Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

SEYDİŞEHİR’DE UYUŞTURUCU

Uyuşturucuyu gönüllü terketmeye meyilli bir delikanlıya eşimle birlikte şefkatle sahip çıkmıştık. Bir süre sonra anne baba diye hitap etmeye başladı. Henüz lise çağlarındaydı. Uzun süre ailenin bir parçası olarak evimizde kaldı. Güveni zirve yaptı ve uyuşturucuyu bıraktı. Şimdi hayatını her şeyi ile normal bir şekilde idame ettiriyor. Uyuşurucuyu kesinlikle kullanmıyor. Bu sürecin ardından konuyu bir makalemde kaleme aldım ve ardından savcılık ifademi almıştı. Konuyu kaleme almam teşvik gibi algılanırmış. Kim bu kişi sorusuna cevap olarak kaynağımı deşifre etmeme hakkımı kullanmıştım. Umarım aynı durumla karşılaşmam. Çünkü kamu görevi ifa ettiğimi biliyorum. Sokaktan haberdar kişilerle görüşerek Seydişehir’de uyuşturucu illetinin ne alemde olduğunu araştırdım. Duyduğum şeyler hakikaten şok etkisi yaptı bende… Öncelikle belirtmeliyim emniyet güçlerimiz bu konuda önemli çalışmalar yapıp toplumu olumsuz etkilerinden korumaya çalışıyor ama durum hiç açıcı değil. İlçemizde en kolay temin edilen uyuşturucu (Met…..) tükenmez kalem içi vasıta olarak kullanılıyor. Olur mu öyle şey demeyin. Gençlerin bu uyuşturucuya başlaması bayan cazibesi kullanılarak sağlanıyor. Alıştırıldıktan sonra kullanıcıdan bayan uzaklaşıyor. Başkaca kurbanlar aranıyor. Olur mu böyle şey demeyin; Er….n ve Met….. in (Antalya Zeytinköy ve yeni adresi Çalkaya’dan temin ediyorlar), Ly….ca, NEÜ….tin (kırmızı reçete ile temin edilebiliyor.), es…r (yerel imkanlarla temin edilebiliyor. Uç (ss) olarak tanımlanan uyuşturucu ise (Fakir Kok….ni) olarak biliniyor. Olur mu böyle şey demeyin; Haberiniz yok belki ama geçtiğimiz yıllarda yani yakın tarihte 2 kişi yüksek dozda uyuşturucu almaktan, 1 kişi uyuturucu temini için gittiği Antalya’da olmak üzere ilçemizde 7-8 kişi hayatını kaybetti… Hadi canım sende diyeceksiniz ama; Sadece Hükümet konağından eski garaja kadar 7-8 esnafın bu illetin ağına düştüğünü duyunca şok oldum… Bu kadar olmaz demeyin zira; Araştırmam sırasında duyduğum en şok edici şey ise uyuturucu kullanan bir kaç alenin eş değiştirmeli sex partileri düzenledikleri… Uyuturucu kullanma yaşı ise 15 ve 50 yaşları arasında… Uyuşturucu temininde maddi zorluk çekenlerden hırsızlığa teşebbüs eden gençlerin bulunması ise bir başka tehlike. Hiç kimseye bu anlamda akıl verecek değilim ama evlatlarımızın düştüğü bu illetten kurtulması için ailelerimize çok iş düşüyor. Emniyet güçlerimiz görevini ifa ederken ebeveyn çevresel faktörleri göz önde bulundurarak çocuklarını doğru yöntemler kullanarak kurtarmaya çalışmalı. Üniversitelerimiz, okullarımız, camilerimiz üzerine düşen görevleri belirleyip özendiren ortamlardan uzak tutacak programlar,konferanslar, paneller düzenlemeli. Kaymakamlık, seydişehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ise sık toplantılar yapıp seyrine hakim olup gerekli tedbirleri almalı. Rabbim cümlemizin evlatlarını illetten korusun.
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi

