YENİ BİR HAYATTIR: HAZIR MISINIZ?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2016 - 04:30, Güncelleme: 03.11.2016 - 04:30
 

YENİ BİR HAYATTIR: HAZIR MISINIZ?

Seydişehir Devlet Hastanesi Tanıtım Ekibi ?Organ Bağışı? konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile 3-9 Kasım organ bağışı haftası nedeni haftaya destek amacı ile Şaban Cengiz Kültür Merkezinde organ bağışı tanıtımı ve kabulü standı açtı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği standa Seydişehir  Devlet Hastanesi  başhekimi Fatih Altıntepe, "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu bilinçle ülkemizde “Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi” kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde yapılmaktadır. Son 10 yılda nakil merkezlerinde 4 kat, canlıdan nakil sayılarında 10 kat artış olmuştur. Ancak nakil bekleyen on binlerce insan yanında yapılan nakil sayıları hala istenen düzeyde değildir. 3-9 Kasım tarihleri arasında toplumsal farkındalık açısından Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Seydişehir Devlet hastanesi olarak  bizde  bu konuda  farkındalık   yaratmak için destek amaçlı  tanıtım yapıyoruz.” dedi
Seydişehir Devlet Hastanesi Tanıtım Ekibi ?Organ Bağışı? konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile 3-9 Kasım organ bağışı haftası nedeni haftaya destek amacı ile Şaban Cengiz Kültür Merkezinde organ bağışı tanıtımı ve kabulü standı açtı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği standa Seydişehir  Devlet Hastanesi  başhekimi Fatih Altıntepe, "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu bilinçle ülkemizde “Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi” kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde yapılmaktadır.

Son 10 yılda nakil merkezlerinde 4 kat, canlıdan nakil sayılarında 10 kat artış olmuştur. Ancak nakil bekleyen on binlerce insan yanında yapılan nakil sayıları hala istenen düzeyde değildir.

3-9 Kasım tarihleri arasında toplumsal farkındalık açısından Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Seydişehir Devlet hastanesi olarak  bizde  bu konuda  farkındalık   yaratmak için destek amaçlı  tanıtım yapıyoruz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.