LORLU EKMEK SADECE SEYDİŞEHİRİN (VİDEOLU)

Kültürümüz (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.03.2022 - 16:14, Güncelleme: 29.03.2022 - 16:17
 

LORLU EKMEK SADECE SEYDİŞEHİRİN (VİDEOLU)

İlçemizde Coğrafi İşaretler çalışmasının yoğunlaştığı şu günlerde kadim yemek kültürümüzün öne çıkan yemeklerimizden ‘Lorlu Ekmek’ i sizler için araştırdık.

Kırk yıllık lorlu ekmek ustası Gürbüz Etli Ekmek Salonu sahibi Bilal Gürbüz, lorlu ekmeğin Seydişehir’e has bir yemek olduğunu, bazı yerlerde de lorlu pide yapıldığını ancak Seydişehir’de hazırlanış ve yapılışının kendine has olduğunu belirtti. 60-70 yıldır Seydişehir’de lorlu ekmek geleneğinin yaşatıldığını odun ateşinde pişirilen fırınlarındaki lorlu ekmeğin farklı bir lezzeti olduğunu söyledi. Bilal Ustadan lorlu ekmeğin yapılış tarifi: “Özellikle Ramazan ayı ve diğer günlerde içi hazırlanarak getirilen Seydişehir Lorlu Ekmeğinin iç malzemeleri ıspanak, yumurta, sıvı yağ ve lor katılarak hazırlanır. Fırından çıkınca tere yağ ile yağlanarak nefis yemesi lezzetli doyurucu bir yemek olur. Diğer yörelerde lorlu ekmeği bizim gibi yapmazlar sadece peynirli ve düz pide şeklinde yapılır. Seydişehir’in lorlu ekmeği bu nedenle kendine hastır.”    
İlçemizde Coğrafi İşaretler çalışmasının yoğunlaştığı şu günlerde kadim yemek kültürümüzün öne çıkan yemeklerimizden ‘Lorlu Ekmek’ i sizler için araştırdık.

Kırk yıllık lorlu ekmek ustası Gürbüz Etli Ekmek Salonu sahibi Bilal Gürbüz, lorlu ekmeğin Seydişehir’e has bir yemek olduğunu, bazı yerlerde de lorlu pide yapıldığını ancak Seydişehir’de hazırlanış ve yapılışının kendine has olduğunu belirtti.

60-70 yıldır Seydişehir’de lorlu ekmek geleneğinin yaşatıldığını odun ateşinde pişirilen fırınlarındaki lorlu ekmeğin farklı bir lezzeti olduğunu söyledi.

Bilal Ustadan lorlu ekmeğin yapılış tarifi:

“Özellikle Ramazan ayı ve diğer günlerde içi hazırlanarak getirilen Seydişehir Lorlu Ekmeğinin iç malzemeleri ıspanak, yumurta, sıvı yağ ve lor katılarak hazırlanır. Fırından çıkınca tere yağ ile yağlanarak nefis yemesi lezzetli doyurucu bir yemek olur. Diğer yörelerde lorlu ekmeği bizim gibi yapmazlar sadece peynirli ve düz pide şeklinde yapılır. Seydişehir’in lorlu ekmeği bu nedenle kendine hastır.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.