sçim

KOSKİ 'DEN ÖNEMLİ DUYURU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2020 - 02:23, Güncelleme: 23.05.2020 - 02:23
 

KOSKİ 'DEN ÖNEMLİ DUYURU

KOSKİDEN DUYURU

DUYURU   Bilindiği üzere yaz döneminin gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu tüketimleri artmaktadır. Bundan dolayı şehrimizin bazı bölgelerinde içme suyu yetersizliği, bazı bölgelerinde ise basınç düşüklüğü yaşanmaktadır. Park, bahçe, yeşil alan sulamasında su kullanımının yoğun olmadığı gece saatlerinin tercih edilmesi halkımıza kesintisiz su hizmeti verebilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Basınç düşüklüğü ve su akmaz şikâyetlerinin yaşandığı yaz aylarında vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı İmar Yönetmeliği’nin aşağıdaki şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. MADDE 36    Bu Yönetmelikte belirtilen, a-)Çok yüksek yapılarda 30 metreküpten, b-)Umumi binalar ve yüksek katlı yapılarda 15 metreküpten, c)10 bağımsız bölüme kadar konut binalarında 3 metreküpten, ç-)Diğer binalarda 5 metreküpten, az olmamak üzere yapının kullanma amacı, günlük su ihtiyacı, seçilen yangın söndürme sistemi  gibi kriterler  ile  ulusal  ve  uluslararası standartlara uyulmak ve gerekli drenaj ve yalıtım tedbirleri almak  şartı  ile  hacmi belirlenen su deposu bulundurulması zorunludur.    Konut binalarında 10 bağımsız bölümden sonraki artan her bağımsız bölüm için su deposu hacmi 0.50 metreküp arttırılır.    Tüm binalarda su deposunun bulunduğu kat itibariyle cazibeli akımın mümkün olmadığı durumlarda hidrofor konulması zorunludur.    Su depoları ve hidrofor, gerekli drenaj ve yalıtım tedbirleri alınarak binanın bodrum yada çatı katında tertipleneceği gibi, aynı koşulları taşımak şartıyla, bina alanı dışında ön, yan ve arka bahçelerde toprağa gömülü şekilde de yerleştirilebilir.    Su depoları, taşıyıcı sistemden bağımsız olarak betonarme, paslanmaz çelik veya sıhhi şartlara uygun benzeri malzemeden yapılır.              Belirtilen şartların yerine getirilmesine rağmen içme suyu ile ilgili herhangi bir problem yaşanması halinde Genel Müdürlüğümüz tarafından ivedilikle müdahalede bulunulacağını önemle bilgilerinize rica ederiz.
KOSKİDEN DUYURU

DUYURU

 

Bilindiği üzere yaz döneminin gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu tüketimleri artmaktadır. Bundan dolayı şehrimizin bazı bölgelerinde içme suyu yetersizliği, bazı bölgelerinde ise basınç düşüklüğü yaşanmaktadır.

Park, bahçe, yeşil alan sulamasında su kullanımının yoğun olmadığı gece saatlerinin tercih edilmesi halkımıza kesintisiz su hizmeti verebilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir.

Basınç düşüklüğü ve su akmaz şikâyetlerinin yaşandığı yaz aylarında vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı İmar Yönetmeliği’nin aşağıdaki şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

MADDE 36

 

 Bu Yönetmelikte belirtilen,

a-)Çok yüksek yapılarda 30 metreküpten,

b-)Umumi binalar ve yüksek katlı yapılarda 15 metreküpten,

c)10 bağımsız bölüme kadar konut binalarında 3 metreküpten,

ç-)Diğer binalarda 5 metreküpten, az olmamak üzere yapının kullanma amacı, günlük su ihtiyacı, seçilen yangın söndürme sistemi  gibi kriterler  ile  ulusal  ve  uluslararası standartlara uyulmak ve gerekli drenaj ve yalıtım tedbirleri almak  şartı  ile  hacmi belirlenen su deposu bulundurulması zorunludur.

 

 Konut binalarında 10 bağımsız bölümden sonraki artan her bağımsız bölüm için su deposu hacmi 0.50 metreküp arttırılır.

 

 Tüm binalarda su deposunun bulunduğu kat itibariyle cazibeli akımın mümkün olmadığı durumlarda hidrofor konulması zorunludur.

 

 Su depoları ve hidrofor, gerekli drenaj ve yalıtım tedbirleri alınarak binanın bodrum yada çatı katında tertipleneceği gibi, aynı koşulları taşımak şartıyla, bina alanı dışında ön, yan ve arka bahçelerde toprağa gömülü şekilde de yerleştirilebilir.

 

 Su depoları, taşıyıcı sistemden bağımsız olarak betonarme, paslanmaz çelik veya sıhhi şartlara uygun benzeri malzemeden yapılır.       

 

    Belirtilen şartların yerine getirilmesine rağmen içme suyu ile ilgili herhangi bir problem yaşanması halinde Genel Müdürlüğümüz tarafından ivedilikle müdahalede bulunulacağını önemle bilgilerinize rica ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.