GİLABURU BİTKİSİNİN FAYDALARI

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.09.2023 - 15:49, Güncelleme: 22.09.2023 - 15:10
 

GİLABURU BİTKİSİNİN FAYDALARI

Duduhafız Bitki Dünyası işletmesinin sahibi Kadir Yıldız, gilaburu bitkisinin faydalarından bahsetti.

Böbrek Taşlarına Gilaburu (Geleboru) Halk arasında Dagdıgan ağacı denilen bitkinin Laticesi ‘’ Viburnum Opulus ‘’ dur. Belli bölgelerde yetiştiği için kıymeti bilenmeyen ve az bulunabilen bitkilerdendir. Orta Anadolu’da sulak yerlerde yetişir ve boyları 2-3 m’yi bulur. Çiçeklenme zamanı Mayıs ve Haziran ayıdır, kırmızı yuvarlak küçük meyveleri olur. Gilaburunun pek çok faydası vardır, -Bayanlarda rahim spazmını giderir, - Kurusu İdrar söktürür bu sebeple üreyi düşürür, -Adet ağrılarını azaltır, -İştah açıcı özelliği vardır ve sinirleri kuvvetlendirir -Müshil ve yatıştırıcı etkilere sahiptir, -Nefes darlığında kullanılır, - Ödem ve şişkinliği azaltmada faydası görülür, -Cilde faydalıdır, -Spazm önleyici özelliği vardır, -Kökleri mafsal iltihabı ve romatizmalarda karşı koyucu olarak kullanılır. Özellikle taze meyvelerinden elde edilen meyve suyu veya eksratları böbrek taşlarını ağrısız küçültmesi ile bilinir ve zamanla atılmasını sağlar. Nasıl Kullanılır: Meyveleri yenilir, suyu çıkarılarak kullanılır, yaprakları, ağaç kabukları, köklerinden bulunabilirse faydalanılır. Yaprak ve kabuklar 10 dakika kaynatılarak 1 bardak suya—4-5 gr eklenerek demlenerek, günde 1-3 bardak içilir, Meyve ekstratları ise 1 su bardağına 1/3 oranında (üç de bir) oranında ektrat eklenir, üzerine su ilave edilerek günde 1-2 bardak içilir. DUDUHAFIZ BİTKİ DÜNYASI (Kadir YILDIZ)
Duduhafız Bitki Dünyası işletmesinin sahibi Kadir Yıldız, gilaburu bitkisinin faydalarından bahsetti.

Böbrek Taşlarına Gilaburu (Geleboru) Halk arasında Dagdıgan ağacı denilen bitkinin Laticesi ‘’ Viburnum Opulus ‘’ dur. Belli bölgelerde yetiştiği için kıymeti bilenmeyen ve az bulunabilen bitkilerdendir. Orta Anadolu’da sulak yerlerde yetişir ve boyları 2-3 m’yi bulur. Çiçeklenme zamanı Mayıs ve Haziran ayıdır, kırmızı yuvarlak küçük meyveleri olur.

Gilaburunun pek çok faydası vardır,

-Bayanlarda rahim spazmını giderir,

- Kurusu İdrar söktürür bu sebeple üreyi düşürür,

-Adet ağrılarını azaltır,

-İştah açıcı özelliği vardır ve sinirleri kuvvetlendirir

-Müshil ve yatıştırıcı etkilere sahiptir,

-Nefes darlığında kullanılır,

- Ödem ve şişkinliği azaltmada faydası görülür,

-Cilde faydalıdır, -Spazm önleyici özelliği vardır,

-Kökleri mafsal iltihabı ve romatizmalarda karşı koyucu olarak kullanılır.

Özellikle taze meyvelerinden elde edilen meyve suyu veya eksratları böbrek taşlarını ağrısız küçültmesi ile bilinir ve zamanla atılmasını sağlar.

Nasıl Kullanılır: Meyveleri yenilir, suyu çıkarılarak kullanılır, yaprakları, ağaç kabukları, köklerinden bulunabilirse faydalanılır. Yaprak ve kabuklar 10 dakika kaynatılarak 1 bardak suya—4-5 gr eklenerek demlenerek, günde 1-3 bardak içilir, Meyve ekstratları ise 1 su bardağına 1/3 oranında (üç de bir) oranında ektrat eklenir, üzerine su ilave edilerek günde 1-2 bardak içilir.

DUDUHAFIZ BİTKİ DÜNYASI (Kadir YILDIZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.