ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

YENİ YÜZÜYLE KUĞULU PARK DAHA DA GÜZEL...

Yeni çevre düzenlemesi tamamlanan Kuğulu Tabiat Parkının tanıtım programında bungalov evler projesi ve marangozlar sanayi kentsel dönüşüm projesi ile Kuğulu Park artık bölgenin değil Türkiye'nin sayılı tabiat parkları arasına gireceğine iyice inandık. Başkan Tutal Kuğulu Tabiat Parkı yeni çevre düzenlemesi tanıtım konuşmasında başta eski başkanlardan Muammer Urhan olmak üzere geçmiş başkanların bu hale gelmesinde katkısı olduğunu ifade ederek artık Kuğulu’nun tabiat parkına her türlü hizmetin yapıla bileceğini belirtirken rahmetli teleferik lakaplı Ahmet Küçüğü de anmadan geçemedi. Başta keklik olmak üzere 100 e yakın kuşun barındığı Avcılar ve Spor Kulübü Başkanı Soner Güler’in dediği gibi bırak kuşu, domuz ve ayıyla beraber bir çok yabani hayvanın yaşam alanı olan, geçtiğimiz yıl nesli tükenen yağ balığı yavrusu bırakılan ve üremeye başlayan Kuğulu Tabiat Parkında projenin en büyüğü olan göletlerin bu yıl bitecek olması bungalov evler projesinin imza aşamasında olması marangozlar sanayinin buradan kalkacak olması hatta bu doğa harikası parka ileride yapılacak bir proje ile teleferik dahi kazandırılma noktasına gelmesi hayal edemediğimiz bir milli parka dönüşüyor. Eğer bu süreç kazasız belasız tamamlanırsa Türkiye'nin en önde gelen milli parklarından biri olur Kuğulu. Umarım yapılanlar buranın doğal güzelliğini bozmadan olur. Tanıtımı yapılan yeni çevre düzenlemesinde de bu hassasiyet göz ardı edinmemiş. Eski durumunda dışardan gelen birçok misafir betondan korumaları kim koydu, buraya asfalt mı olur diye eleştirerek, bizlere de Başkana söyleyin ne olur buraya beton sokmasınlar diye uyardılar. İki buçuk milyona mal olan kilitli taş döşemesi. Ahşap korkuluk ve kamalıya ve orman masaları ile Kuğulu Park'ın şuandaki kullanılan alanında eski görüntü kirliği giderilerek daha da güzelleşti. Yakında Kuğulu Park'a gitmeyenlere tavsiyen en kısa zamanda gidin de, görün… Kuğulu Park şu günlerde hem değişen yüzü ile hem de mevsim güzelliği ile cennetten bir bahçe gibi.
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2022 - Pazartesi

YENİ YÜZÜYLE KUĞULU PARK DAHA DA GÜZEL...

Yeni çevre düzenlemesi tamamlanan Kuğulu Tabiat Parkının tanıtım programında bungalov evler projesi ve marangozlar sanayi kentsel dönüşüm projesi ile Kuğulu Park artık bölgenin değil Türkiye'nin sayılı tabiat parkları arasına gireceğine iyice inandık.

Başkan Tutal Kuğulu Tabiat Parkı yeni çevre düzenlemesi tanıtım konuşmasında başta eski başkanlardan Muammer Urhan olmak üzere geçmiş başkanların bu hale gelmesinde katkısı olduğunu ifade ederek artık Kuğulu’nun tabiat parkına her türlü hizmetin yapıla bileceğini belirtirken rahmetli teleferik lakaplı Ahmet Küçüğü de anmadan geçemedi.

Başta keklik olmak üzere 100 e yakın kuşun barındığı Avcılar ve Spor Kulübü Başkanı Soner Güler’in dediği gibi bırak kuşu, domuz ve ayıyla beraber bir çok yabani hayvanın yaşam alanı olan, geçtiğimiz yıl nesli tükenen yağ balığı yavrusu bırakılan ve üremeye başlayan Kuğulu Tabiat Parkında projenin en büyüğü olan göletlerin bu yıl bitecek olması bungalov evler projesinin imza aşamasında olması marangozlar sanayinin buradan kalkacak olması hatta bu doğa harikası parka ileride yapılacak bir proje ile teleferik dahi kazandırılma noktasına gelmesi hayal edemediğimiz bir milli parka dönüşüyor.

Eğer bu süreç kazasız belasız tamamlanırsa Türkiye'nin en önde gelen milli parklarından biri olur Kuğulu.

Umarım yapılanlar buranın doğal güzelliğini bozmadan olur.

Tanıtımı yapılan yeni çevre düzenlemesinde de bu hassasiyet göz ardı edinmemiş. Eski durumunda dışardan gelen birçok misafir betondan korumaları kim koydu, buraya asfalt mı olur diye eleştirerek, bizlere de Başkana söyleyin ne olur buraya beton sokmasınlar diye uyardılar.

İki buçuk milyona mal olan kilitli taş döşemesi. Ahşap korkuluk ve kamalıya ve orman masaları ile Kuğulu Park'ın şuandaki kullanılan alanında eski görüntü kirliği giderilerek daha da güzelleşti.

Yakında Kuğulu Park'a gitmeyenlere tavsiyen en kısa zamanda gidin de, görün…

Kuğulu Park şu günlerde hem değişen yüzü ile hem de mevsim güzelliği ile cennetten bir bahçe gibi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.