AHMET UMUTLU'NUN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.07.2022 - 17:17, Güncelleme: 14.07.2022 - 17:30
 

AHMET UMUTLU'NUN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Ahmet Umutlu’nun "AYÇEHRE-Bozkırda Kalan Sevda" isimli ikinci kitabı çıktı.

Ahmet Umutlu’nun yakın siyasi tarihimiz ve Seydişehir'deki yansımalarının izini taşıyan "Düşlerim Tel Örgülerde Kaldı" adlı birinci kitabından sonra Türklerin tarih sahnesine çıkışını Göktürkler dönemine kadar bağlayan "AYÇEHRE-Bozkırda Kalan Sevda" isimli ikinci kitabı Dorlion yayınları tarafından yayınlandı. Yazar Ahmet Mutlu “Aşina Bey’i Bumin’in oğlu Mukan ve Kağan Annu-Kuhan’ın kızıAyçehre’nin Bozkırda Kalan Sevda’larına tanıklık ederken; insanlığın yaratılışından itibaren Oğuz neslinin tarih sahnesine çıkışına ve Göktürk’ler dönemine kadar olan Türk Tarihi hakkında boşluk bırakmadan, kısa fakat öz kronolojik bilgilere ulaşacaklarını “söyledi Yazar Ahmet Mutlu Kimdir ? 04.04.1962 Tarihinde Konya ili, Doğanhisar ilçesinde doğdu. 1972 yılında Seydişehir’e göç eden yazar, ilk, orta ve Ticaret lisesini orada bitirdi. 1983 yılında, sanat hayatına atılıp, kendi kurduğu (Genç Fidan Tiyatrosu) amatör tiyatro ekibi ile yaklaşık, on oyun sahneledi. Bu oyunların bazılarını, çeşitli il ve ilçelerde turneler düzenleyerek seyircinin beğenisine sundu. Ayrıca şiir, resim, karikatür gibi pek çok dalda; mahalli ve ulusal basında yer alan uğraşları oldu. 1990 yılında evlenen yazar, sanat hayatına veda ederek; Ankara’da TÜSTAŞ A.Ş. ’de iş hayatına atıldı. İki yıla yakın çalıştıktan sonra Kamu İktisadi Teşekküllerinden Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışmaya başladı. TMO’da çalışırken, Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi. TMO’nun, pek çok şube ve ajanslarında görev yaptıktan sonra 2017 yılında, Eğitim Şube Müdürlüğünden emekli oldu. Halen Ankara’da ikamet etmekte olan yazarın, biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğu vardır. Emekli olduktan sonra yazarlık hayatına atılarak “Düşlerim Tel Örgülerde Kaldı” isimli, yakın siyasi tarihimize ışık tutacak, sağ-sol kavgasını mümkün mertebe tarafsız kalmaya özen göstererek anlatan ilk romanını yazdı ve yayınladı. Türklerin tarih sahnesine çıkışlarından Göktürkler dönemine kadar olan kısmını farklı bir bakış açısı ile kaleme aldığı “Ayçehre-Bozkırda Kalan Sevda” adlı roman ikinci kitabıdır.
Ahmet Umutlu’nun "AYÇEHRE-Bozkırda Kalan Sevda" isimli ikinci kitabı çıktı.

Ahmet Umutlu’nun yakın siyasi tarihimiz ve Seydişehir'deki yansımalarının izini taşıyan "Düşlerim Tel Örgülerde Kaldı" adlı birinci kitabından sonra Türklerin tarih sahnesine çıkışını Göktürkler dönemine kadar bağlayan "AYÇEHRE-Bozkırda Kalan Sevda" isimli ikinci kitabı Dorlion yayınları tarafından yayınlandı.
Yazar Ahmet Mutlu “Aşina Bey’i Bumin’in oğlu Mukan ve Kağan Annu-Kuhan’ın kızıAyçehre’nin Bozkırda Kalan Sevda’larına tanıklık ederken; insanlığın yaratılışından itibaren Oğuz neslinin tarih sahnesine çıkışına ve Göktürk’ler dönemine kadar olan Türk Tarihi hakkında boşluk bırakmadan, kısa fakat öz kronolojik bilgilere ulaşacaklarını “söyledi

Yazar Ahmet Mutlu Kimdir ?


04.04.1962 Tarihinde Konya ili, Doğanhisar ilçesinde doğdu. 1972 yılında Seydişehir’e göç
eden yazar, ilk, orta ve Ticaret lisesini orada bitirdi.
1983 yılında, sanat hayatına atılıp, kendi kurduğu (Genç Fidan Tiyatrosu) amatör tiyatro ekibi ile yaklaşık, on oyun sahneledi. Bu oyunların bazılarını, çeşitli il ve ilçelerde turneler düzenleyerek seyircinin beğenisine sundu. Ayrıca şiir, resim, karikatür gibi pek çok dalda; mahalli ve ulusal basında yer alan uğraşları oldu.
1990 yılında evlenen yazar, sanat hayatına veda ederek; Ankara’da TÜSTAŞ A.Ş. ’de iş hayatına atıldı. İki yıla yakın çalıştıktan sonra Kamu İktisadi Teşekküllerinden Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışmaya başladı.
TMO’da çalışırken, Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi. TMO’nun, pek çok şube ve ajanslarında görev yaptıktan sonra 2017 yılında, Eğitim Şube Müdürlüğünden emekli oldu. Halen Ankara’da ikamet etmekte olan yazarın, biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğu vardır.
Emekli olduktan sonra yazarlık hayatına atılarak “Düşlerim Tel Örgülerde Kaldı” isimli, yakın siyasi tarihimize ışık tutacak, sağ-sol kavgasını mümkün mertebe tarafsız kalmaya özen göstererek anlatan ilk romanını yazdı ve yayınladı.
Türklerin tarih sahnesine çıkışlarından Göktürkler dönemine kadar olan kısmını farklı bir bakış açısı ile kaleme aldığı “Ayçehre-Bozkırda Kalan Sevda” adlı roman ikinci kitabıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.