Kadir YILDIZ
Köşe Yazarı
Kadir YILDIZ
 

İstemek ve Çalışmak

        Son günlerde Türk Ordusunun kullandığı silahların yerlilik ve millilik oranı arttıkca başarılarıda artmaya devam ediyor. Demek ki isteyince ve çalışanca her şey mümkün ama istemeden ve çalışmadan olmuyor.   Genel bir kuraldır, istemek ve çalışmak, emeksiz ekmek olmadığı gibi çalışmadan başarıda olmuyor. Bu ilçemiz için de geçerli , çalışmadan, gayret etmeden bir taş koymak mümkün değil. Daha önceki Belediye Başkanı dönemin de ilçe imkanları, yatırım durumları, üretim durumları bir firmaya etüd ettirilmiş ve rapor halinde yayınlanmış.   Yeni yerel yönetim yasası ve Belediyenin kendi imkanlarının  sınırlı olması bir çok konuda engel teşkil ediyor.  Son günlerde bazı firmaların  Seydişehir’e yatırım  haberleri oldukca memnuniyet verici. Bu çok artırılabilir, nitekim Sn. Belediye Başkanı ile görüçmemiz de bunların artacağından ümitli idi ve sürekli yatırımcıları ziyaret ettiklerini, etmeye devam edeceklerini ve yatırım için davetler yaptıklarını belirtmişti. Aslında tam da yapılması gereken bu, illa Seydişehir’li olması gerekmez ki, yüzlerce yatırımcı yatırım yapacak yer arıyor ve mutlaka bunlara ulaşmak gerekir. Bu arada milletvekilleri herhalde uyuyorlar veya Harun Tüfekci Bey’den de fazla ses çıkmıyor halbuki onlar  özellikle yatırım konularında veya yatırımcılara ulaşma konusunda çok hızlı hareket edebilirler ve temas imkanı sağlayabilirler.   Seydişehir’i yatırımcılara iyi anlatmak gerekir çünkü bir yatırımcı için çok fazla imkana sahip, Konya Gümrük noktası 90 km uzakda, Antalya limanı 200 km mesafede (dünyanın her yerine ulaşabilir), hammadde temininde tüm merkezlere yakın, iş gücü ve eğitimli iş gücü yeterli düzeyde, Organize Sanayi Bölgesi uygulaması mevcut, İç piyasa için ulaşım açısından ideal, Belediye bir çok imkan sağlıyor, netice olarak  yatırım açısından bir çok imkana sahip.   Belediye evet park, bahçe, yol,  gibi hizmetler yapacak ama artık bunlar zaten yapılması gerekenler, demek ki yeni bir vizyon, yeni bir atılım gerekiyor, yeni ufuklar gerekiyor bunun içinde mutlaka çalışmak ve istemek gerekir. Yeni yatırımcılara ulaşmak gerekir.   Durum bu şekilde giderse gazete haberlerinde Seydişehir’deki hangi park da kaç ağaç var, hangi ağaca kuş kondu, hangi çiçeğe kelebek kondu haberleri okuruz artık……..   Artık UFUKLARI AÇMA ZAMANI geldi ve geçiyor, geleceği yakalamak  ancak ufku geniş ve bilgili insanlarla mümkün, etkili, yetkili, bilgili, her kim varsa şimdi görev zamanıdır……  
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

İstemek ve Çalışmak

 

 

 

 

Son günlerde Türk Ordusunun kullandığı silahların yerlilik ve millilik oranı arttıkca başarılarıda artmaya devam ediyor. Demek ki isteyince ve çalışanca her şey mümkün ama istemeden ve çalışmadan olmuyor.

 

Genel bir kuraldır, istemek ve çalışmak, emeksiz ekmek olmadığı gibi çalışmadan başarıda olmuyor. Bu ilçemiz için de geçerli , çalışmadan, gayret etmeden bir taş koymak mümkün değil. Daha önceki Belediye Başkanı dönemin de ilçe imkanları, yatırım durumları, üretim durumları bir firmaya etüd ettirilmiş ve rapor halinde yayınlanmış.

 

Yeni yerel yönetim yasası ve Belediyenin kendi imkanlarının  sınırlı olması bir çok konuda engel teşkil ediyor.  Son günlerde bazı firmaların  Seydişehir’e yatırım  haberleri oldukca memnuniyet verici. Bu çok artırılabilir, nitekim Sn. Belediye Başkanı ile görüçmemiz de bunların artacağından ümitli idi ve sürekli yatırımcıları ziyaret ettiklerini, etmeye devam edeceklerini ve yatırım için davetler yaptıklarını belirtmişti. Aslında tam da yapılması gereken bu, illa Seydişehir’li olması gerekmez ki, yüzlerce yatırımcı yatırım yapacak yer arıyor ve mutlaka bunlara ulaşmak gerekir. Bu arada milletvekilleri herhalde uyuyorlar veya Harun Tüfekci Bey’den de fazla ses çıkmıyor halbuki onlar  özellikle yatırım konularında veya yatırımcılara ulaşma konusunda çok hızlı hareket edebilirler ve temas imkanı sağlayabilirler.

 

Seydişehir’i yatırımcılara iyi anlatmak gerekir çünkü bir yatırımcı için çok fazla imkana sahip, Konya Gümrük noktası 90 km uzakda, Antalya limanı 200 km mesafede (dünyanın her yerine ulaşabilir), hammadde temininde tüm merkezlere yakın, iş gücü ve eğitimli iş gücü yeterli düzeyde, Organize Sanayi Bölgesi uygulaması mevcut, İç piyasa için ulaşım açısından ideal, Belediye bir çok imkan sağlıyor, netice olarak  yatırım açısından bir çok imkana sahip.

 

Belediye evet park, bahçe, yol,  gibi hizmetler yapacak ama artık bunlar zaten yapılması gerekenler, demek ki yeni bir vizyon, yeni bir atılım gerekiyor, yeni ufuklar gerekiyor bunun içinde mutlaka çalışmak ve istemek gerekir. Yeni yatırımcılara ulaşmak gerekir.

 

Durum bu şekilde giderse gazete haberlerinde Seydişehir’deki hangi park da kaç ağaç var, hangi ağaca kuş kondu, hangi çiçeğe kelebek kondu haberleri okuruz artık……..

 

Artık UFUKLARI AÇMA ZAMANI geldi ve geçiyor, geleceği yakalamak  ancak ufku geniş ve bilgili insanlarla mümkün, etkili, yetkili, bilgili, her kim varsa şimdi görev zamanıdır……

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.