Yazar Kavaklı, ?HER ŞEY KİTAPLA DEĞİŞTİ?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2017 - 03:00, Güncelleme: 25.02.2017 - 03:00
 

Yazar Kavaklı, ?HER ŞEY KİTAPLA DEĞİŞTİ?

Seydişehir belediyesi Kültür müdürlüğünün organize ettiği hemşerimiz Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı?nın Kuran-ı Kerim ve kitap kültürü konulu konferansı belediye düğün salonunda gerçekleşti.

Eğitimci Yazar Kavaklı konferansında İslam’dan önce adaletin olmadığı, örf ve adetlerin ise akıl ve mantıktan yoksun olduğunu söyleyerek; “vahiy yoluyla Hz. Muhammed(sav)’e peygamberliğin gelmesiyle doğal olarak bir değişim yaşandı. Bu değişimin kaynağı da Kuran-ı Kerim oldu. Gönüllerin sultanı Hz. Muhammed(sav) efendimizin başlattığı okuma devriyle o okudu, okuttu, islamı yaşadı ve tebliğ etti” dedi. Nur dağında Hira mağarasında peygamberimiz efendimiz Hz. Muhammed(sav)’e ilk gelen vahyin oku emri olduğunu söyleyen Yazar Kavaklı, “Yaratan Rabbinin adıyla oku! İnsanı bir kan pıhtısından yarattı!  Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.  İnsana bilmediği şeyleri öğretti.” emriyle ümmi olan peygamber efendimiz okumaya başladı” dedi. Kuran-ı Kerim’in en büyük müjdesinin bir tek yaratıcı olduğunu bildirmesi ve Kuran-ı Kerim’de hak peygamber Ahiret’in varlığından söz etmesi ve adaletli olmaya çağırmasının dikkat çektiğini belirten Yazar Ali Erkan Kavaklı, Arap toplumunun bütün örf ve adetlerinin değişmesi lazımdı. Buda oku emriyle başladı. İslamiyet aslında ilk Müslüman olanlara bakınca bir gençlik hareketi olarak gözüküyor. Gençlere önem ve değer vermemiz lazım. Çocuklarımızı 4-5 yaşından sonra camiye alıştırmamız ve daha sonra okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.  
Seydişehir belediyesi Kültür müdürlüğünün organize ettiği hemşerimiz Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı?nın Kuran-ı Kerim ve kitap kültürü konulu konferansı belediye düğün salonunda gerçekleşti.

Eğitimci Yazar Kavaklı konferansında İslam’dan önce adaletin olmadığı, örf ve adetlerin ise akıl ve mantıktan yoksun olduğunu söyleyerek; “vahiy yoluyla Hz. Muhammed(sav)’e peygamberliğin gelmesiyle doğal olarak bir değişim yaşandı. Bu değişimin kaynağı da Kuran-ı Kerim oldu. Gönüllerin sultanı Hz. Muhammed(sav) efendimizin başlattığı okuma devriyle o okudu, okuttu, islamı yaşadı ve tebliğ etti” dedi.

Nur dağında Hira mağarasında peygamberimiz efendimiz Hz. Muhammed(sav)’e ilk gelen vahyin oku emri olduğunu söyleyen Yazar Kavaklı, “Yaratan Rabbinin adıyla oku! İnsanı bir kan pıhtısından yarattı!  Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.  İnsana bilmediği şeyleri öğretti.” emriyle ümmi olan peygamber efendimiz okumaya başladı” dedi.

Kuran-ı Kerim’in en büyük müjdesinin bir tek yaratıcı olduğunu bildirmesi ve Kuran-ı Kerim’de hak peygamber Ahiret’in varlığından söz etmesi ve adaletli olmaya çağırmasının dikkat çektiğini belirten Yazar Ali Erkan Kavaklı, Arap toplumunun bütün örf ve adetlerinin değişmesi lazımdı. Buda oku emriyle başladı. İslamiyet aslında ilk Müslüman olanlara bakınca bir gençlik hareketi olarak gözüküyor. Gençlere önem ve değer vermemiz lazım. Çocuklarımızı 4-5 yaşından sonra camiye alıştırmamız ve daha sonra okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.