SEYDİŞEHİR’DE UYUŞTURUCU

Uyuşturucuyu gönüllü terketmeye meyilli bir delikanlıya eşimle birlikte şefkatle sahip çıkmıştık.
Bir süre sonra anne baba diye hitap etmeye başladı. Henüz lise çağlarındaydı.
Uzun süre ailenin bir parçası olarak evimizde kaldı. Güveni zirve yaptı ve uyuşturucuyu bıraktı.
Şimdi hayatını her şeyi ile normal bir şekilde idame ettiriyor. Uyuşurucuyu kesinlikle kullanmıyor.
Bu sürecin ardından konuyu bir makalemde kaleme aldım ve ardından savcılık ifademi almıştı.
Konuyu kaleme almam teşvik gibi algılanırmış. Kim bu kişi sorusuna cevap olarak kaynağımı deşifre etmeme hakkımı kullanmıştım.
Umarım aynı durumla karşılaşmam. Çünkü kamu görevi ifa ettiğimi biliyorum.
Sokaktan haberdar kişilerle görüşerek Seydişehir’de uyuşturucu illetinin ne alemde olduğunu araştırdım.
Duyduğum şeyler hakikaten şok etkisi yaptı bende…
Öncelikle belirtmeliyim emniyet güçlerimiz bu konuda önemli çalışmalar yapıp toplumu olumsuz etkilerinden korumaya çalışıyor ama durum hiç açıcı değil.
İlçemizde en kolay temin edilen uyuşturucu (Met…..) tükenmez kalem içi vasıta olarak kullanılıyor.
Olur mu öyle şey demeyin.
Gençlerin bu uyuşturucuya başlaması bayan cazibesi kullanılarak sağlanıyor.
Alıştırıldıktan sonra kullanıcıdan bayan uzaklaşıyor. Başkaca kurbanlar aranıyor.
Olur mu böyle şey demeyin;
Er….n ve Met….. in (Antalya Zeytinköy ve yeni adresi Çalkaya’dan temin ediyorlar), Ly….ca, NEÜ….tin (kırmızı reçete ile temin edilebiliyor.), es…r (yerel imkanlarla temin edilebiliyor.
Uç (ss) olarak tanımlanan uyuşturucu ise (Fakir Kok….ni) olarak biliniyor.
Olur mu böyle şey demeyin;
Haberiniz yok belki ama geçtiğimiz yıllarda yani yakın tarihte 2 kişi yüksek dozda uyuşturucu almaktan, 1 kişi uyuturucu temini için gittiği Antalya’da olmak üzere ilçemizde 7-8 kişi hayatını kaybetti…
Hadi canım sende diyeceksiniz ama;
Sadece Hükümet konağından eski garaja kadar 7-8 esnafın bu illetin ağına düştüğünü duyunca şok oldum…
Bu kadar olmaz demeyin zira;
Araştırmam sırasında duyduğum en şok edici şey ise uyuturucu kullanan bir kaç alenin eş değiştirmeli sex partileri düzenledikleri…
Uyuturucu kullanma yaşı ise 15 ve 50 yaşları arasında…
Uyuşturucu temininde maddi zorluk çekenlerden hırsızlığa teşebbüs eden gençlerin bulunması ise bir başka tehlike.
Hiç kimseye bu anlamda akıl verecek değilim ama evlatlarımızın düştüğü bu illetten kurtulması için ailelerimize çok iş düşüyor.
Emniyet güçlerimiz görevini ifa ederken ebeveyn çevresel faktörleri göz önde bulundurarak çocuklarını doğru yöntemler kullanarak kurtarmaya çalışmalı.
Üniversitelerimiz, okullarımız, camilerimiz üzerine düşen görevleri belirleyip özendiren ortamlardan uzak tutacak programlar,konferanslar, paneller düzenlemeli.
Kaymakamlık, seydişehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ise sık toplantılar yapıp seyrine hakim olup gerekli tedbirleri almalı.
Rabbim cümlemizin evlatlarını illetten korusun.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.