ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2019 - 11:50, Güncelleme: 03.12.2019 - 11:50
 

ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇİYOR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Belediye Düğün Salonu’nda kutlandı.

Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun hazırlamış olduğu programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, sivil toplum örgüt temsilcileri, okul öğrencileri ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Cafer Akın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili konuşmasında anlamlı mesajlara yer verdi. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu programda ‘O Ses Türkiye’ yarışması ve 5. sınıfların folklor gösterisi büyük ilgi gördü. Okunan şiirler ve ufak tiyatro temsillerinin yapıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Konuşmasında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, toplumsal farkındalık ve bilincin oluşturulması noktasında da anlamlı bir gün olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan; “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birisi de dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan yaşlılara, hastalara ve tüm engelli vatandaşlarına yönelik sunulan altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir. Merkezinde insan olan ve bütün hizmet sunumlarında insanı ön planda tutan, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dâhil edip, yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.” dedi. Hiçbir engelin iradi olmadığını, hepimizin de birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını bir kez daha vurgulayan Kaymakam Erdoğan, “Engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığı arttırmasını temenni ediyor, bugün burada sunulacak etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Belediye Düğün Salonu’nda kutlandı.

Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun hazırlamış olduğu programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, sivil toplum örgüt temsilcileri, okul öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Cafer Akın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili konuşmasında anlamlı mesajlara yer verdi.

Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu programda ‘O Ses Türkiye’ yarışması ve 5. sınıfların folklor gösterisi büyük ilgi gördü. Okunan şiirler ve ufak tiyatro temsillerinin yapıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Konuşmasında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, toplumsal farkındalık ve bilincin oluşturulması noktasında da anlamlı bir gün olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan;

“Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birisi de dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan yaşlılara, hastalara ve tüm engelli vatandaşlarına yönelik sunulan altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir.

Merkezinde insan olan ve bütün hizmet sunumlarında insanı ön planda tutan, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dâhil edip, yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.

Hiçbir engelin iradi olmadığını, hepimizin de birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını bir kez daha vurgulayan Kaymakam Erdoğan, “Engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığı arttırmasını temenni ediyor, bugün burada sunulacak etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.