ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ALTUNYALDIZ'LI TOPLANTI...

Durağanlık var; esnafımız zorda, piyasa sıkıntılı diyorduk. Üretime yönelik yeni yatırımlar ancak şehrimizin derdine ilaç olur diye yazarken, konuşurken tam gündemde olan konulara parmak basıldı. Tam zamanında ve verimli bir toplantı oldu… Belediye meclis salonundaki toplantıya Kaymakamımız, belediye başkanımız, Ak Parti ilçe başkanı, Sivil Toplum Örgütlerinin başkanları, birim amirlerimiz katıldı. Toplantının yapılış sebebi Ak Parti Konya Milletvekili Ticaret  ve Sanayi Komisyon başkanı sayın Ziya Altunyaldız’la Seydişehir’in sorunlarını yüz yüze görüşerek, çözüm aramaktı. Milletvekili Altunyaldız söze; “Seydişehir bölgenin lokomotifiydi esnafımıza ne kadar yardımcı olabilirsek, Seydişehir’in yarınından bu gününe, organize sanayi üretimimizden, tarımına, termaline yardım edebilirsek var olan alüminyuma yönelik ağır sanayimizi geliştirebilirsek bu lokomotiflik misyonunu sürdürür. Hükümet olarak bu üretilecek enstrümanları ve alt yapıyı oluşturmak bizim görevimizdir.” diye başladı. Toplantıya katılanlarla tek tek tanışan her birinin sabırla görüşlerini alan Altunyaldız, ortaya çıkan sıkıntılarımızda anında çözüm bulacak yetkilisini telefonla arayarak konuyla ilgili çalışılmasını istedi. Orijinal diyebileceğimiz düşüncelerimizi, Özel kalem müdürüne not düşürdü. Organize sanayinin doğalgaz kullanması için ilgili genel müdürünü arayarak talimat verdi.  Sıcaklığını koruyan Savunma Sanayisi için yardım sözü verdi. Belediye başkanımızın Seydişehir’in kalkınmakta öncelikli ilçeler arasına alınması isteğine olumlu baktı. Bizim en iyiyi yaptığımız toplanıp alınan kararları orda kalıp işlerlik kazandırmamamız zaafımıza ise bakın milletvekili Altunyaldız bize de sorumluluğumuzu hatırlatarak şu sözleriyle nasıl izafe etti; “En iyi kararlar icra edilen kararlardır. O yüzden aldığımız kararların takipçisi olacağız. Çalışmak ve üretmek en büyük erdem ulaştırmamız düşünmemiz yeterli olmaz. Toplantıdan istifade ettik, asıl istifade etmesi gereken Seydişehir. Çalışmak bir işe yaramak üretmemizle doğru orantılı ödev ve sorumluluğumuzu ifade etmek istiyorum. Ne kadar örgütlü olursak, ne kadar birlikteysek sorunları ne kadar birlikte kucaklıyorsak o kadar başarılı oluruz.” Toplantıdan Oh be... Oh be… diyerek ayrıldım. Kısır döngüden kurtulmanın tek yolu vardı. Oda birlikte hareket ederek herkesin sorumluluk alması ve üretmek… Toplantıda istişare ederek hep beraber üretmenin, belki de çoban ateşi yakıldı.  
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ALTUNYALDIZ'LI TOPLANTI...

Durağanlık var; esnafımız zorda, piyasa sıkıntılı diyorduk.

Üretime yönelik yeni yatırımlar ancak şehrimizin derdine ilaç olur diye yazarken, konuşurken tam gündemde olan konulara parmak basıldı.

Tam zamanında ve verimli bir toplantı oldu…

Belediye meclis salonundaki toplantıya Kaymakamımız, belediye başkanımız, Ak Parti ilçe başkanı, Sivil Toplum Örgütlerinin başkanları, birim amirlerimiz katıldı. Toplantının yapılış sebebi Ak Parti Konya Milletvekili Ticaret  ve Sanayi Komisyon başkanı sayın Ziya Altunyaldız’la Seydişehir’in sorunlarını yüz yüze görüşerek, çözüm aramaktı.

Milletvekili Altunyaldız söze; “Seydişehir bölgenin lokomotifiydi esnafımıza ne kadar yardımcı olabilirsek, Seydişehir’in yarınından bu gününe, organize sanayi üretimimizden, tarımına, termaline yardım edebilirsek var olan alüminyuma yönelik ağır sanayimizi geliştirebilirsek bu lokomotiflik misyonunu sürdürür. Hükümet olarak bu üretilecek enstrümanları ve alt yapıyı oluşturmak bizim görevimizdir.” diye başladı.

Toplantıya katılanlarla tek tek tanışan her birinin sabırla görüşlerini alan Altunyaldız, ortaya çıkan sıkıntılarımızda anında çözüm bulacak yetkilisini telefonla arayarak konuyla ilgili çalışılmasını istedi.

Orijinal diyebileceğimiz düşüncelerimizi, Özel kalem müdürüne not düşürdü.

Organize sanayinin doğalgaz kullanması için ilgili genel müdürünü arayarak talimat verdi.  Sıcaklığını koruyan Savunma Sanayisi için yardım sözü verdi. Belediye başkanımızın Seydişehir’in kalkınmakta öncelikli ilçeler arasına alınması isteğine olumlu baktı.

Bizim en iyiyi yaptığımız toplanıp alınan kararları orda kalıp işlerlik kazandırmamamız zaafımıza ise bakın milletvekili Altunyaldız bize de sorumluluğumuzu hatırlatarak şu sözleriyle nasıl izafe etti; “En iyi kararlar icra edilen kararlardır. O yüzden aldığımız kararların takipçisi olacağız. Çalışmak ve üretmek en büyük erdem ulaştırmamız düşünmemiz yeterli olmaz. Toplantıdan istifade ettik, asıl istifade etmesi gereken Seydişehir. Çalışmak bir işe yaramak üretmemizle doğru orantılı ödev ve sorumluluğumuzu ifade etmek istiyorum. Ne kadar örgütlü olursak, ne kadar birlikteysek sorunları ne kadar birlikte kucaklıyorsak o kadar başarılı oluruz.”

Toplantıdan Oh be... Oh be… diyerek ayrıldım.

Kısır döngüden kurtulmanın tek yolu vardı. Oda birlikte hareket ederek herkesin sorumluluk alması ve üretmek…

Toplantıda istişare ederek hep beraber üretmenin, belki de çoban ateşi yakıldı.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.