ZİRAAT BANKASI ?TARSİM? İLE ÜRETİCİNİN YANINDA

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2013 - 06:22, Güncelleme: 11.12.2013 - 06:22
 

ZİRAAT BANKASI ?TARSİM? İLE ÜRETİCİNİN YANINDA

Ziraat Bankası bitki ve hayvan sigortaları ile doğal afetlerde üreticinin yanında.

Ziraat Bankası bitki ve hayvan sigortaları ile doğal afetlerde üreticinin yanında. Bankadan yapılan açıklamada “Tüm bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem, Heyelan, Sel ve Su Baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı ile yaş meyve, sebze ve kesme çiçekler için doludan kaynaklanan Kalite Kaybı sigorta kapsamındadır.   Ayrıca; meyvelerde don riskinin neden olduğu Miktar Kaybı, teminatı isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilir.   Hayvancılıkta ise; büyükbaşlarda Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET'e) kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları ile mandalar için; Genel Şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan, her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale, Her türlü kazalardan, yılan ve böcek sokması, Zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, Her türlü doğal afetler ve güneş çarpmaları, Yangın ve infilak sebebiyle meydana gelen, ölüm ve mecburi kesim riskleri ile teknik Şartlar çerçevesinde süt sığırları için yavru atma riski, sigorta kapsamındadır. Küçükbaşlarda ise Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET'e) kayıtlı olan koyun ve keçi ile koç ve tekeler için; Genel Şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan, her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale, Her türlü kazalardan, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması, Zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, Her türlü doğal afetler ve güneş çarpmaları Yangın ve infilak sebebiyle meydana gelen, ölüm ve mecburi kesim riskleri Genel Şartlar, Teknik Şartlar, Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır. Primlerin Ödenmesi Bitkisel Ürün Sigortalarında, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanacaktır. Meyveler ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, Sadece Don teminatında primin üçte ikisi Devlet tarafından karşılanır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç hasat sonunda 1 ay içinde tahsil edilir. Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Sigortalarında ise, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanacaktır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin %25'i peşin alınır, kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle tahsil edilir.   SON KABUL TARİHLERİNİ KAÇIRMADAN, Sigortanızı yaptırmak ve diğer bilgiler için sizi mutlaka Şubemize bekliyoruz.” Denildi.
Ziraat Bankası bitki ve hayvan sigortaları ile doğal afetlerde üreticinin yanında.

Ziraat Bankası bitki ve hayvan sigortaları ile doğal afetlerde üreticinin yanında.

Bankadan yapılan açıklamada “Tüm bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem, Heyelan, Sel ve Su Baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı ile yaş meyve, sebze ve kesme çiçekler için doludan kaynaklanan Kalite Kaybı sigorta kapsamındadır.

 

Ayrıca; meyvelerde don riskinin neden olduğu Miktar Kaybı, teminatı isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilir.

 

Hayvancılıkta ise; büyükbaşlarda

Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET'e) kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları ile mandalar için;

Genel Şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan, her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale, Her türlü kazalardan, yılan ve böcek sokması, Zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, Her türlü doğal afetler ve güneş çarpmaları, Yangın ve infilak sebebiyle meydana gelen, ölüm ve mecburi kesim riskleri ile teknik Şartlar çerçevesinde süt sığırları için yavru atma riski, sigorta kapsamındadır.

Küçükbaşlarda ise

Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET'e) kayıtlı olan koyun ve keçi ile koç ve tekeler için;

Genel Şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan, her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale, Her türlü kazalardan, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması, Zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, Her türlü doğal afetler ve güneş çarpmaları Yangın ve infilak sebebiyle meydana gelen, ölüm ve mecburi kesim riskleri Genel Şartlar, Teknik Şartlar, Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.

Primlerin Ödenmesi

Bitkisel Ürün Sigortalarında, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanacaktır. Meyveler ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, Sadece Don teminatında primin üçte ikisi Devlet tarafından karşılanır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç hasat sonunda 1 ay içinde tahsil edilir.

Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Sigortalarında ise, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanacaktır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin %25'i peşin alınır, kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle tahsil edilir.

 

SON KABUL TARİHLERİNİ KAÇIRMADAN,

Sigortanızı yaptırmak ve diğer bilgiler için sizi mutlaka Şubemize bekliyoruz.” Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.