MÜMİN ÖNEĞİ?NİN YAŞAM MÜCADELESİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2012 - 05:02, Güncelleme: 26.12.2012 - 05:02
 

MÜMİN ÖNEĞİ?NİN YAŞAM MÜCADELESİ

Behçet Hastalığından dolayı büyük oranda görme kaybı yaşayan Mümin Öneği; hastalığının olumsuzluğunu azmi ve çalışkanlığı ile yenmeye çalışıyor.

Behçet Hastalığından dolayı büyük oranda görme kaybı yaşayan Mümin Öneği; hastalığının  olumsuzluğunu azmi ve çalışkanlığı ile yenmeye çalışıyor. Mümin Öneği kaymakamlık binasında ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor, Behçet hastalığının vücuduna verdiği  sıkıntıyı en aza indirmek için var gücü ile gayret ediyor. Askerlik sonrası bu hastalığa yakalandığını belirten Mümin Öneği: “Vatani görevimi 2001 yılında tamamlayıp memleketime geldiğimde gözümden rahatsızlandım. Uzun süre bu rahatsızlığı çektim.En sonunda da Ankara Ulucanlar Eğitim Araştırma Göz Hastanesi’nde Behçet Hastalığı’na yakalandığımdan dolayı % 80 oranında görme kaybı yaşadığım teşhisini koydular. Yapılan tedaviler sadece kısa süreliğine geçerli olacağını hastalığı vücudumdan tamamen atamayacağımı söylediler. Tedavim için 6 haftada bir seanslarım oluyor. Bu seanslar için Ankara Ulucanlar Eğitim Araştırma Göz Hastanesi’ne gidiyorum.” Dedi. Maddi imkanının az olmasından dolayı Ankara’ya tedaviye gidip gelirken ekonomik sıkıntı çektiğini belirten ve bu yüzden de Seydişehir Kaymakamı’ndan yardım isteyen Öneği: “Elimde meslek var, elektrik  bölümü mezunuyum. Ama  görme kaybı yaşadığım için işimi yapamıyorum. İşsizlikten dolayı da tedavimi tam yapamıyorum, geçimimi sağlayamıyorum. Bu yüzden de Kaymakamımız Sayın Tuncay Sonel’den yardım istedim.  Kaymakamlık binasında ayakkabı boyayayım dedim. Kaymakam Bey’de saolsun teklifimi kabul etti. Gelirimi bu şekilde sağlıyorum. Başta Kaymakam Tuncay Sonel olmak üzere binada ki tüm çalışanlardan Allah razı olsun. Bana büyük destek oldular. Dedi.  
Behçet Hastalığından dolayı büyük oranda görme kaybı yaşayan Mümin Öneği; hastalığının olumsuzluğunu azmi ve çalışkanlığı ile yenmeye çalışıyor.

Behçet Hastalığından dolayı büyük oranda görme kaybı yaşayan Mümin Öneği; hastalığının  olumsuzluğunu azmi ve çalışkanlığı ile yenmeye çalışıyor.

Mümin Öneği kaymakamlık binasında ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor, Behçet hastalığının vücuduna verdiği  sıkıntıyı en aza indirmek için var gücü ile gayret ediyor.

Askerlik sonrası bu hastalığa yakalandığını belirten Mümin Öneği:

“Vatani görevimi 2001 yılında tamamlayıp memleketime geldiğimde gözümden rahatsızlandım. Uzun süre bu rahatsızlığı çektim.En sonunda da Ankara Ulucanlar Eğitim Araştırma Göz Hastanesi’nde Behçet Hastalığı’na yakalandığımdan dolayı % 80 oranında görme kaybı yaşadığım teşhisini koydular. Yapılan tedaviler sadece kısa süreliğine geçerli olacağını hastalığı vücudumdan tamamen atamayacağımı söylediler. Tedavim için 6 haftada bir seanslarım oluyor. Bu seanslar için Ankara Ulucanlar Eğitim Araştırma Göz Hastanesi’ne gidiyorum.” Dedi.

Maddi imkanının az olmasından dolayı Ankara’ya tedaviye gidip gelirken ekonomik sıkıntı çektiğini belirten ve bu yüzden de Seydişehir Kaymakamı’ndan yardım isteyen Öneği:

“Elimde meslek var, elektrik  bölümü mezunuyum. Ama  görme kaybı yaşadığım için işimi yapamıyorum. İşsizlikten dolayı da tedavimi tam yapamıyorum, geçimimi sağlayamıyorum. Bu yüzden de Kaymakamımız Sayın Tuncay Sonel’den yardım istedim.  Kaymakamlık binasında ayakkabı boyayayım dedim. Kaymakam Bey’de saolsun teklifimi kabul etti. Gelirimi bu şekilde sağlıyorum. Başta Kaymakam Tuncay Sonel olmak üzere binada ki tüm çalışanlardan Allah razı olsun. Bana büyük destek oldular. Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.