ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

Seydişehir’in Meseleleri...

Genel seçimler bitti. Artık işimize güzümüze bakmalıyız. Bir şehrin kalkınması için iktidar, yerel yönetim tabi ki çok önemli ama muhalefeti de küçümsememek lazım. Halkta bu işten kendisini soyutlayamaz. Hep birlikte yeni döneme Bismillah diyerek başlamalıyız. İlk olarak her kesimin, öncelikli sorunlarımızı sıralayıp bunlarla ilgili bir dosyası olup gelene gidene, Konya’ya Ankara’ya sorunların çözülmesi için çalmadık kapı bırakmamalı. Diyeceksiniz ki, basının hiç mi sorumluluğu yok? Tabi ki bize de büyük bir sorumluluk düşüyor. Sorumluluğumuz gereği köşe yazılarımızda bugüne kadar olduğu gibi Seydişehir’in kalkınmasıyla ilgili yol gösterici yazılarımıza devam edeceğiz. Bugünde iki başlık altında Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattı ve Seyyid Harun 2.Etap projesi ile ilgili bilgi araştırmalarım neticesinde bilgi vermek istedim. HIZLI TREN MESELESİ…. Sadece Seydişehir’in değil Konya’yı ve Antalya’yı da yakından ilgilendiren şehrimizin gelişmesi yanı sıra ülkemizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacak Seydişehir’den geçecek hızlı tren 2023-2028 yatırım programına alınmakla kalmıyor bu iş. Yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor. Bana göre programdaki 4 hattan daha önemli Konya-Seydişehir-Antalya hızlı treni. Ağlamayan çocuğa meme vermezler..! Konya ve Antalya ile işbirliği yapıp bu sefer fırsatı kaçırmayalım. SEYYİD HARUN 2. ETAP PROJESİ NE DURUMDA… Özellikle çarşı esnafı her gün soruyor ne zaman bitecek burası diye. Bitince çarşının durağan makus talihini yıkacak olan bu projenin çalışmalarıyla ilgili ilçemize gelen Büyükşehir Belediyesi Estetik Yapılandırma Müdürü Hüseyin Avni Beye sordum. Beyefendi bu projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Kısa zamanda bitirmeyi istiyoruz dedi. Cami etrafının Vakıflar bölgesinde olduğu için buranın durumunun hassas bir durum olduğunu ayrıca elektrik alt yapısını düzenleyen MEDAŞ’ın buradaki çalışmasını hızlı bir şekilde tamamlaması gerektiğini belirtti. MEDAŞ ve Vakıflardan bir gecikme olmazsa Seydişehir ve Büyükşehir Belediyesi olarak kendi alanlarında bir sıkıntı olmadığını ifa ederek özellikle MEDAŞ’tan hassasiyet istedi. Temennimiz Vakıflar ve MEDAŞ’ın bu projenin uzamasına engel olmaması…
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2023 - Pazartesi

Seydişehir’in Meseleleri...

Genel seçimler bitti. Artık işimize güzümüze bakmalıyız. Bir şehrin kalkınması için iktidar, yerel yönetim tabi ki çok önemli ama muhalefeti de küçümsememek lazım. Halkta bu işten kendisini soyutlayamaz.

Hep birlikte yeni döneme Bismillah diyerek başlamalıyız.

İlk olarak her kesimin, öncelikli sorunlarımızı sıralayıp bunlarla ilgili bir dosyası olup gelene gidene, Konya’ya Ankara’ya sorunların çözülmesi için çalmadık kapı bırakmamalı.

Diyeceksiniz ki, basının hiç mi sorumluluğu yok?

Tabi ki bize de büyük bir sorumluluk düşüyor.

Sorumluluğumuz gereği köşe yazılarımızda bugüne kadar olduğu gibi Seydişehir’in kalkınmasıyla ilgili yol gösterici yazılarımıza devam edeceğiz.

Bugünde iki başlık altında Konya-Seydişehir-Antalya YHT hattı ve Seyyid Harun 2.Etap projesi ile ilgili bilgi araştırmalarım neticesinde bilgi vermek istedim.

HIZLI TREN MESELESİ….

Sadece Seydişehir’in değil Konya’yı ve Antalya’yı da yakından ilgilendiren şehrimizin gelişmesi yanı sıra ülkemizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacak Seydişehir’den geçecek hızlı tren 2023-2028 yatırım programına alınmakla kalmıyor bu iş. Yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor.

Bana göre programdaki 4 hattan daha önemli Konya-Seydişehir-Antalya hızlı treni.

Ağlamayan çocuğa meme vermezler..!

Konya ve Antalya ile işbirliği yapıp bu sefer fırsatı kaçırmayalım.

SEYYİD HARUN 2. ETAP PROJESİ NE DURUMDA…

Özellikle çarşı esnafı her gün soruyor ne zaman bitecek burası diye.

Bitince çarşının durağan makus talihini yıkacak olan bu projenin çalışmalarıyla ilgili ilçemize gelen Büyükşehir Belediyesi Estetik Yapılandırma Müdürü Hüseyin Avni Beye sordum.

Beyefendi bu projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Kısa zamanda bitirmeyi istiyoruz dedi. Cami etrafının Vakıflar bölgesinde olduğu için buranın durumunun hassas bir durum olduğunu ayrıca elektrik alt yapısını düzenleyen MEDAŞ’ın buradaki çalışmasını hızlı bir şekilde tamamlaması gerektiğini belirtti.

MEDAŞ ve Vakıflardan bir gecikme olmazsa Seydişehir ve Büyükşehir Belediyesi olarak kendi alanlarında bir sıkıntı olmadığını ifa ederek özellikle MEDAŞ’tan hassasiyet istedi.

Temennimiz Vakıflar ve MEDAŞ’ın bu projenin uzamasına engel olmaması…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.