir bölge olduğunu belirten Arslan, "Yayla serası anlamında bu işi yapan bölgelerde araştırmalar yaptık. Bizim bölgemize uygun iklim yapısında üretilen ürünleri yerinde inceledik. Seydişehir'de de bu işin olabileceğine karar verip ortaklarımızla birlikte ilk etapta 17 dekarlık bir araziye seramızı kurduk. Seramızın bir kısmına salatalık, bir kısmına da domates ektik. 25 günde salatalıkları hasat etmeye başladık. Domateslerimiz büyüyorlar. İnşallah yakın zamanda onları da hasat etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.
İlçe tarımına katkı sağlamak istediğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti: 

"Bu işte Beyşehir ve Konya merkezinden de talep almaya başladık. Bölge açısından bir başlangıç oldu. Arazi yapısı, toprak yapısı ve rakımı ile seracılığa uygun bir bölge. Öncü olarak biz başladık ve şu an deneme aşamazındayız başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bizim öncülüğümüzde bölge yakın zamanda daha çok seranın kurulacağını tahmin ediyoruz. Seracılığın bölge için bir gelecek bir ümit olması için çalışacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.