Kadir YILDIZ
Köşe Yazarı
Kadir YILDIZ
 

Ukrayna'da Neler Oluyor

İyi ilişkilerimizin olduğu ve güzel ticaret yaptığımız iki ülke bir anda birbirlerine girdiler ve büyük olan küçük olan ülke topraklarına saldırdı, saldırmaya devam ediyor gibi görünüyor…. Rusya gibi bir ülke durup dururken neden başka bir ülkeye saldırır, anlamak mümkün değil, önce Kırım Bölgesini topraklarına katarak, sessiz sedasız ülkesine ekleme yaptı………… Rusya son zamanlarda hem askeri hem ekonomik olarak tüm dünya da görünmeye , söz sahibi olmaya çalışıyor sanki eski günlerine dönme özleme içinde..Bunu hepimiz biliyoruz.. Esas olan Rusya’dan çok ABD’nin yaptığı hareketlere bakarak bir sonuca varılabilir mi, yani ABD her bölgede başarısız olmuş ülke konumuna düşerek işgal ettiği bölgelerden bir bir çekildi, en son ki gariptir Rus’ların ağır yenilgi aldığı Afganistan topraklarından hem de güya savaştığı Taliban denen örgüte yönetimi bırakarak  kaçmasıdır. Basit soru şudur, bir ülke durup dururken neden başını belaya sokar, canları mı sıkıldı yani, tatile gider gibi haydi bir savaşalım mı dediler veya silahları yeni yaptık canlı mı test edelim dediler gibi basit sorular devam eder gider…………. Bir insan markete alış verişe gittiği zaman bile belli bir hesap yapıyorsa, ne alacağının öncelik sırasını biliyor ve cebine göre harcama yapıyorsa basit alış-veriş bile bir hesap dahilinde yapılıyorsa Rusya gibi bir devletin ve devlet tecrübesi olan bir ülkenin savaş gibi, işgal gibi bir durumu en ince noktasına kadar hesap etmemesi düşünülemez bile, yani her şey en derin noktalara kadar hesaplanmıştır nokta. Bu durumda Avrupa, İngiltere, ABD, Rusya, Çin ortak yapımı bir tiyatro seyreder gibiyiz. Savaş desen savaşa benzemiyor, İşgal desen işgale benzemiyor, barış desen barışa benzemiyor, tepki desen tepkiye benzemiyor, hiçbir gerçeklik yok gibi, eee hayale de benzemiyor o zaman biz neyi seyrediyoruz…… Ukrayna açısından bakınca da her şey bir tuhaf duruyor, güya savunma yapıyorlar ama Rusya Kiev şehrine girmek üzere, Karadeniz sahil şeridini kaybetmek üzereler, ülke hem işgal ediliyor gibi, hem de edilmiyor gibi, sanki toplum bir şey olmamış gibi garip hareketler yapıyor, bir de sürekli Türk İnsansız Hava Araçlarının haberlerinin yapılması , başka silahları yokmuş gibi silah talepleri, hiçbir şehrinin hazır olmaması gibi yüzlerce garip hareket sayılabilir. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın ortada açıklanmayan bir durum sırıtıp duruyor. Peki neler oluyor, bu kadar  tiyatromsu bir oyunu kimler sahneliyor sormak gerekmez mi……… Türk medyasının, Türk savaş yorumcularının ve bu işi bilen insanların geldikleri ortak nokta şu oldu ‘’ Yeni bir dünya düzeni kuruluyor ‘’ soru şu; Türkiye’ye biçilen  rol nedir, Türkiye bu rolü mü oynayacak  yoksa kendi kararlarını kendi mi verecek? Ya da Türkiye hedef bir ülke haline mi getirilecek( acaba bu SİHA haberleri  buna zemin mi hazırlıyor.) Best Regards Kadir YILDIZ
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2022 - Cuma

Ukrayna'da Neler Oluyor

İyi ilişkilerimizin olduğu ve güzel ticaret yaptığımız iki ülke bir anda birbirlerine girdiler ve büyük olan küçük olan ülke topraklarına saldırdı, saldırmaya devam ediyor gibi görünüyor….

Rusya gibi bir ülke durup dururken neden başka bir ülkeye saldırır, anlamak mümkün değil, önce Kırım Bölgesini topraklarına katarak, sessiz sedasız ülkesine ekleme yaptı…………

Rusya son zamanlarda hem askeri hem ekonomik olarak tüm dünya da görünmeye , söz sahibi olmaya çalışıyor sanki eski günlerine dönme özleme içinde..Bunu hepimiz biliyoruz..

Esas olan Rusya’dan çok ABD’nin yaptığı hareketlere bakarak bir sonuca varılabilir mi, yani ABD her bölgede başarısız olmuş ülke konumuna düşerek işgal ettiği bölgelerden bir bir çekildi, en son ki gariptir Rus’ların ağır yenilgi aldığı Afganistan topraklarından hem de güya savaştığı Taliban denen örgüte yönetimi bırakarak  kaçmasıdır.

Basit soru şudur, bir ülke durup dururken neden başını belaya sokar, canları mı sıkıldı yani, tatile gider gibi haydi bir savaşalım mı dediler veya silahları yeni yaptık canlı mı test edelim dediler gibi basit sorular devam eder gider………….

Bir insan markete alış verişe gittiği zaman bile belli bir hesap yapıyorsa, ne alacağının öncelik sırasını biliyor ve cebine göre harcama yapıyorsa basit alış-veriş bile bir hesap dahilinde yapılıyorsa Rusya gibi bir devletin ve devlet tecrübesi olan bir ülkenin savaş gibi, işgal gibi bir durumu en ince noktasına kadar hesap etmemesi düşünülemez bile, yani her şey en derin noktalara kadar hesaplanmıştır nokta.

Bu durumda Avrupa, İngiltere, ABD, Rusya, Çin ortak yapımı bir tiyatro seyreder gibiyiz.

Savaş desen savaşa benzemiyor, İşgal desen işgale benzemiyor, barış desen barışa benzemiyor, tepki desen tepkiye benzemiyor, hiçbir gerçeklik yok gibi, eee hayale de benzemiyor o zaman biz neyi seyrediyoruz……

Ukrayna açısından bakınca da her şey bir tuhaf duruyor, güya savunma yapıyorlar ama Rusya Kiev şehrine girmek üzere, Karadeniz sahil şeridini kaybetmek üzereler, ülke hem işgal ediliyor gibi, hem de edilmiyor gibi, sanki toplum bir şey olmamış gibi garip hareketler yapıyor, bir de sürekli Türk İnsansız Hava Araçlarının haberlerinin yapılması , başka silahları yokmuş gibi silah talepleri, hiçbir şehrinin hazır olmaması gibi yüzlerce garip hareket sayılabilir. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın ortada açıklanmayan bir durum sırıtıp duruyor.

Peki neler oluyor, bu kadar  tiyatromsu bir oyunu kimler sahneliyor sormak gerekmez mi………

Türk medyasının, Türk savaş yorumcularının ve bu işi bilen insanların geldikleri ortak nokta şu oldu ‘’ Yeni bir dünya düzeni kuruluyor ‘’ soru şu; Türkiye’ye biçilen  rol nedir, Türkiye bu rolü mü oynayacak  yoksa kendi kararlarını kendi mi verecek? Ya da Türkiye hedef bir ülke haline mi getirilecek( acaba bu SİHA haberleri  buna zemin mi hazırlıyor.)

Best Regards

Kadir YILDIZ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.