sçim

USTA AŞÇI ŞENGÜL’DEN “ANADOLU KÜLTÜRÜ YEMEK TARİFLERİ” KİTABI

Kültürümüz (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2018 - 07:29, Güncelleme: 20.02.2018 - 07:29
 

USTA AŞÇI ŞENGÜL’DEN “ANADOLU KÜLTÜRÜ YEMEK TARİFLERİ” KİTABI

İlçemizin usta aşçılarından Mehmet Şengül’ün “Anadolu Kültürü Yemek Tarifleri” adlı kitabı okuyucularla buluştu.

Kuşe kâğıda basılı 207 sayfalık yemek kitabında Anadolu yöresine ait yemeklerin ve tatlıların tarifi bulunuyor. Kitabın yazarı Şengül, yemek yapmanın bir sanat olduğunu ve mutfak sanatının yaşam için öneminin açık olduğunu söyleyerek kitabında en sağlıklı yemek yapma yöntemleri ve çeşitlerinden bahsettiğini belirtti. İlçemizin Madenli Mahallesi’nde doğan ve uzun yıllardır aşçılık yapan Mehmet Şengül, zamanın değişim ve gençlik zamanı olduğunu, yemek kitabını da gençlere yönelik hazırladığını söyledi. Kitabında; börek, pide, ekmek, pizza hamurları, dolma, mantı içleri, et suları, tavuk suları, balık suları, soslar, çorba çeşitleri, soğuk sıcak mezeler, yumurtalar, omletler, etli dolmalar, balık ve deniz ürünleri, kümes hayvanları, yaz ve kış yemekleri, köfteler, zeytinyağlılar, soğuk yemekler, garnitürler, salatalar, pilavlar, makarnalar, peynirli pide çeşitleri ile tatlıların malzemeleri ve hazırlanışlarına yer veren Şengül, bu kitabı yazarken Anadolu yemek kültüründen ve kendi aşçılık deneyimlerinden esinlendiğini ve kitabın şimdiye kadar çıkan yemek kitapları arasında orjinal ve farkındalık yarattığını söyledi.
İlçemizin usta aşçılarından Mehmet Şengül’ün “Anadolu Kültürü Yemek Tarifleri” adlı kitabı okuyucularla buluştu.

Kuşe kâğıda basılı 207 sayfalık yemek kitabında Anadolu yöresine ait yemeklerin ve tatlıların tarifi bulunuyor.

Kitabın yazarı Şengül, yemek yapmanın bir sanat olduğunu ve mutfak sanatının yaşam için öneminin açık olduğunu söyleyerek kitabında en sağlıklı yemek yapma yöntemleri ve çeşitlerinden bahsettiğini belirtti.

İlçemizin Madenli Mahallesi’nde doğan ve uzun yıllardır aşçılık yapan Mehmet Şengül, zamanın değişim ve gençlik zamanı olduğunu, yemek kitabını da gençlere yönelik hazırladığını söyledi.

Kitabında; börek, pide, ekmek, pizza hamurları, dolma, mantı içleri, et suları, tavuk suları, balık suları, soslar, çorba çeşitleri, soğuk sıcak mezeler, yumurtalar, omletler, etli dolmalar, balık ve deniz ürünleri, kümes hayvanları, yaz ve kış yemekleri, köfteler, zeytinyağlılar, soğuk yemekler, garnitürler, salatalar, pilavlar, makarnalar, peynirli pide çeşitleri ile tatlıların malzemeleri ve hazırlanışlarına yer veren Şengül, bu kitabı yazarken Anadolu yemek kültüründen ve kendi aşçılık deneyimlerinden esinlendiğini ve kitabın şimdiye kadar çıkan yemek kitapları arasında orjinal ve farkındalık yarattığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.