ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

Ziya Altunyaldız'ı Seydişehir'e Davet Ediyorum

Konya Ak Parti milletvekilleri içerisinde en önemsediğim vekil Ziya Altunyaldız. 2017 Şubat ve 2020 Eylül ayında ilçemizde sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığı toplantı bence çok önemliydi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı konumuyla Sayın Altunyaldız; Türkiye'nin daha fazla üretmesi ve özellikle Konya ve bölgemizin üretimde hamle yapabilme potansiyeline sahip olduğunu belirterek; Seydişehir'in eskisi gibi Konya bölgesi sanayisinin gelişmesinde lokomotif olacağını söylemişti. Altunyaldız; "Konya'nın tarım, sanayi, ticaret, medeniyet ve kültür şehri olmanın yanında enerji üretim merkezi olma yolunda da mesafe kat edecek. Seydişehir; hükümetin gücüyle, Türkiye'yi metal Sanayine taşıyan Alüminyum, ona bağlı yan sanayisi, organize sanayi bölgesi, sizlerin üretim gücü ve ticareti ve Akdeniz deki bağlantı yolunda olması ile bölgemiz açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir" demişti. Organize Sanayinin doğalgaz kullanması için yardımcı olacağını da belirtmişti. Ülkemizin ve Seydişehir'in gelişmesinin üretimden geçtiğine inanan ve üretmek için fevkalade imkânlara sahip olduğumuzu gören Sayın Altunyaldız'ın öngördüğü gibi; Seydişehir göç veren değil, göç alan şehir hüviyetini korumaya devam ettirmesi için önceliğinin üretim olması gerektiğine inanan bendenizi bu toplantılar çok heyecanlandırmış ve ileriye ümitle bakmamı sağlamıştı. Artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız hükümetin ekonomik politikasının değiştiğini üretime dayalı bir politikaya geçtiklerini yüksek sesle ifade ettiği şu günlerde Türkiye'nin "TEK" birincil alüminyum fabrikası bulunan Seydişehir'de açıkçası hükümetin artılarından olan savunma sanayi, otomotiv sanayi, havacılık sanayindeki gelişmelerin merkezi olacak bir potansiyele sahipken hala istediğimiz seviyeye gelemememiz beni üzüyor. Yakın zamanda SelçukGaz tarafından doğalgazın getirilme çalışmalarının başlamasıyla hiçbir eksiği kalmayan ve cazibeli hale gelen Organize Sanayimizin üretim atağına geçmesi için neler yapılabileceği ile ilgili Sayın Altunyaldız'ı önemsediğim önceki yaptığı toplantılar gibi bir çalışma için Seydişehir'e davet ediyorum. Umarım bu çağrım karşılıksız kalmaz...
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2022 - Pazar

Ziya Altunyaldız'ı Seydişehir'e Davet Ediyorum

Konya Ak Parti milletvekilleri içerisinde en önemsediğim vekil Ziya Altunyaldız.

2017 Şubat ve 2020 Eylül ayında ilçemizde sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığı toplantı bence çok önemliydi.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı konumuyla Sayın Altunyaldız; Türkiye'nin daha fazla üretmesi ve özellikle Konya ve bölgemizin üretimde hamle yapabilme potansiyeline sahip olduğunu belirterek; Seydişehir'in eskisi gibi Konya bölgesi sanayisinin gelişmesinde lokomotif olacağını söylemişti.

Altunyaldız; "Konya'nın tarım, sanayi, ticaret, medeniyet ve kültür şehri olmanın yanında enerji üretim merkezi olma yolunda da mesafe kat edecek. Seydişehir; hükümetin gücüyle, Türkiye'yi metal Sanayine taşıyan Alüminyum, ona bağlı yan sanayisi, organize sanayi bölgesi, sizlerin üretim gücü ve ticareti ve Akdeniz deki bağlantı yolunda olması ile bölgemiz açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir" demişti. Organize Sanayinin doğalgaz kullanması için yardımcı olacağını da belirtmişti.

Ülkemizin ve Seydişehir'in gelişmesinin üretimden geçtiğine inanan ve üretmek için fevkalade imkânlara sahip olduğumuzu gören Sayın Altunyaldız'ın öngördüğü gibi; Seydişehir göç veren değil, göç alan şehir hüviyetini korumaya devam ettirmesi için önceliğinin üretim olması gerektiğine inanan bendenizi bu toplantılar çok heyecanlandırmış ve ileriye ümitle bakmamı sağlamıştı.

Artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız hükümetin ekonomik politikasının değiştiğini üretime dayalı bir politikaya geçtiklerini yüksek sesle ifade ettiği şu günlerde Türkiye'nin "TEK" birincil alüminyum fabrikası bulunan Seydişehir'de açıkçası hükümetin artılarından olan savunma sanayi, otomotiv sanayi, havacılık sanayindeki gelişmelerin merkezi olacak bir potansiyele sahipken hala istediğimiz seviyeye gelemememiz beni üzüyor.

Yakın zamanda SelçukGaz tarafından doğalgazın getirilme çalışmalarının başlamasıyla hiçbir eksiği kalmayan ve cazibeli hale gelen Organize Sanayimizin üretim atağına geçmesi için neler yapılabileceği ile ilgili Sayın Altunyaldız'ı önemsediğim önceki yaptığı toplantılar gibi bir çalışma için Seydişehir'e davet ediyorum.

Umarım bu çağrım karşılıksız kalmaz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.