Kadir YILDIZ
Köşe Yazarı
Kadir YILDIZ
 

Beka Sorunu Mu ?

    Beka  sorunu mu?   Yerel seçimler yaklaştıkca bir beka sorunudur gidiyor. Peki yerel seçimlerle bağlatısı nedir diye sormaya gerek yok çünkü AKP nin belli bir oyun altına düşmesi durumunda yeni arayışların, yeni iktidar oyunlarının devreye gireceği tehlikesini gösteriyorlar, zaten bunu bilmeyen de yok. Çünkü görünen o ki AKP de gözle görülür bir oy kaybı var. Bu seçim sonucuna göre  muhtemelen İngilizler ciddi bir atak yapacak ve yeni oluşumlar ortaya çıkacak. Yerel seçimleri beka sorununa bağlamak buradan geliyor.   Bu ülkede her zaman beka sorunu vardır çünkü bölgenin güçlü bir ülkesi durumundasınız, derin bir tarihiniz var ve bir imparatorluğun mirasına sahipsiniz. Türkler bu topraklara geldikleri günden beri beka sorunu yaşarlar. Devlet bunun için vardır, kendi bekasını korumak üzere bina edilir. Yoksa devletin bir anlamı olur mu?   Bazı televizyon kanallarının haberlerini izlediğiniz zaman savaşdayız zannına kapılıyorsunuz, aynı şekilde özellikle bazı diziler var ki ‘’Vatan-Millet-Sakarya’’  tarzında kayıtsız itaati aşılamaya çalışıyor, nerde ise tekrar askere gidip sınırı bekleyesiniz geliyor, algı iyi gidiyor. ( Devlet gerekeni yapmalıdır, nasıl Afrin’e güzel hareket yaptı, nerde gerekiyorsa onu yapmalıdır. O TV kanalların da her saniye sanki savaş varmış gibi ortamı canlı tutmaya çalışmak kime yarıyor ya da o teröristlere nasıl bir etkisi var anlayamadık)   Garip olan şudur; beka sorununa veya bağımsızlık savaşına ya da darbeye millet karşı koyar amaaa ülkenin zenginliklerini paylaşmaya ise sadece belli bir gurup yapar, onlardan artarsa millete belki belki biraz düşer…..   Bu beka sorunu bitmez, eğer yaşacaksan ayakta kalacaksın, hayatın kuralı bu!!!!!!!!!   Yerel seçimleri beka sorununa bağlamak çok da inandırıcı gelmiyor. Biraz anlatsalar bizde anlasak….. Kadir YILDIZ
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

Beka Sorunu Mu ?

 

 

Beka  sorunu mu?

 

Yerel seçimler yaklaştıkca bir beka sorunudur gidiyor. Peki yerel seçimlerle bağlatısı nedir diye sormaya gerek yok çünkü AKP nin belli bir oyun altına düşmesi durumunda yeni arayışların, yeni iktidar oyunlarının devreye gireceği tehlikesini gösteriyorlar, zaten bunu bilmeyen de yok. Çünkü görünen o ki AKP de gözle görülür bir oy kaybı var. Bu seçim sonucuna göre  muhtemelen İngilizler ciddi bir atak yapacak ve yeni oluşumlar ortaya çıkacak. Yerel seçimleri beka sorununa bağlamak buradan geliyor.

 

Bu ülkede her zaman beka sorunu vardır çünkü bölgenin güçlü bir ülkesi durumundasınız, derin bir tarihiniz var ve bir imparatorluğun mirasına sahipsiniz. Türkler bu topraklara geldikleri günden beri beka sorunu yaşarlar. Devlet bunun için vardır, kendi bekasını korumak üzere bina edilir. Yoksa devletin bir anlamı olur mu?

 

Bazı televizyon kanallarının haberlerini izlediğiniz zaman savaşdayız zannına kapılıyorsunuz, aynı şekilde özellikle bazı diziler var ki ‘’Vatan-Millet-Sakarya’’  tarzında kayıtsız itaati aşılamaya çalışıyor, nerde ise tekrar askere gidip sınırı bekleyesiniz geliyor, algı iyi gidiyor. ( Devlet gerekeni yapmalıdır, nasıl Afrin’e güzel hareket yaptı, nerde gerekiyorsa onu yapmalıdır. O TV kanalların da her saniye sanki savaş varmış gibi ortamı canlı tutmaya çalışmak kime yarıyor ya da o teröristlere nasıl bir etkisi var anlayamadık)

 

Garip olan şudur; beka sorununa veya bağımsızlık savaşına ya da darbeye millet karşı koyar amaaa ülkenin zenginliklerini paylaşmaya ise sadece belli bir gurup yapar, onlardan artarsa millete belki belki biraz düşer…..

 

Bu beka sorunu bitmez, eğer yaşacaksan ayakta kalacaksın, hayatın kuralı bu!!!!!!!!!

 

Yerel seçimleri beka sorununa bağlamak çok da inandırıcı gelmiyor. Biraz anlatsalar bizde anlasak…..

Kadir YILDIZ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.