Vali. Prof. Dr. GÜNEY’e “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”

Kültürümüz (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2019 - 02:01, Güncelleme: 25.01.2019 - 02:01
 

Vali. Prof. Dr. GÜNEY’e “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”

Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Hemşerimiz Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY, MANAS “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü” ne layık görüldü.

Azerbaycan’da, Bakü Asya Üniversitesi’nde gerçekleşen 10.Uluslararası Nizami’den Yunus Emre’ye, K. Atatürk’ten H. Aliyev’e Uzanan Sevgi Barış Yolu Sempozyumunda Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY’e MANAS “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü” verildi. Vali Bahaeddin Güney’in “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü ve Madalyasını” Azerbaycan’da, Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Garipoğlu NAGIYEV takdim etti. Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat Ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY Kurumun şu çalışmalarda bulunduğunu belirtti:  Tarih içerisinde sürekli olan Dostluk, Sevgi, Hoşgörü, Barış Evrensel ilişkileri doğrultusunda; Kültür, Sanat ve Turizm ilişkilerinin daha ileri düzeye çıkarılması amacıyla 11.04.1996 gün ve 1996/8034 sayılı T.C. Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile kurulmuş bulunan, AVRASYA DOSTLUK, KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM KURUMU amaçlarının gerçekleşmesi için şu faaliyetlerde bulunur.      1.Türk Ulusu ve Balkanlar ile başka ülkelerde yaşayan uluslararasında Dostluk, Kültür, Sanat, Turizm ve Ekonomik ilişkiler kurmakta ve geliştirmektedir.      2.AVRASYA’da yükselen yeni değerleri, gerek serbest piyasa ekonomisini kökleştirmiş ve gerekse sisteme yeni geçmiş ülkeler arasındaki işbirliği ve güç birliğini gerçekleştirmek, bilgi iletişimini geliştirmek ve uluslararası kabul gören uygulama ilkelerini yaygınlaştırmak için Sempozyumlar, Kongreler, Paneller ve çeşitli konuları içeren bilimsel toplantılar düzenler, Sergiler açar, Kitap ve Broşürler yayınlamaktadır.      3.Kültür, Sanat, Turizm ve Sosyal amaçlı Kurum ve Kuruluş ve Derneklerle işbirliği yaparak, karşılıklı olarak ülkelerin çeşitli yönleriyle ele alınacağı Kültür, Sanat, Turizm ve Ekonomi haftaları düzenlemektedir.      4.Birleşmiş Milletler, Unesco, Avrupa Konseyi, AB, Turizm, Sanat ve Kültür, Parlamenter Kurulları gibi Uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılmasını sürdürmektedir.
Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Hemşerimiz Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY, MANAS “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü” ne layık görüldü.

Azerbaycan’da, Bakü Asya Üniversitesi’nde gerçekleşen 10.Uluslararası Nizami’den Yunus Emre’ye, K. Atatürk’ten H. Aliyev’e Uzanan Sevgi Barış Yolu Sempozyumunda Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY’e MANAS “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü” verildi.

Vali Bahaeddin Güney’in “Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü ve Madalyasını” Azerbaycan’da, Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Garipoğlu NAGIYEV takdim etti.

Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat Ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Vali. Prof. Dr. Bahaeddin GÜNEY Kurumun şu çalışmalarda bulunduğunu belirtti: 

Tarih içerisinde sürekli olan Dostluk, Sevgi, Hoşgörü, Barış Evrensel ilişkileri doğrultusunda; Kültür, Sanat ve Turizm ilişkilerinin daha ileri düzeye çıkarılması amacıyla 11.04.1996 gün ve 1996/8034 sayılı T.C. Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile kurulmuş bulunan, AVRASYA DOSTLUK, KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM KURUMU amaçlarının gerçekleşmesi için şu faaliyetlerde bulunur.

     1.Türk Ulusu ve Balkanlar ile başka ülkelerde yaşayan uluslararasında Dostluk, Kültür, Sanat, Turizm ve Ekonomik ilişkiler kurmakta ve geliştirmektedir.

     2.AVRASYA’da yükselen yeni değerleri, gerek serbest piyasa ekonomisini kökleştirmiş ve gerekse sisteme yeni geçmiş ülkeler arasındaki işbirliği ve güç birliğini gerçekleştirmek, bilgi iletişimini geliştirmek ve uluslararası kabul gören uygulama ilkelerini yaygınlaştırmak için Sempozyumlar, Kongreler, Paneller ve çeşitli konuları içeren bilimsel toplantılar düzenler, Sergiler açar, Kitap ve Broşürler yayınlamaktadır.

     3.Kültür, Sanat, Turizm ve Sosyal amaçlı Kurum ve Kuruluş ve Derneklerle işbirliği yaparak, karşılıklı olarak ülkelerin çeşitli yönleriyle ele alınacağı Kültür, Sanat, Turizm ve Ekonomi haftaları düzenlemektedir.

     4.Birleşmiş Milletler, Unesco, Avrupa Konseyi, AB, Turizm, Sanat ve Kültür, Parlamenter Kurulları gibi Uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılmasını sürdürmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.