ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SEYDİŞEHİR'İN TAŞI TOPRAĞI ALTIN..!

İmkanlarımız çok fazla. Şu anda bile 20 yıl yetebilecek boksit madenimiz var. Şu anda diyorum çünkü aramaların devam ettiğini biliyoruz. Alüminyum madeni altın ve borakstan sonra en değerli madenler arasına girdi. Teknolojik gelişmelere bağlı değeri de her geçen gün artıyor alüminyum madeninin. Son günlerde ülke gündeminde olan altın madeni rezervlerinde ise Seydişehir çok zengin. İnlice'de işlenen altın madeninin damarları olan Saraycık Mahallesi bölgemizde de Eczacıbaşı sondaj çalışmalarına başlamıştı. Geçen yıl Kozlu mahallesinde de MTA’nın altın madeni araması sonucunda da Gavur Gölü civarında altın çıktığını öğrendik. Kalorisi düşük olsa da Avşar kömürünün Akçalar Mahallesi'nin arazisinde var olduğu bilinen bir gerçek. Diğer ufak tefek rezervleri olan madenleri ise saymıyorum..! Bir de bizim termal suyumuz altın değerinde. Afyon'a eş değer bir debisi var. Bütün bu kıymetli değerlere sahip bir ilçenin bugünkü geldiği nokta bence de yeterli değil. Bizde bir Karabük, bir İskenderun olmamız gerekiyordu. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok çünkü son yıllarda ilçemizde özellikle termal ve alüminyum Ar-Ge si noktasındaki üretime dayalı gelişmelerle birlikte Hafif Sanayi ve Organize Sanayideki alüminyum fabrikalarının pres yoğunluklu ürünlerinin yanı sıra özellikle bir firmamızın savunma sanayi ürünlerini üretecek olması yüreğimize su serpiyor. Üretim oldu mu havada, karada, denizde Allah'ın izniyle ilçemize bir şey olmaz. Geçte olsa kalkınma trendini yakaladık. Zararın neresinden dönersen kar hesabı. Karamsarlığında bizlere bir şey sağlamayacağını bildiğim için hep beraber önümüze bakalım. Seydişehir üretimde eskisi gibi bölgenin lokomotifi olma yolunda hızla ilerliyor.
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2023 - Pazartesi

SEYDİŞEHİR'İN TAŞI TOPRAĞI ALTIN..!

İmkanlarımız çok fazla.

Şu anda bile 20 yıl yetebilecek boksit madenimiz var. Şu anda diyorum çünkü aramaların devam ettiğini biliyoruz.

Alüminyum madeni altın ve borakstan sonra en değerli madenler arasına girdi.

Teknolojik gelişmelere bağlı değeri de her geçen gün artıyor alüminyum madeninin.

Son günlerde ülke gündeminde olan altın madeni rezervlerinde ise Seydişehir çok zengin.

İnlice'de işlenen altın madeninin damarları olan Saraycık Mahallesi bölgemizde de Eczacıbaşı sondaj çalışmalarına başlamıştı.

Geçen yıl Kozlu mahallesinde de MTA’nın altın madeni araması sonucunda da Gavur Gölü civarında altın çıktığını öğrendik.

Kalorisi düşük olsa da Avşar kömürünün Akçalar Mahallesi'nin arazisinde var olduğu bilinen bir gerçek.

Diğer ufak tefek rezervleri olan madenleri ise saymıyorum..!

Bir de bizim termal suyumuz altın değerinde. Afyon'a eş değer bir debisi var.

Bütün bu kıymetli değerlere sahip bir ilçenin bugünkü geldiği nokta bence de yeterli değil.

Bizde bir Karabük, bir İskenderun olmamız gerekiyordu.

Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok çünkü son yıllarda ilçemizde özellikle termal ve alüminyum Ar-Ge si noktasındaki üretime dayalı gelişmelerle birlikte Hafif Sanayi ve Organize Sanayideki alüminyum fabrikalarının pres yoğunluklu ürünlerinin yanı sıra özellikle bir firmamızın savunma sanayi ürünlerini üretecek olması yüreğimize su serpiyor.

Üretim oldu mu havada, karada, denizde Allah'ın izniyle ilçemize bir şey olmaz.

Geçte olsa kalkınma trendini yakaladık.

Zararın neresinden dönersen kar hesabı.

Karamsarlığında bizlere bir şey sağlamayacağını bildiğim için hep beraber önümüze bakalım.

Seydişehir üretimde eskisi gibi bölgenin lokomotifi olma yolunda hızla ilerliyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.