ZİRAAT ODASINDA ÇEKİRGE İLE MÜCADELE İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2016 - 02:02, Güncelleme: 19.04.2016 - 02:02
 

ZİRAAT ODASINDA ÇEKİRGE İLE MÜCADELE İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Geç kalınmadan Çekirge ile mücadele için çalışmalar başlatıldı.

Seydişehir ilçe Ziraat odası binasında gerçekleştirilen çekirgenin önüne geçilmesi için yapılan toplantıya muhtarların yanı sıra ilçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar ve konu ile ilgili uzmanlar Seydişehir Orman şefliği müdürü Halil Kabakçı katıldı. 3 yıldır özellikle dağ kenarında ki köylerde görülen ve gittikçe artan ekili alanlara büyük zarar veren çekirgenin yumurtadayken biran evvel mücadele edilmesinde önemli olduğu konusunda birleşen Ziraat odası başkanlığı, ilçe Tarım müdürlüğü, Orman şefliği ve muhtarlar, geçen yıl yoğun bir şekilde bir görülen ve yapılan mücadele ile baş edilmeye çalışan çekirgenin bu yıl ise orman bölgelerinde çok sayıda yumurtasının görüldüğü bu yumurtalarından çıkmak üzereyken mücadelenin başlatılmasının önemli olduğu belirttiler. Mücadelenin toplu bir şekilde yapılmasının önemine de değinilen toplantıda özellikle Kumluca, İncesu, Karaviran bölgesinde ekili alanlara inmeden hep beraber mücadele edilmesi noktasında karara vardılar. İlçe Tarım müdürlüğü çekirge ile mücadelede ki ilaçların kendileri tarafından temin edileceğini belirterek muhtarlardan da köy halkının bu mücadele üzerine düşen görevi yapmaları gerektiği söyledi. Uç mahallelerde ki ekili alanları tehdit çekirgenin yeşil yaprakları yediğinden ekili alanlara büyük zarar veriyor.
Geç kalınmadan Çekirge ile mücadele için çalışmalar başlatıldı.

Seydişehir ilçe Ziraat odası binasında gerçekleştirilen çekirgenin önüne geçilmesi için yapılan toplantıya muhtarların yanı sıra ilçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar ve konu ile ilgili uzmanlar Seydişehir Orman şefliği müdürü Halil Kabakçı katıldı.

3 yıldır özellikle dağ kenarında ki köylerde görülen ve gittikçe artan ekili alanlara büyük zarar veren çekirgenin yumurtadayken biran evvel mücadele edilmesinde önemli olduğu konusunda birleşen Ziraat odası başkanlığı, ilçe Tarım müdürlüğü, Orman şefliği ve muhtarlar, geçen yıl yoğun bir şekilde bir görülen ve yapılan mücadele ile baş edilmeye çalışan çekirgenin bu yıl ise orman bölgelerinde çok sayıda yumurtasının görüldüğü bu yumurtalarından çıkmak üzereyken mücadelenin başlatılmasının önemli olduğu belirttiler.

Mücadelenin toplu bir şekilde yapılmasının önemine de değinilen toplantıda özellikle Kumluca, İncesu, Karaviran bölgesinde ekili alanlara inmeden hep beraber mücadele edilmesi noktasında karara vardılar.

İlçe Tarım müdürlüğü çekirge ile mücadelede ki ilaçların kendileri tarafından temin edileceğini belirterek muhtarlardan da köy halkının bu mücadele üzerine düşen görevi yapmaları gerektiği söyledi.

Uç mahallelerde ki ekili alanları tehdit çekirgenin yeşil yaprakları yediğinden ekili alanlara büyük zarar veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.