YHT HATTI BU SEFER AKSAMASIN!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 05.06.2023 - 11:48, Güncelleme: 05.06.2023 - 11:48
 

YHT HATTI BU SEFER AKSAMASIN!

Ulaştırma Bakanlı tarafından yayınlanan YHT Yüksek Hızlı Tren hatları 2023-2028 yatırım programında Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren hattı da bulunuyor.

Ulaştırma Bakanlığınca YHT hatları ile ilgili önümüzdeki yıl planlama açıklamasında şu ana kadar 8 olan YHT hattının 2023-2028 yılları arasında hedeflenen 5 hat daha bulunduğunu bunların Konya-Aksaray, Sivas-Erzincan, Aydın-Denizli, Gaziantep-Şanlıurfa ve Konya-Seydişehir-Antalya hattı olduğu bildirildi. Konfor ve zaman açısından hızlı tren hatlarının çok önemli olduğu belirtilen açıklamada önümüzdeki yıllarda da bu yatırımların hız kesmeden devam edeceği 2053 yılına kadar bu hat sayısının 52’ye çıkarılması planlandığı öğrenildi. Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattı 2015 yılında planlamaya alınmış 2017 yılında projenin hazırlanma safhası başlamış ve tüm etüt çalışmaları bitirildikten sonra ÇED raporu alınmış ve ihale aşamasına gelinmişti. Anadolu’yu Antalya’ya bağlayacak Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattından başka alternatif yollarında planlanması ilçemizde hayal kırıklığına uğramıştı. Seydişehir’de de istasyonu olacak Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattının 2023-2028 yatırım programında planlanması tekrar umut oldu.
Ulaştırma Bakanlı tarafından yayınlanan YHT Yüksek Hızlı Tren hatları 2023-2028 yatırım programında Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren hattı da bulunuyor.

Ulaştırma Bakanlığınca YHT hatları ile ilgili önümüzdeki yıl planlama açıklamasında şu ana kadar 8 olan YHT hattının 2023-2028 yılları arasında hedeflenen 5 hat daha bulunduğunu bunların Konya-Aksaray, Sivas-Erzincan, Aydın-Denizli, Gaziantep-Şanlıurfa ve Konya-Seydişehir-Antalya hattı olduğu bildirildi.

Konfor ve zaman açısından hızlı tren hatlarının çok önemli olduğu belirtilen açıklamada önümüzdeki yıllarda da bu yatırımların hız kesmeden devam edeceği 2053 yılına kadar bu hat sayısının 52’ye çıkarılması planlandığı öğrenildi.

Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattı 2015 yılında planlamaya alınmış 2017 yılında projenin hazırlanma safhası başlamış ve tüm etüt çalışmaları bitirildikten sonra ÇED raporu alınmış ve ihale aşamasına gelinmişti.

Anadolu’yu Antalya’ya bağlayacak Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattından başka alternatif yollarında planlanması ilçemizde hayal kırıklığına uğramıştı.

Seydişehir’de de istasyonu olacak Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattının 2023-2028 yatırım programında planlanması tekrar umut oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.