sçim

SEYDİŞEHİR İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.01.2022 - 14:52, Güncelleme: 18.01.2022 - 15:33
 

SEYDİŞEHİR İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI (Videolu)

Ketirağılları termal bölgesindeki tüm parseller işletme şartıyla satıldı.

Seydişehir Belediyesi tarafından Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen 3 yıl içerisinde inşaatı bitirmek ve Mayıs ayında projeyi tamamlamak şartıyla termal satışı ihalesine TORKAN Holding, Konya Termal, Devecioğlu, MERS GROUP gibi büyük firmalar katıldı. Yapılan termal ihalesinden sonra Ketirağılları Bölgesindeki 315 bin metrekarelik termal bölgesindeki tüm parseller satılmış oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bugün Termal bölgesinin ilk etabındaki tüm parseller işletilmek üzere satıldı. İkinci etap çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah bahar ile birlikte termal bölgesinde inşaatlar yükselmeye başlayacak. Seydişehir’imiz için leblebi ve alüminyumdan sonra en önemli yatırım termal oldu. Bugün ki gelişme Seydişehir’in tarihi bir dönüm noktasıdır.” dedi. Belediye Düğün Salonundaki gerçekleşen termal ihalesinden önce Belediye başkanı Tutal yaptığı açıklamada şöyle konuştu:   “2014 yılında biz geldiğimizde özel sektörü zorlamıştık ama onlar başlayamamıştı. Daha sonra biz kendi sahamızda yeni kuyular açtık. Mera dönüşümlü 365 bin metre karelik alanı belediye mülküne geçirdik. Hazineden TOKİ’ye, TOKİ’den belediyeye zorlu bir süreç oldu. 50 bin metrekaresi TOKİ’de kalan 315 bin metrekaresi belediye mülküne geçti. Kendimiz ilçeye hizmet ve bu alanda öncü olmak için inşaatına başladığımız Seydi Şifa tesislerini 2019 da faaliyete geçirdik. Tesis pandemi döneminde sekteye uğrasa da şuan hizmete devam etmekte. Termal alanında gerek Konya’da gerekse İstanbul’da özel sektörün ilçemizde yatırım yapması konusunda birçok görüşmelerimiz oldu. Nihayetinde atmış olduğumuz tohumlar tuttu. Birçok iş adamı buraya ile ilgili çalışmalarını ve hazırlıklarını yaptılar. Bugünde burada çok önemli ve ciddi yatırımcılar var. Arsa fiyatlarını düşük tuttuk. En geç Mayıs ayına kadar alıcı firmalar projelerini tamamlayacaklar ve 3 yıl içerisinde de inşaatlarını bitirecekler” dedi.    
Ketirağılları termal bölgesindeki tüm parseller işletme şartıyla satıldı.

Seydişehir Belediyesi tarafından Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen 3 yıl içerisinde inşaatı bitirmek ve Mayıs ayında projeyi tamamlamak şartıyla termal satışı ihalesine TORKAN Holding, Konya Termal, Devecioğlu, MERS GROUP gibi büyük firmalar katıldı.

Yapılan termal ihalesinden sonra Ketirağılları Bölgesindeki 315 bin metrekarelik termal bölgesindeki tüm parseller satılmış oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bugün Termal bölgesinin ilk etabındaki tüm parseller işletilmek üzere satıldı. İkinci etap çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah bahar ile birlikte termal bölgesinde inşaatlar yükselmeye başlayacak. Seydişehir’imiz için leblebi ve alüminyumdan sonra en önemli yatırım termal oldu. Bugün ki gelişme Seydişehir’in tarihi bir dönüm noktasıdır.” dedi.

Belediye Düğün Salonundaki gerçekleşen termal ihalesinden önce Belediye başkanı Tutal yaptığı açıklamada şöyle konuştu:  

“2014 yılında biz geldiğimizde özel sektörü zorlamıştık ama onlar başlayamamıştı. Daha sonra biz kendi sahamızda yeni kuyular açtık. Mera dönüşümlü 365 bin metre karelik alanı belediye mülküne geçirdik. Hazineden TOKİ’ye, TOKİ’den belediyeye zorlu bir süreç oldu. 50 bin metrekaresi TOKİ’de kalan 315 bin metrekaresi belediye mülküne geçti.

Kendimiz ilçeye hizmet ve bu alanda öncü olmak için inşaatına başladığımız Seydi Şifa tesislerini 2019 da faaliyete geçirdik. Tesis pandemi döneminde sekteye uğrasa da şuan hizmete devam etmekte. Termal alanında gerek Konya’da gerekse İstanbul’da özel sektörün ilçemizde yatırım yapması konusunda birçok görüşmelerimiz oldu.

Nihayetinde atmış olduğumuz tohumlar tuttu. Birçok iş adamı buraya ile ilgili çalışmalarını ve hazırlıklarını yaptılar. Bugünde burada çok önemli ve ciddi yatırımcılar var. Arsa fiyatlarını düşük tuttuk. En geç Mayıs ayına kadar alıcı firmalar projelerini tamamlayacaklar ve 3 yıl içerisinde de inşaatlarını bitirecekler” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.