ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SEYDİŞEHİR'DE MARKET ENFLASYONU

Seydişehir'de İlçemiz menşeli Saray Market ve kooperatifçiliğe dayanan Tarım Kredi Marketinin dışında 25'e yakın zincir market faaliyet gösterirken bu hafta içerisinde 3 yeni market daha açılıyor. Ücra köşelerde bile birden bitiveren marketler kontrolsüz bir şekilde çoğalıyor. Bakkalı bitiren iyilik bilmeyen, hayır bilmeyen, iyi gün kötü gün bilmeyen bu zincir marketler hayra alamet olmadığını yıllardır yazıp çiziyoruz. Geçtiğimiz hafta ilçemizde de çığ gibi büyüyen bu marketlere Seydişehir Belediyesinin fahiş fiyat, gramaj ve son kullanma tarihi denetimlerinden sonra yüksek meblağlarda cezalar yazıldı. Bu kontrollerin daha da artarak devam etmesini diliyoruz! Fahiş fiyatlarla ülke gündeminde olan zincir marketler, bu süreçte ilçemizde 3 tane daha yeni şubelerinin açılması, 25 olan sayının 28'e yükselmesi doğrusu PES dedirtti. Düşünün bu marketler vergisini dahi Seydişehir'de ödemiyor. Bu bir tekelleşmedir. Zararını da çeken Seydişehirli! Hayatın pahalandığı, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çektiği şu günlerde peşin alan, ilçemizin hiçbir derdini gaile edinmeyen, halkımızla bütünleşemeyen bu marketlerin küçük esnafımızı da bitirmesine rağmen hala sayılarının artmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Buna rağmen eğer hala bir şey yapamıyorsak Vay Halimize… Hem Seydişehir hem halkı tarafından tavır konulması gerekir. Ayrıca komşu ilçemizde , ilçe halkı daha çok yerel marketlerden alışveriş yaptığı için bu kadar bu zincir marketlerin barınamadıkları gözlenmekledir. Zira küçük esnafımız ve bakkalımız bitmiş durumda. Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olup mahalle bakkallarımızdan alışveriş yaparak destek vermeliler.
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2022 - Pazartesi

SEYDİŞEHİR'DE MARKET ENFLASYONU

Seydişehir'de İlçemiz menşeli Saray Market ve kooperatifçiliğe dayanan Tarım Kredi Marketinin dışında 25'e yakın zincir market faaliyet gösterirken bu hafta içerisinde 3 yeni market daha açılıyor.

Ücra köşelerde bile birden bitiveren marketler kontrolsüz bir şekilde çoğalıyor.

Bakkalı bitiren iyilik bilmeyen, hayır bilmeyen, iyi gün kötü gün bilmeyen bu zincir marketler hayra alamet olmadığını yıllardır yazıp çiziyoruz.

Geçtiğimiz hafta ilçemizde de çığ gibi büyüyen bu marketlere Seydişehir Belediyesinin fahiş fiyat, gramaj ve son kullanma tarihi denetimlerinden sonra yüksek meblağlarda cezalar yazıldı.

Bu kontrollerin daha da artarak devam etmesini diliyoruz!

Fahiş fiyatlarla ülke gündeminde olan zincir marketler, bu süreçte ilçemizde 3 tane daha yeni şubelerinin açılması, 25 olan sayının 28'e yükselmesi doğrusu PES dedirtti.

Düşünün bu marketler vergisini dahi Seydişehir'de ödemiyor.

Bu bir tekelleşmedir. Zararını da çeken Seydişehirli!

Hayatın pahalandığı, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çektiği şu günlerde peşin alan, ilçemizin hiçbir derdini gaile edinmeyen, halkımızla bütünleşemeyen bu marketlerin küçük esnafımızı da bitirmesine rağmen hala sayılarının artmasının önüne geçilmesi gerekiyor.

Buna rağmen eğer hala bir şey yapamıyorsak Vay Halimize…

Hem Seydişehir hem halkı tarafından tavır konulması gerekir.

Ayrıca komşu ilçemizde , ilçe halkı daha çok yerel marketlerden alışveriş yaptığı için bu kadar bu zincir marketlerin barınamadıkları gözlenmekledir.

Zira küçük esnafımız ve bakkalımız bitmiş durumda.

Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olup mahalle bakkallarımızdan alışveriş yaparak destek vermeliler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.