ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

FIRSATLAR KAÇMAZSA SEYDİŞEHİR ESKİSİ GİBİ OLUR

  Sona gelinen Soğuk Hava Deposu, Meyve Sebze Kurutma Tohumun Eleme Ve Kurutma Tesislerini kapsayan tarım kompleksi, yine sona gelinen yenilenen arastayla bütünleşen Seyyid Harun Meydan Projesi ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Üreten Kadınlar Pazarı Butik Dükkanlar ve Halk Ekmek Fırını şöyle olsaydı böyle olsaydı diye eleştirilebilir ama bu üçü de değerli ve mega bir proje. Dışardan gelenlerde bu değerli projeleri ve diğer Seydişehir'e yapılanları görünce pek eksiği kalmamış diyorlar. Şehircilik açısından halkın talepleri bitmez. Tabi ki sorunları da bitmez. Şunu söyleyebiliriz ki bana göre Seydişehir iki yakası bir araya gelmiş durumda ve bu gelişmelerle Seydişehir'in çıtası yükseliyor. Tabiatıyla halkın talepleri de bitmiyor. Diğer yandan güzel bir şehir de yaşamak için para da lazım. O nedenle üretime dayalı bu konuda gayet fazla imkânlara sahip, üretime dâhil ister kurumsal ister özel olsun projeleri destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Üreten bir şehir olmamız için hem fırsatları kaçırmamak hem de günümüzdeki imkânları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda Yaylalı Medya Canlı Yayın'ında gündeme getirdiğimiz gibi güzel ilçemizin önünde savunma üssü olma ve nitelikli elaman çalıştırma imkânı yakalandı. Yakalanan bu imkânla ilçemizdeki bazı alüminyum fabrikaları, devlet desteği ve alüminyuma destekle savunma sanayine malzeme üretecek, hattane kurulması için kollarını sıvamış durumdalar. Buradan çıkan malzemeyi de işleyecek gerek bölgemizde gerekse Huğlu ve Üzümlü de bir zamanlar Alüminyum Okulu olan fabrikada çalışmışlardan nitelikli eleman da var. Bu imkânı iyi kullanırsak nasıl Alüminyum Tesislerinin kurulması, Termal Tesislerinin yapımı ve OSB'nin aktif hale gelmesi Seydişehir ekonomisiinin canlanmasında kırılma noktasıysa bunlarsan biri de ilçemizin savunma sanayi üssü olması olacak. Bizlerde bu fırsata hep birlikte sahip çıkarak omuz vermeliyiz diye düşünüyorum.  
Ekleme Tarihi: 01 Ekim 2023 - Pazar

FIRSATLAR KAÇMAZSA SEYDİŞEHİR ESKİSİ GİBİ OLUR

 

Sona gelinen Soğuk Hava Deposu, Meyve Sebze Kurutma Tohumun Eleme Ve Kurutma Tesislerini kapsayan tarım kompleksi, yine sona gelinen yenilenen arastayla bütünleşen Seyyid Harun Meydan Projesi ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Üreten Kadınlar Pazarı Butik Dükkanlar ve Halk Ekmek Fırını şöyle olsaydı böyle olsaydı diye eleştirilebilir ama bu üçü de değerli ve mega bir proje.

Dışardan gelenlerde bu değerli projeleri ve diğer Seydişehir'e yapılanları görünce pek eksiği kalmamış diyorlar.

Şehircilik açısından halkın talepleri bitmez.

Tabi ki sorunları da bitmez.

Şunu söyleyebiliriz ki bana göre Seydişehir iki yakası bir araya gelmiş durumda ve bu gelişmelerle Seydişehir'in çıtası yükseliyor.

Tabiatıyla halkın talepleri de bitmiyor. Diğer yandan güzel bir şehir de yaşamak için para da lazım.

O nedenle üretime dayalı bu konuda gayet fazla imkânlara sahip, üretime dâhil ister kurumsal ister özel olsun projeleri destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.

Üreten bir şehir olmamız için hem fırsatları kaçırmamak hem de günümüzdeki imkânları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Bu konuda Yaylalı Medya Canlı Yayın'ında gündeme getirdiğimiz gibi güzel ilçemizin önünde savunma üssü olma ve nitelikli elaman çalıştırma imkânı yakalandı.

Yakalanan bu imkânla ilçemizdeki bazı alüminyum fabrikaları, devlet desteği ve alüminyuma destekle savunma sanayine malzeme üretecek, hattane kurulması için kollarını sıvamış durumdalar.

Buradan çıkan malzemeyi de işleyecek gerek bölgemizde gerekse Huğlu ve Üzümlü de bir zamanlar Alüminyum Okulu olan fabrikada çalışmışlardan nitelikli eleman da var.

Bu imkânı iyi kullanırsak nasıl Alüminyum Tesislerinin kurulması, Termal Tesislerinin yapımı ve OSB'nin aktif hale gelmesi Seydişehir ekonomisiinin canlanmasında kırılma noktasıysa bunlarsan biri de ilçemizin savunma sanayi üssü olması olacak.

Bizlerde bu fırsata hep birlikte sahip çıkarak omuz vermeliyiz diye düşünüyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.