TARİHİ ARASTA ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2020 - 03:52, Güncelleme: 15.12.2020 - 03:52
 

TARİHİ ARASTA ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Seydişehir’in tarihi ve kültürel mirasını korumak için yoğun çaba sarf eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımı tamamlanan Arasta Çarşısı 2. Etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Seyidharun Veli Cami ve Çevresi düzenleme çalışmaları kapsamında Arasta Çarşısında cephe sağlıklaştırma çalışmalarına önem veren Başkan Tutal, dükkan ve işletmelerin dış cephelerinin tarihi dokuya uygun hale getirildiğini, çalışmayla birlikte bölgenin güzelliğininde gün yüzüne çıktığını kaydetti. Seydişehir Belediyesi tarafından birinci etap çalışmaları 2018 yılında tamamlanan Arasta Çarşısı cephe sağlıklaştırma uygulamasında 2. etap 2. Kısım çalışmaları tamamlandı. Tarihsel dokunun ön plana çıkması ve tarihi canlandırmak adına ilçesinin en eski çarşısı olan Arasta Çarşısında 2. etap çalışmaların tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Seydişehir tarihinin en kapsamlı çevre düzenleme projesinde sona yaklaşıyoruz. Seyidharun Veli Cami ve Çevre Düzenlemesi projemizin Arasta Çarşısı kısmını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seydişehir'in en eski çarşılarından olan arasta çarşımız için hazırladığımız proje Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından onay verilmesi ve ihalesinin tamamlanması ile başladığımız bir çalışmadır. Birinci etabını tamamladığımız çalışmanın akabinde ikinci etabına başladık. 2. Etap kapsamında dükkân ve işletmelerin dış cephelerini tarihi dokuya uygun olarak restore ettik, ilçemize kazandırdık. Seydişehir için büyük önem taşıdığına inandığımız çalışmanın bölgeye de hareketlilik katacağını düşünüyorum” dedi. Başkan Tutal; “Konya Bedesten Çarşısı gibi, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile birlikte çarşımızın restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Elhamdülillah ikinci etabını tamamladık. Önümüzdeki yıl nasip olursa yol ve kaldırımlarını tamamlayarak tarihi bir görünüm kazandıracağız. İkinci etap çalışmamızda yaklaşık 3,5 Milyon liraya mal oldu. Çarşımız, yaptığımız cephe giydirme ve sağlıklaştırma çalışmamız ile hayat buldu. Seyidharun Cami ve çevre düzenlememiz ile birlikte bütünleştiğinde güzel bir görüntü olacak. Seydişehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun “ifadelerini kullandı.  Arasta çarşında esnaflık yapan Ulukapı Mahallesi Muhtarı Ömer Pekşenarslan; “Çarşımızın yapımında emeği geçen başta Başkanım Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür ediyorum. Çarşımızın tarihi dokusunu canlandırdı, güzel bir hizmet oldu. İnşallah tamamlanınca daha güzel bir görünüm kazanacak” dedi. Uzun yıllardır Arasta Çarsısında Leblebicilik yapan Mustafa Akarslan; “memleketimizin en eski çarşısı leblebiciler çarşısı artık yeni bir görünüme kavuştu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Kendimiz olsa yaptıramazdık. Ama devletimiz sağ olsun yaptırdı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Seydişehir’in tarihi ve kültürel mirasını korumak için yoğun çaba sarf eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımı tamamlanan Arasta Çarşısı 2. Etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Seyidharun Veli Cami ve Çevresi düzenleme çalışmaları kapsamında Arasta Çarşısında cephe sağlıklaştırma çalışmalarına önem veren Başkan Tutal, dükkan ve işletmelerin dış cephelerinin tarihi dokuya uygun hale getirildiğini, çalışmayla birlikte bölgenin güzelliğininde gün yüzüne çıktığını kaydetti.

Seydişehir Belediyesi tarafından birinci etap çalışmaları 2018 yılında tamamlanan Arasta Çarşısı cephe sağlıklaştırma uygulamasında 2. etap 2. Kısım çalışmaları tamamlandı.

Tarihsel dokunun ön plana çıkması ve tarihi canlandırmak adına ilçesinin en eski çarşısı olan Arasta Çarşısında 2. etap çalışmaların tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Seydişehir tarihinin en kapsamlı çevre düzenleme projesinde sona yaklaşıyoruz. Seyidharun Veli Cami ve Çevre Düzenlemesi projemizin Arasta Çarşısı kısmını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seydişehir'in en eski çarşılarından olan arasta çarşımız için hazırladığımız proje Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından onay verilmesi ve ihalesinin tamamlanması ile başladığımız bir çalışmadır. Birinci etabını tamamladığımız çalışmanın akabinde ikinci etabına başladık. 2. Etap kapsamında dükkân ve işletmelerin dış cephelerini tarihi dokuya uygun olarak restore ettik, ilçemize kazandırdık. Seydişehir için büyük önem taşıdığına inandığımız çalışmanın bölgeye de hareketlilik katacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Tutal; “Konya Bedesten Çarşısı gibi, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile birlikte çarşımızın restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Elhamdülillah ikinci etabını tamamladık. Önümüzdeki yıl nasip olursa yol ve kaldırımlarını tamamlayarak tarihi bir görünüm kazandıracağız. İkinci etap çalışmamızda yaklaşık 3,5 Milyon liraya mal oldu. Çarşımız, yaptığımız cephe giydirme ve sağlıklaştırma çalışmamız ile hayat buldu. Seyidharun Cami ve çevre düzenlememiz ile birlikte bütünleştiğinde güzel bir görüntü olacak. Seydişehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun “ifadelerini kullandı.

 Arasta çarşında esnaflık yapan Ulukapı Mahallesi Muhtarı Ömer Pekşenarslan; “Çarşımızın yapımında emeği geçen başta Başkanım Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür ediyorum. Çarşımızın tarihi dokusunu canlandırdı, güzel bir hizmet oldu. İnşallah tamamlanınca daha güzel bir görünüm kazanacak” dedi.

Uzun yıllardır Arasta Çarsısında Leblebicilik yapan Mustafa Akarslan; “memleketimizin en eski çarşısı leblebiciler çarşısı artık yeni bir görünüme kavuştu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Kendimiz olsa yaptıramazdık. Ama devletimiz sağ olsun yaptırdı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.