Kadir YILDIZ
Köşe Yazarı
Kadir YILDIZ
 

Hiç Birşey Eskisi Gibi Olmayacak

    Ver Mehteri, dinlesin …..   İnsanlar ilerki yıllarda dünya tarihine baktıklarında tarih sayfalarında şöyle bir not görecekler ; ‘’Türk’lerin 150 yıl sonra dünyaya meydan okudukları tarih. Türk’ler bu meydan okumalarını Zeytin Dalı adlı bir hareketle başladılar. Bu olay dünya tarihinde  İstanbul’un Fethi ve son  Kurtuluş Savaşı’nı kazandıkları zaferleri kadar önemli idi. Ve onlar yeniden bu  tarih de  dünya sahnesine çıkıp hala başrol oynuyorlar……………’’   Cumhurbaşkanımız  ve Bakanları hep bir ağızdan Amerika’ya, Avupa’yaa meydan okuyorlar, hesap göreceğiz diyorlar , cumhuriyet tarihin de ilk defa bu şekilde bir meydan okuma var, silik ve kişiliksiz dış politika yerine karşılıklı kazanç ilkesine dayalı dış siyaset vizyona girdi.   Anlaşılıyor ki  derin  devletimiz kök tuttu, dal budak saldı, çiçek açtı ve şimdi meyve veriyor, ve yine anlaşılıyor ki devlette bir ahenk ve birlik oluşmuş ve yine anlaşılıyor ki bu ahenk kendini yeniden doğuş olarak gösteriyor.   Bu bir şaka değil, devletten  hükümet kanadı ile dünya ya ilan edilen yeni Türkiye’dir. Artık ok yay dan çıkmıştır ve yeni hareket başlamıştır. Bu yüksek sesli  ilanlardan sonra geri dönüş mümkün değildir.   Lübnan’da Amerikan Dışişleri Bakanı’nın bir salonda bekletilmesi de bu ilanın bir parçasıdır. Yine HDP nin tüm çağrılarına rağmen yandaşlarının miting çağrılarına çıkmayıp, sokağa inememeleri de onların bu ilanı anladıklarını ve  bu ilanın şaka olmadığını gösteriyor.   Anlamayanlar  veya hainler de yakında işin ciddiyetini kavrarlar ama çark etmeleri o zaman çok zor.   Tabii İngiltere’nin  Afrin harekatın daki sessizliğini de  ilan edilen yeni Türkiye’nin kabülü olarak yorumlayabiliriz. Dünya’da yeni bir düzen kuruluyor ve dizayn edeceklerden biri de biziz.   İşte Cumhurbaşka’nın bir konuşmasında söylediği ‘’Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik ‘’ sözü yeni bir başlagıcı anlatıyor ve ilginçtir Cumhurbaşkanı’nın  ilk defa Türk Milleti adını kullanmış olduğudur.   Yeni Türkiye, yeniden Türkiye, her daim Türkiye hepimize hayırlı olsun.   Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!  Ölsek de sevinin, eve dönsek de!  Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!  Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!  Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!  (Necip Fazıl Kısakürek- Zindandan Mehmed’e Mektup Şiirinden) Kadir YILDIZ
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

Hiç Birşey Eskisi Gibi Olmayacak

 

 

Ver Mehteri, dinlesin …..

 

İnsanlar ilerki yıllarda dünya tarihine baktıklarında tarih sayfalarında şöyle bir not görecekler ; ‘’Türk’lerin 150 yıl sonra dünyaya meydan okudukları tarih. Türk’ler bu meydan okumalarını Zeytin Dalı adlı bir hareketle başladılar. Bu olay dünya tarihinde  İstanbul’un Fethi ve son  Kurtuluş Savaşı’nı kazandıkları zaferleri kadar önemli idi. Ve onlar yeniden bu  tarih de  dünya sahnesine çıkıp hala başrol oynuyorlar……………’’

 

Cumhurbaşkanımız  ve Bakanları hep bir ağızdan Amerika’ya, Avupa’yaa meydan okuyorlar, hesap göreceğiz diyorlar , cumhuriyet tarihin de ilk defa bu şekilde bir meydan okuma var, silik ve kişiliksiz dış politika yerine karşılıklı kazanç ilkesine dayalı dış siyaset vizyona girdi.

 

Anlaşılıyor ki  derin  devletimiz kök tuttu, dal budak saldı, çiçek açtı ve şimdi meyve veriyor, ve yine anlaşılıyor ki devlette bir ahenk ve birlik oluşmuş ve yine anlaşılıyor ki bu ahenk kendini yeniden doğuş olarak gösteriyor.

 

Bu bir şaka değil, devletten  hükümet kanadı ile dünya ya ilan edilen yeni Türkiye’dir. Artık ok yay dan çıkmıştır ve yeni hareket başlamıştır. Bu yüksek sesli  ilanlardan sonra geri dönüş mümkün değildir.

 

Lübnan’da Amerikan Dışişleri Bakanı’nın bir salonda bekletilmesi de bu ilanın bir parçasıdır. Yine HDP nin tüm çağrılarına rağmen yandaşlarının miting çağrılarına çıkmayıp, sokağa inememeleri de onların bu ilanı anladıklarını ve  bu ilanın şaka olmadığını gösteriyor.

 

Anlamayanlar  veya hainler de yakında işin ciddiyetini kavrarlar ama çark etmeleri o zaman çok zor.

 

Tabii İngiltere’nin  Afrin harekatın daki sessizliğini de  ilan edilen yeni Türkiye’nin kabülü olarak yorumlayabiliriz. Dünya’da yeni bir düzen kuruluyor ve dizayn edeceklerden biri de biziz.

 

İşte Cumhurbaşka’nın bir konuşmasında söylediği ‘’Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik ‘’ sözü yeni bir başlagıcı anlatıyor ve ilginçtir Cumhurbaşkanı’nın  ilk defa Türk Milleti adını kullanmış olduğudur.

 

Yeni Türkiye, yeniden Türkiye, her daim Türkiye hepimize hayırlı olsun.

 

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! 
Ölsek de sevinin, eve dönsek de! 
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! 
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!  (Necip Fazıl Kısakürek- Zindandan Mehmed’e Mektup Şiirinden)

Kadir YILDIZ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.