CAZİP ÖDEME KOŞULLARIYLA DÜVE…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2017 - 04:00, Güncelleme: 16.05.2017 - 04:00
 

CAZİP ÖDEME KOŞULLARIYLA DÜVE…

Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine cazip ödeme koşullarıyla ilkine gebe düve verdi.

Kaymakam Aydın Edoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal Ve Akp İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in kura çekerek belirledikleri 30 düve Seydişehir merkez tarımsal kalkınma kooperatifi üyelerine teslim edildi.   Teslim töreninde bir konuşma Kaymakam Aydın Erdoğan: “inşallah bu işin üstesinden geleceksiniz bu Seydişehir’de örnek bir çalışma ve arkası gelir diye düşünüyorum. Bugünkü dağıtılan düvelerin siz üreticiler için hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise konuşmasında: “Sanayi noktasında ülke belli bir mertebeye ulaştı. Ancak temel eksen insanoğlunun yaşamında tarım ve hayvancılıktır. Sanayi ne kadar ilerlerse ilerlesin eğer bir ülke tarımda karnını doyuramıyorsa, hayvancılıkta et ihtiyacını karşılayamıyorsa özellikle bizim ülkemiz gibi hem tarım hem hayvancılığın rahatlıkla yapılabileceği bir coğrafyaya sahipse ve biz bunu yapamıyorsak bu ciddi manada eksiye gitmişiz sonucunu çıkarır. Son zamanlarda hükümetimiz bu noktada ciddi katma değeri var. Güzel projeler hazırlanıyor. Gerek köyde olsun, gerek kooperatif desteklemeleri olsun çiftçimizin de, hayvancılığımızın da ciddi manada yanında olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kooperatifleşme hem hayvancılık, hem de sanayi sektöründe önemli bir etken. Son zamanlarda kooperatifleşme biraz daha yaygınlaşmaya başladı. İnşallah bundan sonra yolumuza daha hızlı devam edersek bir Başkalarına hiç bir noktada muhtaç olmadan gerek tarım gerek hayvancılık, gerek sanayi noktasında ülkemiz kendi ayaklarının üzerinde durabilecek konuma gelir. Buda özellikle sivil toplum kuruluşlarının çalışması ve desteklemesiyle olacak. Ben çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. En kısa zamanda 1.500 rakamına ulaşırsınız.” Şeklinde konuştu Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ise : “İlk etapta 10 üyemize üçer adet simental cinsi gebe düve dağıttık. Aynı zamanda Ziraat bankası kredisi 7 yıl vadeli, %5 faizli toplam maliyeti 7 yılda 15 bin lira yapıyor.  İşletmesi olmayanlara düvelerin bakımı içinde kolaylık sağlayacağız kooperatifimizde ortak bakım yapacağız. Üyelerimize düve dağıtma işini aralıklarla devam ettireceğiz.” Şeklinde konuştu.  
Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine cazip ödeme koşullarıyla ilkine gebe düve verdi.

Kaymakam Aydın Edoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal Ve Akp İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in kura çekerek belirledikleri 30 düve Seydişehir merkez tarımsal kalkınma kooperatifi üyelerine teslim edildi.  

Teslim töreninde bir konuşma Kaymakam Aydın Erdoğan: “inşallah bu işin üstesinden geleceksiniz bu Seydişehir’de örnek bir çalışma ve arkası gelir diye düşünüyorum. Bugünkü dağıtılan düvelerin siz üreticiler için hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise konuşmasında: “Sanayi noktasında ülke belli bir mertebeye ulaştı. Ancak temel eksen insanoğlunun yaşamında tarım ve hayvancılıktır. Sanayi ne kadar ilerlerse ilerlesin eğer bir ülke tarımda karnını doyuramıyorsa, hayvancılıkta et ihtiyacını karşılayamıyorsa özellikle bizim ülkemiz gibi hem tarım hem hayvancılığın rahatlıkla yapılabileceği bir coğrafyaya sahipse ve biz bunu yapamıyorsak bu ciddi manada eksiye gitmişiz sonucunu çıkarır. Son zamanlarda hükümetimiz bu noktada ciddi katma değeri var. Güzel projeler hazırlanıyor. Gerek köyde olsun, gerek kooperatif desteklemeleri olsun çiftçimizin de, hayvancılığımızın da ciddi manada yanında olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kooperatifleşme hem hayvancılık, hem de sanayi sektöründe önemli bir etken. Son zamanlarda kooperatifleşme biraz daha yaygınlaşmaya başladı. İnşallah bundan sonra yolumuza daha hızlı devam edersek bir Başkalarına hiç bir noktada muhtaç olmadan gerek tarım gerek hayvancılık, gerek sanayi noktasında ülkemiz kendi ayaklarının üzerinde durabilecek konuma gelir. Buda özellikle sivil toplum kuruluşlarının çalışması ve desteklemesiyle olacak. Ben çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. En kısa zamanda 1.500 rakamına ulaşırsınız.” Şeklinde konuştu

Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ise : “İlk etapta 10 üyemize üçer adet simental cinsi gebe düve dağıttık. Aynı zamanda Ziraat bankası kredisi 7 yıl vadeli, %5 faizli toplam maliyeti 7 yılda 15 bin lira yapıyor.  İşletmesi olmayanlara düvelerin bakımı içinde kolaylık sağlayacağız kooperatifimizde ortak bakım yapacağız. Üyelerimize düve dağıtma işini aralıklarla devam ettireceğiz.” Şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.